Chocoladehemel in een glas

Chocolade! Absoluut één van mijn grote liefdes en stiekem kan ik dit de hele dag door eten. En dan ook nog de melk chocolade. Ik moet ook echt NIET aan een grote reep beginnen, want binnen 10 minuten is dat op!  Zelf at ik altijd melk chocolade en vond ik pure chocolade echt niet te eten. Veels te bitter! Maar onder het mom van “het leven van een gezondere levensstijl”, heb ik mij er dan toch aan over gegeven. En gelukkig als je het maar vaak genoeg eet, dan ga je het nog lekker vinden ook! Daarom ook dit overheerlijke toetje.

Dit toetje is misschien niet het allergezonds, maar wel heel erg lekker en ontzettend simpel om te maken. Heerlijk als verwenmomentje voor jezelf s’avonds, of als oppepper na een lange vermoeide dag.

Ik ben zelf van de makkelijke en simpele, maar toch hele lekkere recepten. Die je snel na een lange dag werken kan maken, maar waarvan je niet het gevoel krijg van “Oh, nu moet ik weer 1,5 uur in de keuken staan”. Wat betreft toetjes heb ik nog veel te leren, ik ben niet echt een baking-queen of toetjes mens, maar begin er nu wat meer mee te experimenteren.

Alles wat je  voor deze chocolade hemel nodig hebt is magere yoghurt,  1 kleine reep pure chocola (ik heb met 75% cacao gebruikt), banaan, aardbeien en kokos.

Stap 1

Smelt de pure chocolade in een pan op zacht vuur of in de magnetron op een lage stand.

Stap 2

Met een theelepel een half scheptje pakken en zwaai de lepel met chocola zachtjes rond in het glas. Zo krijg je een leuk motief van pure chocolade strepen. Hartstikke leuk voor een extra touch en om te zien. Lift het hele toetje een beetje op.

Stap 3

Doe een scheut magere yoghurt met wat kokos crisp onderin het glas en bedek dit met stukjes banaan en aardbei.

Stap 4

In een andere kom mix je wat magere yoghurt of kwark met het pure chocolade mengsel en meng dit goed samen. Dit krijgt nu een mousse achtige structuur. Bedek nu de eerste laag van yoghurt bedekt met banaan en aardbei met een laag chocolade mousse en bovenop weer wat stukjes banaan en aardbei.

Stap 5

Herhaal stap 3 en 4 tot het glas vol zit. Decoreer de top met je eigen leuke en lekker crisps, fruit, chocola, etc en dan rest je nog maar 1 ding.

GENIET!

Dit recept is niet duur. Alles wat hier in gaat kun je langere tijd mee doen, op het fruit na dan. Dus al met al was ik voor deze artikelen een keer 4 a 5 euro kwijt bij mijn week boodschappen. En met dit toetje maken ben je binnen 10 minuutjes klaar.

Hele fijne dag allemaal en geniet van jullie weekend!


Een reactie op “Chocoladehemel in een glas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s