Citroentaartje met bosbessen en frambozen

CITROEN, TAART en FRUIT is een hemelse combinatie. En dat is zeker te proeven in dit taartje. Dit taartje heb ik gemaakt naar aanleiding van het recept van The Barefoothousewife http://www.thebarefoothousewife.com.au . Ik zag dit op Instagram en het zag er zo fantastisch uit! Ik moest het gewoon proberen.

Ik heb niet al haar ingrediënten gebruikt en wat aanpassingen gedaan, maar ik keek er al weken naar uit om dit recept te proberen. Het is makkelijk te maken, gezond, fris, makkelijk aan te passen naar eigen smaak en heel erg lekker. In haar recept wordt er geen gebruik gemaakt van toegevoegde suikers en melk-producten, zelf heb ik wel een gebruik gemaakt van een beetje yoghurt voor de lagen.

Een ideaal taartje voor het lekkere weer wat er weer aan komt en het is een rauwe variant wat niet gebakken hoeft te worden, een koelkast en/of vriezer is voldoende. En je beste vriend voor dit recept is de blender. Ik heb voor dit taartje gebruik gemaakt van een klein taartblik!

Benodigdheden voor de bodem:

 • 6 gedroogde vijgen
 • 3/4 koffiekopje met hazelnoten
 • 1/2 kopje amandelen

Benodigdheden voor de lagen:

 • 2 kopjes cashewnoten (8 – 10 uur lang geweekt en daarna goed droog gemaakt)
 • 1/2 citroen schil geraspt + het sap
 • 1/2 koffiekopje yoghurt
 • 1 vanille stokje
 •  1/2 koffiekopje kokosolie
 • kokosrasp
 • een scheutje agave siroop (naar eigen smaak)
 • bosbessen en frambozen (bevroren fruit of vers)

Stap 1

Doe de avond van tevoren 2 kopjes met cashewnoten in wat water en laat dit weken. Op deze manier worden de cashewnoten een stuk zachter en dit zorgt ervoor dat het straks in de blender beter gepureerd wordt.

Stap 2

Doe de gedroogde vijgen, hazelnoten en amandelen in een blender en blend tot het goed samenkomt en de vijgen goed gemengd zijn met de noten. Dit is je bodem. Vul het taartblikje met een goede laag van deze mix en druk goed aan en stop in de koelkast.

Stap 3

Voeg alle ingrediënten voor de lagen samen op het vers fruit/bevroren fruit na. Ik moet er bij zeggen dat mijn citroen taartje erg naar citroen smaakte. Mocht je deze smaak niet te overheersend willen hebben voeg dan minder citroensap toe en schil en eventueel van de kokosolie/rasp meer toe. Blend dit tot een glad geheel. Mocht dit een beetje papperig blijven voeg dan wat yoghurt of kwark toe.

Vul je taartblik met een goede laag van dit mengsel. Stop in de laag wat bosbessen en frambozen en stop in de vriezer om op te stijven.

Stap 4

Bij het overgebleven deel van het mengsel voegen we het fruit toe en blenden dit tot het goed is opgenomen in het mengsel. Ik raad aan verse bosbessen en frambozen te gebruiken, die niet ingevroren zijn geweest. Dit geeft wat mij betreft net iets meer smaak dan bevroren fruit.

Vul het taartblik met de nieuwe laag en laat het opstijven in de vriezer.

Leg op de bovenkant allemaal lekkere toppings en geniet van het frisse en fruitige eindresultaat. Lekker op je vrije avondje of op een mooie (zonnige) dag.

Eet smakelijk!


3 reacties op ‘Citroentaartje met bosbessen en frambozen

  1. Probeer het recept eens zou ik zeggen! Ik weet niet hoe graag je de citroen smaak aanwezig hebt? Maar anders moet je wat minder citroen er in doen en dan is de smaak wel minder!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s