Quinoa salade

Iedereen is inmiddels wel bekend met Quinoa. Het is super gezond, rijk aan eiwitten en is glutenvrij. Het wordt als graansoort gezien, maar dat is het niet. Quinoa is prima te eten tijdens de lunch, tussendoortje of als avondeten. Heerlijk om o.a. in een salade te eten. Maar het wordt ook verwerkt in cakes en taarten. Ook ik ben door de quinoa hype ruim twee jaar terug verslingerd geraakt aan dit veelzijdige en voedzame product.

Ik ben dol op quinoa salades en probeer ze dan ook in vele varianten te maken.

Benodigdheden voor deze salade:

– 3/4 kopje quinoa

– 1 stuk zalm (ik zelf gebruik hier altijd ingevroren zalm voor)

– 1 witlof

– 2 handjes spinazie

– 7 cherry tomaatjes

– 1 advocado

– 2 tot 3 eetlepels magere yoghurt of kwark

– peper en zout na smaak toevoegen

Stap 1

Kook de quinoa volgens de verpakkingswijze en laat deze daarna afkoelen.


Stap 2

Grill de zalm en laat deze aan beide kanten dichtschroeien. Haal deze daarna uit de pan om het in stukken te snijden. Zelf ben ik eerder voorstander van rauwe zalmplakken of snippers, maar dat had ik nu helaas niet in huis.

Stap 3

Snij de witlof in reepjes en voeg dit samen met de spinazie in de pan en laat het slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Stap 4

Voor de dressing gebruik ik 2 tot 3 eetlepels magere yoghurt met een halve advocado. Mix dit in de blender tot het goed gemengd is.

Stap 5

Voeg alle ingrediënten samen. Voeg op de top van de salade de cherry tomaatjes (gehalveerd) toe en de andere helft van de advocado (in blokjes gesneden)

Et voila…een hele simpele, maar lekkere en gezonde quinoa salade. Ik heb er ontzettend van genoten en heb er een fantastische workout op gehad daarna.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s