Aubergine & Courgette chips uit de oven

Zaterdag is blogdag. Heerlijk een beetje in de keuken nieuwe recepten uit proberen en als deze goed gelukt zijn it’s BLOGTIME! En vandaag tijd voor een blog over gezonde snacks, zelfs chips! Niet van aardappel en ook niet gefrituurd, maar Aubergine en Courgette chips uit de oven. Heerlijk als tussendoortje of voor s’avonds als hapje voor de gezellige avond! Ik ben er al aan verslaafd en weet zeker dat ik dit recept nog wel vaker ga maken dan ik op een paar handen kan tellen.

Het recept is heel simpel en makkelijk en heeft niet veel ingrediënten! Het belangrijkste wat je eigenlijk nodig hebt om deze chips de smaak te geven zijn kruiden en een oven voorverwarmd op 150 graden hetelucht, en je maakt dit helemaal naar eigen wens.

Ingrediënten

  •  1 courgette
  •  1 aubergine
  •  1/2 theelepel gemalen peper
  •  1/4 theelepel gemalen knoflook
  •  1/2 theelepel kerrie poeder
  •  1/2 theelepel paprika poeder
  •  1/2 theelepel djintan (Gemalen komijnzaad)
  •  Sesamzaad
  •  Een beetje olie

Stap 1

Snijd de courgette en aubergine in plakjes van 3 tot 5 mm grootte. Leg deze op een plank of al op het rooster met bakpapier. En doe wat olie over deze plakjes. TIP: Gebruik een kwastje om deze in te smeren, want een beetje olie is voldoende, anders worden ze slap.

En we willen natuurlijk wel lekkere knappere chipjes.

Stap 2

Doe de gemalen peper, knoflook, kerrie poeder, paprika poeder, djintan bij elkaar en vermeng dit goed. De sesamzaad doen we er pas later overheen.

Stap 3

Doe wat van het gemengde kruidenpoeder over de ene kant van de aubergines en courgette en draai ze om. Doe hier hetzelfde: Beetje olie er over en wat kruidenpoeder mix en strooi er wat sesamzaad overheen.

Stap 4

Zet de courgette en aubergine plakjes in de oven en kijk na 30 tot 40 minuten hoe het er voor staat. Zijn ze aan de bovenkant redelijk krokant of zwarter aan het worden, draai ze dan om en laat het nog eens 30 minuten staan.

En klaar zijn je lekkere, krokante chips! Serveer dit met een lekker dipsausje naar eigen keus. Ik heb hier een milde chili saus.

Eet smakelijk en een heerlijk lang weekend gewenst!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s