Groffe muesli koekjes

Muesli koekjes en repen is iets wat ik altijd in de supermarkt koop, maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken. Ik stond vanmorgen op en had helemaal zin in een “bak-dagje”. Lekker een beetje prutsen in de keuken en genieten in mn huisje. Dat vind ik nou het heerlijke aan weekenden, ik heb zeeën van tijd om lekker in de keuken door te brengen en nieuwe dingen uit te proberen en naar mn eigen smaak te maken.

Ik heb even snel gekeken hoe muesli repen gemaakt worden en heb toen zelf wat ingrediënten bij elkaar gepakt, die ik in huis heb, om het zelf te proberen. Ik kwam er achter dat ik geen bakpapier in huis heb, dus vandaar dat ik er koekjes van gemaakt heb. En ik moet ook echt eens een weegschaal kopen, want alles op de gok doen is ook best tricky.

Voor deze koekjes heb je het volgende nodig:

  • – Blender
  • – Vijzel
  • – Bakplaat
  • – 1 schaaltje

Recept

Ingrediënten:

  • Handje amandelen
  • – Handje hazelnoten
  • – Halve reep pure chocolade (75%)
  • – 6 vijgen (het harde steeltje er af gesneden)
  • – Vleugje honing of agave siroop
  • – 40 tot 60 gram havervlokken

Stap 1

Meng de vijgen in de blender tot een kleffe mix. Maak hier een balletje van, dit ga je straks gebruiken om dit met de rest van de ingrediënten te mengen.

Stap 2

Doe de hazelnoten, amandelen, havervlokken en pure chocolade in de vijzel en maak hier een groffe mix van. Het kan ook in een blender, maar ik ben zelf bang dat het dan te fijn gemaald wordt. Ik vind de groffe structuur namelijk wel fijn.

Stap 3

Meng de vijgen mix met de gevijzelde hazelnoten, amandelen, havervlokken en pure chocolade. Zorg dat alle stukjes goed opgenomen worden in het vijgen mengsel. Wordt het iets te droog, doe er dan wat honing of agave siroop bij.

Stap 4

Druk het mengsel uit op een bakplaat tot een platte reep structuur en snij of scheur dit in delen voor koekjes. Ik heb het gescheurd, zodat je verschillende groottes krijgt. Maar voor repen kun je het beter snijden.

Stap 5

Doe de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat ze hier 10 minuten in bakken. Dit is meer om de chocolade iets te laten smelten, het mengsel beter bij elkaar te houden en de smaken van de noten wat meer naar boven te halen. Laat het vervolgens afkoelen op kamertemperatuur of in de koelkast.

Geniet van je zelf gemaakte muesli koekjes! Heerlijk als tussendoortje voor in het weekend, activiteit of tijdens je werkdag voor die boost energie. Het fijne aan het zelf maken is dat je precies weet wat er in zit en uiteindelijk ben je minder geld kwijt dan een pakje kopen in de supermarkt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s