Homemade rijstmelk

Daar ben ik weer fitties. Na een paar weken m’n blog op een lager pitje te hebben gezet, vond ik het nu wel weer tijd om iets te bloggen. Ik heb het ontzettend druk gehad de afgelopen weken, maar vandaag ben ik lekker druk bezig geweest met wat receptjes uit proberen. Ik hoop jullie dan ook weer een beetje te kunnen inspireren.

Zo heb ik vandaag rijstmelk gemaakt. Super simpel, maar het smaakt erg lekker! Lekker voor bij het ontbijt of door je ontbijt of in een smoothie.

Benodigdheden:

 Een kommetje

 Een steelpan

 Blender

 Geduld

Ingrediënten:

  •  50 gr Rijst (zilvervlies)
  •  Water voor koken en de blender
  • Water in kommetje
  • 200 ml kokosmelk
  •  Een paar druppels citroensap
  •  Een scheutje honing

Stap 1

Doe 50 gram rijst in een kommetje en vul dit aan met koud water. Aanvullen tot de rijst onder water staat en doe hier een paar scheutjes citroensap bij. Laat dit weken voor 3 tot 5 uur.

Stap 2

Na het weken doe de rijst in de pan en breng dit met ongeveer 500ml water aan de kook. Mocht de rijst niet goed zacht zijn, vul dan de pan nog een keer bij met heet water. De rijst mag goed zacht zijn, aangezien we dit nog gaan pureren in de blender.

Stap 3

Laat de rijst iets afkoelen, voordat je het in de blender doet. Doe dit samen in de blender met 200 ml kokosmelk, water en een scheutje honing en blend dit tot een zacht geheel. Mocht je het te dik vinden, doe er dan wat meer water bij. Blijf proeven naar smaak! Ik heb er zelf meer honing in gedaan, om de smaak wat op te hemelen.

Et voila, je rijstmelk is klaar! Bon appetit en geniet er van!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s