Notenkoekjes met pure chocolade

Hoi hoi lieve bloglezers,

Aangezien ik nu toch helemaal in de flow zit, schrijf ik ook nog maar een blogje over mijn vandaag gemaakte notenkoekjes. Ik had zin om weer even wat te maken en had nog veel noten in huis, dus dacht daar kom ik wel een eind mee. In de supermarkt liggen zoveel lekkere koekjes, maar wel veel toegevoegde suikers en vetten. Als je ze zelf maakt weet je precies wat er in gaat en het is nog leuk en lekker ook.

Ik begin langzamerhand echt een beetje verslaafd te raken aan het maken van zelfgemaakte muesli koekjes en noten koekjes. Ik moet ook nog steeds een weegschaaltje aanschaffen dus alles is een beetje op de gok.

Ingrediënten:

  •  Handje amandelen
  •  Handje hazelnoten
  •  1/2 handje cashewnoten
  •  3 eetlepels havermout grof
  •  Dadels of vijgen (ik was dit helaas vergeten, dus heb het geplakt met honing)
  •  2 tot 3 theelepels honing (alleen als je geen dadels of vijgen hebt), anders is 1 theelepel voldoende.
  •  Hazelnoot aroma
  •  50 gram pure chocola 86% (cote d’or)

Stap 1

Doe de hazelnoten, cashewnoten, amandelen in een vijzel en vijzel dit tot je een groffe structuur hebt met grotere en kleine stukjes. Doe dit in een kommetje.

TIP:Ik zelf doe altijd tijdens het vijzelen van noten een doek er over heen, aangezien anders de noten heel eigenwijs de vijzel uit vliegen.

Stap 2

Doe in het kommetje de honing erbij samen met de hazelnoot aroma. En mix dit goed samen tot een plakkerig geheel. Kijk uit met de aroma. Deze is vaak vrij sterk van smaak. Een paar druppels is voldoende.

Stap 3

Maak kleine delen van de notenmix en doe dit op een bakplaat. Zet dit 10 tot 15 min in een voorverwarmde oven op 180 gradenn (hetelucht). Als dit klaar is laat het afkoelen in de koelkast.

Stap 4

Haal de koekjes uit de koelkast en giet er pure chocolade overheen en laat dit weer afkoelen in de koelkast, tot de chocolade hard is geworden.

TIP: Ik zelf heb half om half gedaan. De helft zonder pure chocolade en de helft met. Dit, omdat met pure chocolade, de smaak vaak vrij sterk is en chocolade vrij snel vult. Ik vind de pure smaak van noten en honing ook heel erg lekker, zonder dat hier een pure chocolade smaak door heen komt.

En klaar zijn de notenkoekjes met pure chocolade! Heel erg lekker als snack tussendoor en heel gemakkelijk om mee te nemen naar een uitje of je werk. Hieronder nog een paar tips:

TIP: Zin in stukjes fruit tussendoor? Doe bij de notenmix vers gesneden fruit als frambozen, rood fruit, banaan of een andere fruit soort wat je lekker vind. Dit was in eerste instantie mijn plan om er lekkere frambozen stukjes bij in te doen, maar ik kreeg een dringend telefoontje vanmiddag, waardoor ik helaas de frambozen compleet vergeten ben. Ach ja, volgende keer beter.

TIP: Voor een beter plak gehalte is het wel iets handiger om dadels en of vijgen te gebruiken. Ik had dit niet in huis en met honing is het wel prima te doen, maar het vergt wel wat concentratie om dan de koekjes te maken bij stap 3. Na het bakken in de oven en het af laten koelen in de koelkast komt het wel goed met honing.

TIP: Voeg ook andere ingrediënten toe en wissel af. Je kunt het natuurlijk maken na wat jijzelf lekker vindt. Zo kunnen deze koekjes ook heerlijk zijn met fruit stukjes, kokos of citroen/limoen smaakje.

Genoeg tips en tricks om deze koekjes helemaal lekker te maken! Eén ding waar niet over getwijfeld hoeft te worden is dat ze ontzettend lekker zijn, dus zeker van gaan genieten. Fijne avond!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s