Rogge crackers met olijven

Goedemiddag daar!

Gister had ik tapas avondje en ik had natuurlijk helemaal zin om even flink uit te pakken en zoveel mogelijk zelf te maken naast het kaasplankje! Ik wou al weken rogge crackers maken en een paar dagen terug had ik mn Body&Fit pakketje binnen met hierin roggemeel, that means…tijd voor actie! Kom maar op met die rogge crackers.

Ze zijn echt heel erg makkelijk om te maken en het kost ook helemaal niet zoveel tijd en het is nog lekkerder als je wat olijfjes door het deeg doet. Rogge crackers zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of bij een hapjes avond voor bij de kaas of een dipsausje! Een lekker product, wat je lekker kunt variëren bij alles wat je eet en dan ook zeker moet doen.

Voordat we dit kunnen maken, wat hebben we allemaal nodig. Hieronder een batch voor 1 a 2 personen. Want het is het lekkerst als het vers is en het liefs dezelfde dag nog opeten.

Ingrediënten

 • 100 gram roggemeel
 • 10 zwarte olijven
 • 10 groene olijven
 • Peper
 • Zout
 • 50 ml water
 • theelepel olie
 • Wat roggemeel voor het uitrollen van de deeg bolletjes
 1. Snij de olijven heel fijn met een keukenmes! Voeg de roggemeel samen met de olijven, peper, zout 50 ml water en olie en meng dit tot een deeg. Is het nog niet elastisch genoeg, voeg dan rustig enkele druppels water toe. Laat het deeg vervolgens 30 min rusten.
 2. Doe wat roggemeel op het keukenwerkblad en pak een klein deeltje van het deeg. Maar hier een klein bolletje van en druk dit plat op het werkblad. Rol dit bolletje uit tot een platte crackers van 3 tot 5 mm dik. Dit kun je doen met een deegroller, zelf vond ik het prettiger met m’n handen.
 3. Als de crackers klaar zijn, pak dan een grote bakpan met dikke bodem en bak hier de crackers in. Gebruik hier geen olie voor, want dat zit al in het deeg. Bak elke kans sowieso 2 minuten en kijk dan of ze droog genoeg zijn. Zo niet, bak ze dan wat langer of doe ze nog even in de oven.
 4. Laat de crackers afkoelen en dan zijn ze lekker knapperig. Tijd om op te dienen en lekker te genieten.

Lieve lezers geniete hier van en een hele fijne dag!


Een reactie op “Rogge crackers met olijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s