Smoothie van de week!

Smoothie van de week! JAWEL,dit gaat een nieuwe wekelijkse blog worden met elke week een nieuwe smoothie. Goed…althans dat gaan we proberen. Ik ben echt ontzettend dol op smoothies en op alle verschillende kleurtjes en smaken, die je er aan kan toevoegen. Hopsakee…alles de blender in en mixen maar tot een mooie gladde structuur met een kleurtje!

Vandaag is de smoothie van de week … tromgeroffel …

Een “Natuurvriendelijk groene smoothie” met als ingrediënten:

  • 2 kiwi’s
  • 1 banaan
  • 2 handjes spinazie
  • 1 kleine eetlepel hennepzaad
  • 1 eetlepel kokoscrisp
  • Muntblaadjes van 1 takje
  • Aardbeien (als garnering)

Hennepzaad is nog een redelijk onbekend product, buiten dat het gebruikt wordt voor marihuana. Het heeft een nootachtige smaak en kan in tal van maaltijden gebruikt worden. Het bevat tal van geneeskrachtige eigenschappen. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit eiwitten, die ons lichaam nodig heeft. Daarnaast bevat het veel aminozuren, voor o.a. het aanmaken van ons gelukshormoon. Naast dat het ook veel gezonde onverzadigde vetzuren, mineralen en vitamines bevat is het een product wat absoluut niet mag ontbreken in een sportieve en gezonde keuken!

Gebruik hennepzaad ook eens in de muesli, salade, tussendoortje of bij je avondeten.

Geniet van deze heerlijke groene smoothie, die je s’ochtends de start geeft, die jij en je lichaam nodig hebben!

Fijne avond iedereen!


2 reacties op ‘Smoothie van de week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s