Run Lisan Run

Hallo daar!

Ik heb weer een wild besluit voor mijzelf genomen! Ik ga 6 september 2015 mee doen aan de Twentse Vrouwenloop met de 5 km. De Twentse Vrouwenloop zet zich dit jaar weer in voor de Nije Stichting. Bij deze stichting kunnen (ex) kanker patiënten zich even ontspannen, in contact komen met lotgenoten en antwoorden krijgen op hun vragen. Een prachtig doel, waar ik mij graag voor wil inzetten. Want kanker, in wat voor vorm dan ook, is een vreselijke ziekte. Iedereen kent wel iemand die deze ziekte heeft gehad en misschien wel niet heeft overleefd! Ik hoop dat we door dit doel meer bewustzijn kunnen creëren en het overlevingspercentage omhoog gaat.

Maar ik doe het niet alleen voor dit doel, ik doe dit ook voor mijzelf! 5 km hardlopen, waar ben ik mee bezig? Ik vind 1 km al veel en ben het dan vaak al helemaal zat. Ik zie dit dus als een geweldige uitdaging, waarin ik mijzelf en mijn grenzen ga tegen komen en ga verleggen. Ik weet dat ik alles kan als ik maar doorzet en positief blijf. Ik lieg niet als ik zeg dat ik een hekel aan hardlopen heb. Wat zeg ik…een hekel? Ik HAAT hardlopen!

Als ik ervaren hardlopers hoor praten over dat hardlopen bevrijdend is. Dat ze tijdens het rennen tot rust komen en alles kwijt kunnen, kijk ik ze echt heel raar aan. Hoe doe je dat dan? Waar begin je? Ik hoor dan “Je moet gewoon beginnen met kleine stapjes” , “Niet opgeven” en “Doorgaan” en op een gegeven moment komt dat moment dat hardlopen heerlijk is. Aan de andere kant begrijp ik het ook wel! Hardlopen is even weg zijn van alles, even tot jezelf komen. Iets wat ik nu vind in fitness en reizen.

Ik heb dus nog niet het gevoel dat hardlopen ALLES is, maar ik ben benieuwd om te zien hoe ik hier over een paar weken over denk. Ik moet alleen uitkijken dat ik niet te snel wil gaan, de kleine vooruitgangen waardeer en van daaruit het volgende doel bepaal. Maar ik kom er wel en ga dit doel bereiken!

Wat je doelstelling ook is, geef niet op en ga door! Want misschien gaat het nu met mini stapjes, met vallen en opstaan, je komt er wel als je het echt wil!


6 reacties op ‘Run Lisan Run

  1. Succes Lisan! Ik vind hardlopen ook niet echt leuk, ondanks dat ik het nu ook al een paar maanden doe. Maar het geeft naderhand altijd wel een goed gevoel (en ik blijf er fit door..).

    Daarnaast als tip: Start to run met Evi! Dat programma bouwt het goed op. Heeft mij in ieder geval wel geholpen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Succes Lisan! Ik vind hardlopen ook niet echt leuk ondanks dat ik het al een paar maanden doe. Maar naderhand voelt het wel altijd goed en ik blijf er fit door.

    Een tip: start to run met Evi. Dat programma bouwt goed op. Het heeft mij in ieder geval goed geholpen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s