Zelfgemaakte kip teriyaki met noodles

Hallo daar!

Het plan was om vanavond een avondje rust te nemen, lekker op de bank te gaan liggen en dit recept morgen pas te bloggen. Na een zwaar weekend met vooral weinig rust, maar geweldige herinneringen, wou ik een avond geen computer en mobiel gebruiken. Maar het smaakte mij zo goed en de foto zag er zo lekker uit, dat ik het toch niet kan laten en jullie het recept vanavond al geef!

Zelfgemaakte kip teriyaki met noodles! Een simpel, makkelijk te bereiden en gezonde maaltijd uit de Japanse keuken. Kortom, een maaltijd, die perfect in mijn kookwereldje past! Nog een keuken, waar ik dol op ben. De Japanse keuken heeft zoveel heerlijke groenten, veel kip, heerlijke woksauzen en een grote variatie aan maaltijden, die niet super zwaar op de maag vallen. Hoewel ik uit kijk met te veel gekruid eten en te veel peper in deze keuken, kun je na het eten van deze maaltijden weer even vooruit.

Voor dit heerlijke recept heb je het volgende nodig:

 • 1 kipfilet
 • 1 zakje boekweitnoodles (te koop bij de toko)
 • 2 lente uitjes
 • 1/2 deel paksoi
 • 50 ml sojasaus
 • 1/4 kopje honing
 • gemalen knoflook (gebakken knoflook is nog lekkerder)
 • peper
 • zout
 • scheutje olie
 • sesamzaadjes
 • paar druppels citroensap

Stap 1

Haal het beetje vet van de kipfilet af en wrijf de kipfilet in met wat zout, peper en gemalen knoflook. Laat dit intrekken voor 20 minuten.

Stap 2

Doe wat (kokos)olie in de pan en laat dit heet worden. Bak hierin de kipfilet bruin. Bak deze niet geheel door, maar wel voor het grootste gedeelte. Bak de kipfilet rustig 10 minuten aan de ene kant en 10 minuten aan de andere kant op middelmatig vuur. Het is wel afhankelijk van de grootte van de kipfilet en of je een gasfornuis hebt of elektrische kookplaat.

Stap 3

Breng intussen een pan met water aan de kook en doe hier de noodles in. Laat dit koken voor ongeveer 5 minuten.

Stap 4

Giet de resterende olie af en doe wat sojasaus en honing in de pan. Laat dit inkoken, zodat de saus dikker wordt en leg de kipfilet hierin. Giet af en toe wat saus over de bovenkant en draai regelmatig. Doe dit ongeveer 10 minuten.

Stap 5

Voeg bij de teriyakisaus (sojasaus en honing) de lente ui en driekwart van de paksoi en wat peper, gemalen knoflook en een paar druppels citroensap. Laat dit nog 5 minuten door bakken.

Stap 6

Doe de noodles in een kom, doe er wat rauwe paksoi over en snij de kipfilet in stukken en leg er overheen. Giet hier wat saus overheen en  wat sesamzaadjes.

Dan rest mij nog maar één ding…onwijs genieten van dit gerecht!

Ga je dit recept ook maken? Vergeet mij niet te taggen, ik ben heel benieuwd naar jullie creaties! Wil je een ander recept maken? Kijk dan eens bij mijn categoriën: Avondeten, lunch, taartje, toetje, recepten of gezonde levensstijl.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s