Lisan’s hardloopdoel, Op weg naar de 5 kilometer!

11231771_10205430305530330_3629209840897971394_o

Tijd voor een sportief blogje vandaag. En niets leuker dan te bloggen over mijn hardloopdoel, die ik mij gesteld heb ik mijn eerder vermelde blog Run Lisan Run. Hierin schreef ik dat ik 6 september 2015 de 5 km ga lopen voor de Twentse Vrouwenloop. En vandaag heb ik mij ook daadwerkelijk ingeschreven voor deze run.

Nu een paar weken later kom ik er wel achter dat uit mijzelf rennen, zonder een duidelijk trainingsschema te lastig is voor mij. Ik weet niet goed welke intervallen in aan moet nemen om de 5 km zo snel mogelijk te kunnen.

Ik had nog hardloopsessies van Evy, maar die waren van heel wat jaartjes terug met muziek die ik meer dan zat was. Gelukkig had een vriendin van mij ook lessen met andere muziek, dus ik ben vandaag begonnen met les 1. De muziek is heerlijk en les 1 was veel te makkelijk. Ik had makkelijk bij de volgende les of les 3 kunnen beginnen, maar heb wel besloten de volgende keer les 2 gewoon te doen. Waarom? Om aan de intervallen te wennen en mijn tempo te zoeken!

De les van vandaag ging in ieder geval echt goed! Ik dacht niet de hele tijd “Wat heb ik toch een gruwelijke hekel aan hardlopen”, maar vond het zelfs leuk! Wat toch wel een beetje een raar gevoel is, aangezien ik hardlopen meer als een verplichting zag dan ontspanning. Misschien kwam het ook door het heerlijke zonnetje, het feit dat alles heerlijk in bloei stond en ik een mooie hardlooproute had.

Mijn trainingsschema voor komende week ziet er dan ook als volgt uit:

  • Zondag                         hardlopen
  • Maandag                      rustdag
  • Dinsdag                        bodypump
  • Woensdag                    hardlopen
  • Donderdag                   bodypump (tenzij ik voel dat ik rust nodig heb)
  • Vrijdag                          rustdag
  • Zaterdag                       hardlopen

Kortom, een drukke sportplanning. Gelukkig is mijn verdere weekplanning een stuk rustiger geworden. En dat plan ik nu ook zelf in. Afgelopen tijd iets te veel het gevoel gehad dat ik geleefd werd en dat anderen konden bepalen hoe ik mij moest voelen. Maar dat ga ik steeds minder toelaten, want niemand mag mij onderuit halen! Bepaalde dingen lopen zoals ze lopen en ik moet hiermee om leren gaan en het loslaten en doorgaan. Kost even tijd, maar ik merk dat ik er beter in wordt.

Er volgt snel weer een sportbloggie!


Een reactie op “Lisan’s hardloopdoel, Op weg naar de 5 kilometer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s