Op weg naar de 5 kilometer (week 4)

Ik geloof dat ik de ellende van afgelopen week er gewoon even letterlijk uit moest lopen. Na een week met tegenslagen, stond ik vandaag op met de gedachte “Nieuwe week, nieuwe kansen” en “Nieuwe dag, nieuwe kansen”. Ik heb alles even een positieve draai gegeven en ben nu hard aan de bak om voor mijzelf de beste en juiste keuzes te maken.

Die positieve gedachten en instelling zie ik in ieder geval terug in mijn hardloopsessie van vandaag. Op dit moment kan ik namelijk niet blijer zijn met mijn nieuwe persoonlijke record. Voor mij dus een topprestatie. EN, ik lig op schema voor de 5 kilometer 6 september, die ik sowieso ga rocken!

Afgelopen week ging de hardloopsessie op dinsdag en zaterdag niet super goed. Ik was langzamer dan normaal, maar ik heb het wel volgehouden. Wat voor mij het belangrijkste was. Maar vandaag…Vandaag voelde ik het gewoon! Ik voelde dat ik goed ging lopen. Ik had er zin in, goede energie en het lopen ging ontzettend lekker. Totaal geen vervelende gedachtes over “ik kan het niet vol houden” en “hoe lang moet ik nog”?

  • 16 juni 2015                      3,81 km in 28:40 minuten
  • 20 juni 2015                      3,58 km in 26:53 minuten
  • 22 juni 2015                      4,01 km in 28:24 minuten

Nu zullen jullie je vast afvragen of ik progressie merk?

Natuurlijk merk ik dat! Ik zie het niet alleen op mijn app staan in tijdcijfers en kilometers, maar merk het ook lichamelijk en dat is veel belangrijker. Want tijd doet er uiteindelijk niet toe, als je het maar doet en volhoudt. Ik merk dat mijn loophouding ontzettend verbeterd is. Ik heb af en toe nog wel zij pijn en dan weet ik dat mijn ademhaling en houding niet goed zijn, maar als ik mij daar dan goed op focus is die pijn ook zo weer weg. Inmiddels heb ik er bijna geen last meer van en loop ik met gemak in een goede houding.

Ook het vooruit kijken ben ik helemaal gewend. Soms ben ik nog wel bang, dat ik over één of andere steen struikel, of een tak, want ja dat is toch écht een actie voor mij, maar van die gedachte probeer ik mij toch af te zetten. Keep your eyes on the price! Een paar goede en flinke hardloopsessies in de goede richting om jou eigen persoonlijke doel te bereiken.

Na de hardloopsessie van vandaag had ik zelfs nog het gevoel van “Ik kan nog wel een half uur doorlopen”. Zo lekker ging het, heerlijke tempo er in en lopen maar. Ik denk ook dat dit voor mij het ideale weer is om in te lopen. Gemiddeld temperatuurtje (niet te warm, niet te koud en vooral niet te benauwd), bewolkt en een beetje regenachtig, dat levert hardloopmagie op voor mij!

Aankomende week ga ik alweer week 5 in van het hardlopen. Het feit al dat ik het nu zo lang volhou, is iets waar ik enorm trots op ben. Ik denk wel dat dit mede te maken heeft dat ik er over blog en jullie wil inspireren dat hardlopen echt iets is wat je vaker moet doen, voordat je het moment hebt van “Ja, dit is eigenlijk zo erg nog niet”. Ik zie mijzelf dus een beetje als experiment!

Hoe ziet mijn sport week er voor aankomende week uit? Schrik niet van het weinige kracht sporten, maar ik ben deze week iets minder hard voor mijzelf en probeer wat meer mijn rust te pakken door gigantisch drukke dagen. Eigenlijk staan al mijn rustdagen volgepland met andere afspraken. Volgende week weer wat meer ruimte, die ik wil gaan gebruiken om de krachttraining en bodypump weer op te pakken. Ik mis dat namelijk wel, vooral als ik van die fitte foto’s voorbij zie komen op Instagram!

  • Dinsdag                        Rustdag
  • Woensdag                    Hardlopen
  • Donderdag                   Rustdag
  • Vrijdag                          Hardlopen
  • Zaterdag                       Rustdag
  • Zondag                         Rustdag
  • Maandag                      Hardlopen

Benieuwd naar mijn vorige hardloopblogs? Klik op de onderstaande links!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s