Temaki sushi met zalm

Het werd toch écht een keer tijd. Ik ben een ontzettende sushi fanaat, maar heb nog nooit een blog gepost over iets met sushi. Daar komt vandaag verandering in. Na een drukke dag, tijd voor wat voedsel verwennerij. Een hele fijne spontane beslissing, dus na mijn hardloopsessie vandaag nog even een sprintje getrokken naar de supermarkt voor de ingrediënten en hup de keuken in om deze heerlijke Temaki’s sushi met zalm te maken. En ze zijn heerlijk!

Ik wou eigenlijk Temaki’s met tonijn maken, maar die was ik vanochtend vergeten uit de vriezer te halen. En vind het altijd een beetje tricky om tonijn op de ontdooistand te ontdooien, omdat het zo’n delicaat product is. Dus die tonijn blijft nog een dagje langer in de vriezer en eten we morgen wel op.

Temaki is sushi in een kegelvorm in een nori vel. De temaki is vaak gevuld met rijst en een paar ingrediënten.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 nori vellen
  • 1 kopje basmati rijst
  • 3 theelepels Sushi seasoning
  • 2 blaadjes ijsbergsla
  • Peper
  • Gemalen knoflook
  • Scheutje azijn
  • 1/2 advocado
  • 2 plakken zalm

Stap 1

Kook de basmati rijst volgens verpakking. Doe de rijst pas in de pan als het water kookt en doe er een scheutje azijn bij.

Stap 2

In de tussentijd leg je de nori vellen klaar. Vul deze straks diagonaal.Leg er een blad ijsbergsla op. Snij in de tussentijd alvast de advocado in repen.

Stap 3

Als de rijst klaar is doe dit dan in een houten bak en doe hier 3 theelepels sushi seasoning bij, peper en gemalen knoflook en meng dit goed samen. Laat het daarna nog even rusten voor 10 minuten, zodat alles goed in kan trekken.

Stap 4

Vul het blad ijsbergsla met de rijst en doe er advocado stukjes en een plakje zalm op. Rol nu het nori vel op. Dit is een werkje wat je even onder de knie moet krijgen, want het is lastiger dan de normale sushi rollen.

Vouw eerst het hoekje van het onderste gedeelte van het zakje naar binnen. Zo kan er straks niets uitvallen. Rol vervolgens de nori verder op om het vervolgens binnen 5 minuten naar binnen te werken.

Eet de temaki’s met wat jij lekker vindt bij de sushi. Ik ben daarin dan weer een beetje aan de saaie kant. Wasabi mag ik niet en gember vind ik niet zo. Dus voor mij blijft er alleen maar soja saus over.

Eet smakelijk!

Nog meer recepten vind je bij de categorie avondeten en lunch. Juist zin in toetjes of tussendoortjes? Kijk bij de categorie toetje, taartje of tussendoortje. Morgen waarschijnlijk geen blog, maar deze week sowieso nog een blog over de situatie waar ik op dit moment doorheen ga en hoe ik hier zo positief mogelijk mee om probeer te gaan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s