Peren vijgen salade

Ik moet mijn excuses aanbieden, voor het slecht bijhouden van mijn blog deze week. Weinig activiteit! Ik had het afgelopen week super druk en had te veel aan mij hoofd, waardoor ik de focus moest liggen op mijn prioriteiten. Ook het warme weer speelde heel erg mee. Ik kan hier niet super goed tegen, vooral niet dat benauwde! Maarrrr…ik ben wel blij dat de zon schijnt en het mooi terras weer is.

Vandaag heb ik een hele lekkere en simpele salade gemaakt, die ik graag met jullie wil delen. Met dit weer is m’n eetlust niet super groot, dus aan een klein bord heb ik voldoende. Ik probeer dit in ieder geval te combineren met ingrediënten, die goed vullen en die ik nodig heb.

Vandaag heb ik een heerlijke peer en vijgen salade gemaakt. Lekker fris, makkelijk en kleurrijk. Kunst op je bord. Dit samen in combinatie met het sap van een verse kokosnoot en mijn dag kan in ieder geval niet meer stuk.

IMG_8473

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 peer
  • 5 gedroogde of verse vijgen
  • 4 halfgedroogde tomaten
  • 1 theelepel kappertjes
  • scheutje honing mosterd dressing
  • peper
  • zout

Stap 1

Snij de peer in schijven en gril of stoof deze. Ik heb zelf deze salade zonder grillen of stoven gegeten en met en vind met het grillen van de peer het gehele gerecht beter. Ik hou van iets warms in mijn salade en door het te grillen wordt de textuur minder hard.

Stap 2

Snij de vijgen in stukjes. Ik raad verse vijgen aan. Bij gebrek aan gebruik gedroogde, deze zijn ook prima te doen. Snij de halfgedroogde tomaten in stukjes en doe de kappertjes er bij. Meng dit samen met de peer en doe er wat peper, zout en honing mosterd dressing over.

TIP: Open er een verse kokosnoot bij. Dit gerecht is namelijk heerlijk met vers kokoswater. Lekker fris op dagen zoals vandaag met benauwde temperaturen.

Dit gerecht is heerlijk als lunch en licht verteerbaar. Wil je dit misschien als avondmaaltijd? Maak er dan een grotere portie van en voeg er misschien wat kip of tonijn bij. Heerlijk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s