Sajoer boontjes met couscous

Tijd voor een nieuw recept uit de keuken van HealthylivingLisan. Na het posten van een foto van deze heerlijke sajoer boontjes maaltijd, werd mij gevraagd hoe ik dit gemaakt had. Dus, dan gaan we maar direct een blogje schrijven!

Sajoer boontjes is een heerlijk indonesisch gerecht! Bij dit gerecht ben ik altijd een beetje op vakantie in mijn eigen huis, een heerlijk gevoel toch? Tegenwoordig vliegen de boemboes je om de oren, zo ook een boemboe voor Sajoer boontjes. Maar, ik ben iemand die niet tegen super pittig eten kan, dus maak dan graag mijn eigen versie, die ik zelf zo pittig kan maken als ik wil. En het is super makkelijk.

Voor dit heerlijke gerecht heb je de volgende ingrediënten nodig voor 2 personen:

 • 250 gram verse sperziebonen
 • 2 teentjes knoflook (geperst)
 • 3 dunne schijfjes gember
 • 2 tot 3 eetlepels kokoscreme (dikker dan kokosmelk)
 • 250 ml kippenbouillon
 • 2 eetlepels linzen
 • 3 kleine tomaten of 2 grote
 • 1 kopje couscous of 1 1/2 kopje rijst
 • 1/2 rode peper
 • 1/2 theelepel komijnzaad
 • 1/2 eetlepel sambal (mild)
 • 1/2 eetlepel palmsuiker of bruine suiker
 • 1 limoenblaadje
 • Scheutje citroensap/limoensap
 • Gemalen peper
 • Peper
 • Snufje zout

Een flinke ingrediëntenlijst, maar dan heb je wel wat straks. Een heerlijke verse zelfgemaakte sajoer boontjes maaltijd. Niet alles is te vinden in de supermarkt, of sporadisch. Maar bij elke Indische of chinese toko kom je wel een heel eind.

Stap 1

Snij bij de sperziebonen de uiteindes er af en halveer deze. Kook deze even kort voor in een klein laagje water voor 5 minuten.

Stap 2

Verwarm een wok op het vuur met een klein beetje olie en fruit hierin de knoflook en gember. Voeg vervolgens de 1/2 eetlepel milde sambal en een 1/2 eetlepel palmsuiker, limoenblaadje en 1/2 rode peper en de komijnzaad toe en laat dit mee fruiten.

Stap 3

Breng een pan water aan de kook, zodat je hier straks de couscous in klaar kan maken of de rijst volgens verpakking.

Stap 4

Voeg de sperziebonen en linzen bij de wok toe en verkruimel het bouillonblokje en voeg hier 250 ml water aan toe. Laat dit goed warm worden.

Stap 5

Als de boontjes bijna klaar zijn, voeg dan nog 2 tot 3 eetlepels kokoscreme toe voor een romigere smaak. Voeg hieraan ook de tomaten toe, een beetje peper, snufje zout en een scheutje citroensap. Goed blijven proeven!

Giet de couscous of de rijst af. Haal het limoenblaadje en de schijfjes gember uit de wok pan en roer alles nog een keer goed door en dan blijft er nog maar één ding over wat ik kan zeggen. Eet smakelijk!

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit recept vinden en vind het ook heel leuk om te lezen als jullie mijn recepten maken. Dus tag mij vooral. Fijne avond.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s