Een kijkje in mijn koelkast!

Ik zag het al verschillende keren voorbij komen op Instagram, een kijkje in de koelkast van dames en heren, die een gezonde levensstijl prefereren. Ik raak er altijd super geïnspireerd van, ook om diverse gerechten mee te maken. Dus die inspiratie wil ik toch graag voortzetten en hoe beter dan een kijkje in mijn koelkast en fruitschaal.

IMG_20150828_130339 IMG_20150828_140702

Ik heb helaas maar een mini koelkastje, maar aan de andere kant ben ik daar ook wel blij mee. Ik probeer wel weekboodschappen te doen, maar weet echt niet een week van tevoren wat ik die week elke dag ga eten. Dus doordeweeks moet ik toch nog regelmatig naar de supermarkt om wat te halen.

Mijn koelkast is eigenlijk altijd behoorlijk gezond ingericht. Ik probeer ongezonde dingen ook te vermijden in mijn koelkast en eigenlijk haal ik het niet zo snel in huis, om cheat days en slecht eten te voorkomen. Diverse soorten groenten zijn altijd in mijn koelkast te vinden zoals tomaten en courgette, want dit zijn mijn favoriete groenten. Verder ligt er nu in mijn koelkast nog meer aan groenten als paprika’s, advocado (is dat nou een groente of fruit?), broccoli, sla, ui, knoflook, komkommer en radijs op de fruitschaal. Heerlijke ingrediënten, die ik in diverse maaltijden kan gebruiken. Daarnaast ligt ik er in mijn koelkast aan zuivel magere yoghurt, magere franse kwark, mozzarella en smeerkaas 20+ met kruiden. Ik probeer niet teveel zuivel te drinken, omdat mijn buik hiervan op hol slaat, maar ik geniet toch altijd wel van kwark, yoghurt en iets van kaas.

Verder heb ik aan vlees en vis het volgende in het mijn koelkast liggen: Surimi sticks, tonijn in blik op waterbasis, kip, gerookte kip en beleg als kipfilet en ardenner boterhamworst.

En ik heb ook nog fruit natuurlijk voor de komende week. Voor deze week aan fruit het volgende op het weekmenu: Galia meloen, bramengelei, kiwi, banaan, ananas, druiven, sinaasappel en citroen. Heerlijk voor door de smoothies, sapjes en water met smaakjes.

Kortom, een hele diverse en gezonde koelkast met veel ingrediënten, die ik kan gebruiken voor zoveel maaltijden. Dit kan ik natuurlijk aanvullen met pasta, rijst, quinoa, bulgur, noodles en alles wat je maar kunt bedenken. Deze producten staan bij mij lekker op de voorraadplank als basis ingrediënten. De weekboodschappen voor deze week waren ongeveer €27,- totaal.

Ik kan niet wachten tot er wat heerlijke seizoensproducten bij komen voor de herfstmaand zoals vijgen en pompoen. Ik kijk namelijk nu al uit naar de maaltijden, die ik hier mee kan maken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s