Gevulde slabladeren met ei

12011242_10206142824382856_1475398439230316360_n

Nieuwe foodblog! Want liefde gaat stiekem toch wel een beetje door de maag. Dit recept is heerlijke kleurrijk en kun je zowel als lunch, tussendoortje of avondeten nemen en is ook nog eens gezond. Op verzoek van meerdere mensen toch besloten het recept te posten, terwijl het eigenlijk een piece of cake is om te maken!

Nu ik een nieuwe baan heb, wil ik graag mijn gezonde levensstijl volhouden. Iets wat voor mij lastiger is naarmate ik een drukke planning heb. Over fulltime werken en gezond eten zet ik binnenkort een blog online. Hierin o.a. wat ik doe met betrekking tot de voorbereiding van gezond eten op het werk en twee dagen met het eten wat ik meeneem.

Anyways, ik heb afgelopen zondag dus veel gezonde dingen in huis gehaald met al recepten in mijn hoofd, die ik graag wilde maken. Zo ook deze! Dit kwam vooral omdat de mini romana sla kropjes lekker goedkoop waren en die vind ik ideaal voor gevulde slabladeren met wat jij lekker vindt! Dit is mijn recept voor een lichte lunch:

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 3 bladeren mini romana sla
  • 2 eieren
  • 1/3 komkommer
  • 2 plakken parma/serrano ham
  • 1 plak geitenkaas
  • 1 verse vijg
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden
  • (gemalen knoflook)

Het is totaal niet moeilijk om te maken. De twee eieren klop ik tot een geheel en ik meng hier peper, Italiaanse kruiden, snufje zout en gemalen knoflook aan toe. Vervolgens doe ik dit in een pan of gematigd vuur en bak ik hier een mooie pannekoek van. Ik vond mijn pannekoek zo mooi gelukt, dat ik het gewoon super jammer vond dat ik deze in 3 stukken moest snijden voor de sla blaadjes. Alles voor mijn mooie gerecht haha!

Leg onderop het sla blaadje schijfjes komkommer, dun gesneden! Vervolgens doe je hier één derde van de eierpannekoek overheen en leg je hierover stukjes parma ham en geitenkaas. Snij nog één vijgje voor wat extra kleur et voila! Zo makkelijk is het en zo verantwoord. Ik heb hier intens van genoten, vooral omdat dit ook prima bij mijn macro’s paste en echt lekker gezond en veelzijdig is. Ideaal als lunch, maar ook als licht avondmaaltje. En wat het mooie is, de sla blaadjes kun je met zoveel andere heerlijke dingen vullen. En dat ga ik ook zeker doen, ik denk zelfs dat ik vandaag weer gevulde sla bladeren ga eten!

Dit gerecht kost niet meer dan 5 minuten bereidingstijd, dus ook nog een ideaal voor de snelle hap! Waarbij mensen toch vaak sneller naar onverantwoord en vet eten grijpen. Maar dat is helemaal niet nodig. Er zijn zoveel makkelijke, simpele, snelle en gezonde recepten te maken. Recepten, die binnen 10 minuutjes klaar kunnen zijn en goed passen in ons drukke bestaan! En daar sta ik zelf ook wel voor. Ik heb het erg druk. Of althans, ik probeer nu mijn rustmomenten te pakken, maar ik ben wel echt een ondernemend type en probeer de hele dag bezig te zijn. Ik heb dan ook geen tijd om uren in de keuken te staan doordeweeks en dan zijn deze recepten ideaal.

Geniet ervan!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s