Een gezonde basis in een druk bestaan

eat-right

De afgelopen maanden waren voor mij heel hectisch en ik heb eigenlijk weinig tijd gehad om aan de verschillende situaties te wennen. Van het bericht in mei dat mijn contract niet verlengd werd, naar een periode van 7 weken thuis zitten en vol solliciteren tot nu alweer twee weken fulltime aan het werk bij een ontzettend leuk bedrijf. Situaties, waarin ik overal een bepaalde mate van stress ervaart heb en waar ik mijn voedingspatroon en sportplanning op heb moeten afstellen of waar ik dit nog op af moet stellen. Natuurlijk was het in mijn periode van werkloosheid een stuk makkelijker om mijn tijd in te delen. De stress, die ik ervaarde, sportte ik er uit. Om s’ochtends mijn bed uit te komen ging ik als eerst naar de sportschool of een stuk hardlopen en ik had veel tijd om lekker gezond te koken en gevarieerd te eten.

Maar nu ik weer fulltime werk, waar ik ontzettend blij mee ben, is het toch wel een flinke uitdaging om hier mijn eet- en sportplanning weer op af te stemmen. En ik weet dat ik niet de enige ben en er nog heel veel anderen zijn, die dit ook heel moeilijk vinden. Het vraagt veel planning en je bent op de één of andere manier sneller geneigd om naar makkelijke en vaak ongezondere producten te grijpen. Maar ook het sporten wordt vaak op een lager pitje gezet, omdat je al de hele dag gewerkt hebt en ook nog terug moet rijden naar huis, moet eten en eigenlijk vaak dan lekker op de bank van de avond wil genieten. Zelf merk ik dat ik deze gevoelens wel heb en dat ik echt weer even moeten schakelen van fulltime thuis, naar fulltime werken!

Wat ik dus goed in mijn achterhoofd hou is dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat het qua planning ook nog niet heel erg veel tijd hoeft te kosten, het is eerder een routine, die ik mijzelf weer moet aanleren. Want hoe druk je ook bent, je hoeft geen uren achter het fornuis te staan! Een heerlijke, gevarieerde en gezonde maaltijd kan zo klaar zijn en als je iets meer maakt kun je er ook nog eens twee keer van eten bijvoorbeeld. En sporten kun je inplannen! Van een korte, maar effectieve sessie van 30 minuten of een groepsles of sportsessie van een uur tot zelfs het doen van oefeningen thuis! Vaak heb je in huis ook zoveel spullen, die prima kunnen fungeren als gewichten en “hulpmiddelen” om de oefeningen uit te voeren. Je hoeft er je huis niet voor uit, kunt dus lekker tv kijken of radio luisteren en het gevoel hebben dat je toch die broodnodige minuten lekker thuis bent. Ik hou er van om in de sportschool lekker los te gaan, vooral in het weekend of af en toe na het werk, maar ook het thuis sporten begin ik prettiger te vinden nu ik in het donker wegga en straks ook weer in het donker thuis kom.

Daarnaast is er veel sociale druk in een druk bestaan. Je voelt je snel verplicht dat je iets moet, terwijl jij als persoon toch echt zelf de beslissing neemt om dit dan wel of niet te doen. Ook de sociale druk van social media speelt erg mee als je fulltime werkt of een studie doet en dus niet elke minuut van de dag op bijvoorbeeld Instagram kan zitten. Ik weet zeker dat veel fitmeiden en fitboys, zich hierin kunnen vinden en mij begrijpen! Zelf lees ik nu vaak de vele Instagram berichten pas s’avonds als ik thuis ben. Aan de ene kant vind ik dit heel jammer, want ik heb soms het gevoel dat ik nu niet de interesse kan tonen, die ik eerst wel gaf d.m.v. veel reactie, omdat ik nu een hele timeline terug moet scrollen. Ook mijn aantal posts per dag zijn minder geworden. Maar ook hier leer ik een betere balans in te vinden en dat voelt heerlijk.

Vanaf nu zal ik elke twee weken een blog schrijven, waarin ik minimaal twee dagen uitlicht over mijn eetpatroon en sportplanning voor zowel mijn werk als mijn vrije tijd thuis. Ik zal hierin uitliggen hoe ver van tevoren ik de maaltijden bereid heb en hoeveel tijd dit kost, waarom ik bepaalde maaltijden heb gekozen en welke sportactiviteiten ik hiernaast gedaan heb en hoe lang. Dit ga ik bijhouden door een soort dagboek voor mijzelf bij te houden, waardoor ik jullie alles goed kan uitleggen. Daarnaast zal ik uitlichten wat er voor de komende twee weken o.a. op de planning staat aan sport en eten. Ik begin deze blog natuurlijk voor mijzelf, om mijzelf een beter inzicht te geven en te motiveren. Maar ik hoop ook jullie te inspireren dat het allemaal niet veel tijd hoeft te kosten om een gezonde basis toe te laten in een druk bestaan en dat je ook nog eens tijd over houdt om echt wel te genieten.

Verder heb ik in de maand oktober en november een paar hele leuke activiteiten op de planning staan, die betrekking hebben op zowel een healthy lifestyle als bloggen en content marketing. Wat dit precies allemaal is, blijft nog even een verrassing! Maar tegen die tijd zullen hier zeker blogs over verschijnen met mijn ervaringen.


Een reactie op “Een gezonde basis in een druk bestaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s