Twee heerlijke herfstsnacks

Hoewel ik ontzettend baal dat de zomer voorbij is met de echt warme avonden, waarbij je heerlijk lang buiten kon zitten in het licht ben ik echt dol op het herfstseizoen. En niet alleen omdat ik in dit seizoen geboren ben. Ik vind de herfst prachtig en vind de natuur dan echt op z’n mooist. Allerlei prachtige felle en aardse kleuren en eerlijk gezegd heeft het ook wel wat dat de kaarsjes en sfeerverlichting weer aan kan in huis en ik weg kan dommelen onder een heerlijke deken met een kop thee. Maar ook kijk ik altijd wel naar de herfst uit voor de prachtige seizoensproducten en seizoensmaaltijden en snacks, die in deze periode weer op tafel komen.

Zo ben ik vandaag al de keuken ingedoken om een paar heerlijke en gezonde herfstsnacks te maken. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feestje in de mond!

Ik heb vandaag twee gezonde tussendoortjes gemaakt:

 • Dadel, amandel en cranberry balletjes
 • Oven gedroogde appel chips met kaneel

1. Voor de Dadel, amandel en cranberry balletjes (10 st) heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 13 gedroogde dadels (nog ontpitten en gehaald bij de Turkse toko voor €1,50
 • Handjevol amandelen
 • 1,5 eetlepel havervlokken
 • 1 eetlepel chia zaadjes
 • Handjevol gedroogde cranberries (bij de Turkse toko voor €1,50)
 • flinke scheut agave siroop
 • theelepel water
 • kokossnippers waar de balletjes ingerold kunnen worden
 • scheutje citroensap voor een zuurtje

Stap 1

Mix de amandelen samen met de havervlokken, chiazaadjes en cranberries in de blender. Als dit fijngemalen is, doe er dan de dadels bij tot het een wat plakkerige substantie wordt.

Stap 2

Doe de mix in een kom en voeg er de agave siroop, theelepel water en scheutje citroensap bij en meng tot een stevige mix. Je kunt het water er ook later bij doen om eerst te kijken of de mix nog water nodig heeft.

Stap 3

Rol de balletjes in je hand en rol deze door de kokossnippers. Na het rollen laat de dadel, amandel en cranberry balletjes wat harder worden in de koelkast, voordat je ze op eet.

Je kunt dit prima in een bakje in de vriezer leggen, zodat je er nog langer van kan genieten en een grotere batch kunt maken! Heerlijk als snack voor mee naar je werk, als je onderweg bent of heerlijk thuis als tussendoortje. Deze balletjes zijn binnen 15 minuten gemaakt en de ingrediënten en smaken passen heel goed in het herfstseizoen!

2. Oven gedroogde appel chips met kaneel

 • 1 appel
 • Kaneel
 • Scheutje citroensap
 • Oven voorverwarmd op 180 graden

Snij de appel over dwars in dunne schijven en leg deze plakken op bakfolie op een bakplaat. Besprenkel de plakken met een beetje citroensap en met kaneel en zet ze in de over voor 30 tot 45 minuten (afhankelijk van hoe hard het gaat). Zelf zet ik de open altijd op een klein kiertje door er iets hittebestendigs tussen te plaatsen. Wil je de appels iets minder droog hebben? Laat ze dan minder lang in de oven, naar wat jij lekker vindt.

Appelchips zijn het lekkerst als je deze zo kort van tevoren maakt. Ik maak hier dan ook niet een te grote batch van in één keer. Deze gezonde chips zijn een heerlijke vervanger voor de andere chips  en andere gezouten snacks of in combinatie met courgette en aubergine chips. Daarnaast passen dit prachtig in dit mooie herfstseizoen! Want als die kaneelgeur eenmaal de kamer in trekt, heerlijk, krijg je er spontaan trek van.

Lieve mensen, geniet van deze gezonde snacks en pak er gerust één extra en omarm dit prachtige kleurrijke seizoen! Eet smakelijk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s