Een gezonde basis, ook met een fulltime baan!

Twee weken geleden postte ik een blog over “Een gezonde basis in een druk bestaan“. Een blog over de het drukke leven, fulltime banen en hoe wij hierin zo gezond mogelijk willen eten en fit willen blijven. Wat voor veel mensen bijzonder moeilijk is, ook voor mij. Ik heb jullie beloofd elke twee weken minimaal twee dagen uit te lichten op gebied van sport en voeding.

Om eerlijk te zijn, was afgelopen week voor mij belachelijk druk! Het was vroeg naar het werk, 10 minuten thuis en weer door. Daarnaast bestond afgelopen week uit verjaardagen en feestjes, dus gezond eten bij dit soort dagen is iets wat ik mijzelf beter aan moet gaan leren. Maar ik ben blij dat ik zelf tegen dit soort dingen aan loop en dan niet te streng ben. Ik probeer in de dagen er om heen wel alles zo goed mogelijk op te pakken.

Dinsdag 29 september

Eten

 • Ontbijt: Muesli bowl met pure chocolade stukjes, gedroogde cranberries, en gedroogd rood fruit met magere yoghurt en een scheutje agave siroop. Een heerlijk ontbijt, wat goed vult en je maag voor de komende paar uren wel even rustig houdt.
 • Tussendoortje: 2 dadel, amandel, cranberry balletjes.
 • Lunch: Salade van rauwe spinazie, ui, tomaat, mini mozzarella, parmaham en een zelfgemaakte tzaziki saus.
 • Tussendoortje: Een banaan en appel.
 • Avondeten: Salade met wortelen, doperwten, champignons, komkommer, tomaat, kip en een beetje yoghurt kruidensaus

Sporten & Bewegen

 • 1 uur les bodypump van 20:00 tot 21:00. Een fullbody workout, voornamelijk gericht op het creëren van uithoudingsvermogen. Ik had zelf al 2,5 maand geen les meer gevolgd en heb veel krachttrainingen gedaan met 5x 10 trainingen zo zwaar mogelijk. Dus bij de bodypump les kwam ik er wel achter dat je dan niet ineens super veel moet pakken, omdat je een oefening wel 2,5 minuut langer moet volhouden in snel tempo. Ik had dus mega spierpijn haha.

Maandag 5 oktober

Eten

 • Ontbijt: Muesli bowl met banaan, muesli met gedroogd rood fruit en magere yoghurt.
 • Tussendoortje: Een appel
 • Lunch: 3 maïsboterhammen. Twee met ardennerboterhamworst met komkommer en één met kipfilet met kruiden. Daarnaast nog 2 verse vijgen.
 • Tussendoortje: Een klein handje pepernoten. Niet gezond, i know. Maar ik wil mijzelf wel wat gunnen.
 • Avondeten: Homemade pitza’s van pitabroodhelftjes met knoflook en koriander bedekt met een gezeefde tomaten saus, spinazie, cherry tomaatjes uit eigen tuin, mini mozzarella en stukjes zwarte olijven. Lees het recept voor gezonde pitza’s hier. Of kijk bij de categorie pizza voor meer inspiratie.

Sport & Bewegen

 • 20 minuten fietsen naar de sportschool (heen en terug)
 • 1 uur krachttraining met de volgende oefeningen met 5x 10 oefeningen in de volgende categorieën: outer thigh (77 kg), Inner thight (68 kg), Leg press (91 kg), Seated row (32 kg), Chest press (32 kg), Shoulder press (23 kg), 10 minuten buikspieren.

Daarnaast drink ik elke dag 2 liter water, probeer ik koffie wat meer te laten zien en vaker een kop thee te pakken.

Ik heb nu twee dagen uitgelicht, maar heb nog andere heerlijke maaltijden mogen nuttigen, zoals:

 1. Fruitsalade van appel, banaan, druiven, vijgen etc.
 2. Zoete aardappel partjes uit de oven met sla en ham
 3. Salade van krieltjes en sperziebonen met halloumi
 4. Meergranen broodjes met rookvlees en zalm

Ook heb ik afgelopen weekend een heerlijke bak met verse groenten en fruit uit eigen tuin mee mogen nemen. Dat maakt het eten nog lekkerder. Het sporten stond helaas een beetje op een laag pitje door de drukte. Maar morgen ga ik zeker hardlopen en misschien wat oefeningen thuis doen. Want een week niet sporten is heel erg moeilijk voor deze dame.

Tot zover de eerste blog! Benieuwd naar wat er de komende twee weken allemaal voorbij komt voor mijzelf. Nu ik had meer bij hou wat ik eet, ben ik mij er ook bewuster van. Tot over twee weken!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s