Get on track with your food bag

Deel twee alweer! Weer twee weken vol zowel gezond als minder gezond eten en met sport en sport vrije dagen. Ik moet wel eerlijk zijn dat het steeds makkelijker wordt om tijdens de dag gezond te eten, aan mijn beweging te komen en voldoende water te drinken.

Het gezond eten tijdens mijn werk werd vooral makkelijker sinds ik eindelijk de geweldig mooie Boho Tiffin heb besteld. Mijn nieuwe maatje, mijn nieuwe partner in crime, mijn kleurrijke rechterhand. Ik ben er intens blij mee. Het is zoveel makkelijker om gezond eten mee te nemen als dit in een leuk en fleurig bakje gaat. Wil je zelf ook zo’n Boho Tiffin? Bestel deze dan op http://www.bohotiffin.nl en mix en match jou ideale tiffin!

Sinds ik dus mijn Boho Tiffin is deze bijna niet meer weg te denken naast mij. De laatste dagen heb ik mijn bakjes al met veel verschillende leuke, fleurige maaltijden mogen vullen en wat heb ik er van genoten.

IMG_943814 oktober

Eten

Ontbijt: Muesli met perzik yoghurtBakje met fruitsalade van appel, kiwi, sinaasappel en banaan
Tussendoortje: Fruitsalade van appel, sinaasappel, kiwi en banaan
Lunch: Salade van spinazie, tomaat, komkommer, peterselie, sesamzaad en zoete aardappel met twee rijstwafels met kipfilet en komkommer.Avondeten: Gevulde portobello’s met spinazie, tomaat, feta en courgette

Sport & Bewegen

Eén uur full body workout met de volgende oefeningen:

  • Chest presses
  • Squats
  • Lunges
  • Arm raises
  • Outer thigh
  • Inner thigh
  • Leg press
  • Seated Row
  • 15 minuten buikspieren

21 oktober

Eten

Ontbijt: Muesli met gedroogd rood fruit en magere yoghurt met kokos en agave siroop
Tussendoortje: Fruitsalade van kiwi en banaanLunch: Thaise noodle salade met biefstukreepjes, paprika en een lemongrass chili sausje
Avondeten: Pasta salade met zalm en groene pesto

Sport & Bewegen

Cardio dag. 30 minuten hardlopen en nog een stuk fietsen. Heerlijk! Eind december ga ik weer mee doen met een run. Dit keer een night run, dus ik mag weer trainen en wil het dit keer een beetje anders aanpakken. Nu het vroeg donker is, vind ik het zelf geen prettig gevoel om in het donker te rennen. Maar ik wil er in het weekend zeker tijd voor maken en verder even kijken hoe ik dit het beste in kan plannen.

Wat is er verder aan eten de keuken uit gegaan? Homemade lasagne, pasta carbonara, salades van kip en zalm, tomatensalade van verschillende kleuren mini tomaten, ei muffins (binnenkort recept), muesli jars, gevulde koolbladeren met rijst en kip, proteine pannekoeken en smoothies. Ik hou er van divers te eten en met veel kleur. Wel probeer ik nu in een drukke planning te koken voor twee dagen, zodat ik de dag dat ik minder tijd heb niet terug val op ongezond eten.

Qua sporten vooral krachttraining, cardio in de vorm van hardlopen en crosstrainers, fietstochten door Enschede en wandelingen. Shoppen zal ik niet meerekenen en het herinrichten van mijn huisje ook niet. Hoewel ik voel dat ik hiermee ook de nodige calorieën verbrand heb. Binnenkort volgt nog een blog over de herinrichting van mijn huisje.

Qua sport schiet het er soms met een drukke planning ook een beetje in, maar in huis en de omgeving waar je huis staat kun je echt wel je eigen mini sportschool maken. Dit ga ik vaker toepassen als ik maar echt weinig tijd heb en dus geen tijd heb om naar de sportschool te fietsen. Ik woon op 10 hoog, dus veel trappen die bewandeld kunnen worden op vele manieren. Zo zal ik vaker de trappen trotseren met squats en lunges om mijn benen een beetje te liften. Dan kan ik de ligt in het flat lekker laten staan en krijgt liften toch ineens een andere betekenis.

Binnenkort dus veel nieuwe blogs online en over twee weken weer een nieuwe blog over “Een gezonde basis in een druk bestaan” in combinatie met “Get on track with your food bag”.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s