Thuis is waar je tot rust komt

Thuis! Wat is dat eigenlijk? Het woordenboek omschrijft het als “woning waar je woont en waar je je prettig voelt”.

Daar ben ik het wel mee eens. Voor mij is thuis een plek, dit kan een woning zijn of omgeving, waar je tot rust komt. Een plek waar je alle drukte van de dag kan vergeten en waar je kan zijn zonder dat je je verveelt. Een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en waar je kunt genieten. Thuis kan op meerdere plekken zijn. Ik ben thuis als ik kan reizen en nieuwe plekken kan zien. Maar ik voel mij ook thuis op mijn werk, bij mijn ouders, in de sportschool, bij mijn vrienden en in mijn eigen mooie skybox. Alleen wist ik dat ik mij nog veel meer thuis kon voelen in mijn eigen huis.

Ik was niet helemaal tevreden met hoe alles er bij stond. Sinds mijn verhuizing vorig jaar september heb ik eigenlijk geen nieuwe meubels gekocht en de inrichting gedaan met de spullen, die ik al had en over kon nemen. Ik had er simpelweg niet echt het geld voor, maar in mijn hoofd had ik het al redelijk perfect ingericht. Afgelopen maanden heb ik stapje voor stapje al wat dingen aangepast…voornamelijk op gebied van kaarsjes, lichtjes en andere decoraties. Maar aangezien ik een nieuwe job heb en mijzelf daar nog niet voor beloond had, dacht ik waarom niet? Let’s go for it! Ik zag de laatste weken ook prachtige dingen voorbij komen op tv en in bladen op woongebied, helemaal mijn stijl! Dus als ik het moest doen, was nu een heel goed moment.

Kortom, tijd om mijn huisje om te toveren tot mijn droompaleisje. Het uitzicht heb ik al, nu nog een goed aanzicht voor de binnenkant. Afgelopen weekend was het dan zo ver…de lang verwachte geplande IKEA shopping dag. Ik heb mij er weken op voor kunnen bereiden met het doorspitten van Pinterest, Instagram en websites op het gebied van home en styling, dus ik wist welke kan ik op wou. Toch wel handig als je daar rondloopt met alleen maar leuke spulletjes om je heen.

De man des huizes hebben we lekker thuis gelaten met de opdracht een wereldmaaltijd te maken voor als de dames terug zouden komen, uitgehongerd en wel! Met ons karretje en goed gevulde portemonnee in de aanslag hebben we ons een weg door het land van IKEA, Leenbakker en Kwantum geslagen en ik heb prachtige dingen kunnen kopen.

  • Een nieuw vloerkleed met verschillende licht grijze printjes bij de Leenbakker. Was het showmodel en gekocht van €80,- voor €40,-.
  • Mijn beste aankoop! Een vloerlamp View van de Kwantum, echt een eye catcher en sfeerlamp, van €100,- voor €75,- gekocht. Ook het showmodel.
  • Een zeeblauwe lange lamp van de IKEA.
  • Een tafellamp van riet van de IKEA.
  • Schapenvachtje van de IKEA.
  • 2 kussens van de IKEA met verschillende printjes. 1 kussen grijze kleur met witte kerstbomen opdruk en 1 kussen met beige, grijze en lichtblauwe rondjes.
  • 3 kussens van de Kwantum. 1 kussen met grijs witte strepen aan de ene kant en aan de andere kant de tekst “Be Happy”, een kussen met zeeblauw en witte driehoeken en een oud blauw kussen.
  • Een heleboel lampen voor in de nieuwe lampen.
  • Een rode wc mat.

boja-tafellamp-beige__0097565_PE238220_S4index

Ik hoop dat ik niet wat vergeten ben te vermelden, maar een heleboel leuke spulletjes, die hebben geleid tot een nieuwe woonkamerindeling te zien op de hoofdfoto. Ben ik al klaar? Nee, tuurlijk niet! Ik heb nu de meest cruciale spullen gekocht, maar nog niet echt de accessoires. Gelukkig heb ik een paar mooie Xenos bonnen gekregen voor mijn verjaardag, dus daar ga ik een heel eind mee komen. Ook hier heb ik al een paar goede ideeën voor en zal ik binnenkort posten! Daarnaast ga ik nadenken over de kerstspulletjes, die ik aan ga schaffen en hoe ik dit passend kan maken in mijn nieuwe woonkamertje.

En nu zit ik hier nagenietend deze heerlijke blog te typen met zicht op al mijn prachtige spulletjes en ik word er echt gelukkig van. Wat een heerlijk gevoel.


2 reacties op ‘Thuis is waar je tot rust komt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s