Long hair, don’t cair!

Dat is ooit een haar blog zou schrijven! Serieus, ik verbaas mijzelf op dit moment. Jaren, maar dan ook echt jarenlang heb ik “probleemhaar” gehad. Ik heb blijkbaar een haartje, die snel beschadigd, droog wordt en heel dun is. Elke twee maand moest ik echt weer naar de kapper, omdat mijn punten weer zo droog waren en zelfs goed gespleten waren, dat het haar wat gegroeid was in centimeters er ook weer af moest. Ik baalde altijd zo, dat mijn haar nooit langer werd dan dat ene punt. En ik geef eerlijk toe dat ik best jaloers was op alle meiden met prachtig lang haar ongeacht krul of stijl en wat mooi glanst. Dat wil ik ook! Hoe doen ze dat?

IMG_20150601_182834 IMG_20150626_180813

Maar er zijn de afgelopen maanden dingen voor mij veranderd op haar gebied en er is een wereld voor mij open gegaan. Na mijn laatste knipbeurt destijds begin juli was ik het zat. Het was weer kort, mijn haar was weer afgeknipt tot de keer er voor. Hoe krijg ik het nou eens langer en hoe kan ik ervoor zorgen dat het minder snel gaat splijten? De juiste shampoo gebruikte ik al voor mijzelf, namelijk Keratine Repair shampoo en conditioner van Andrélon. Hele fijne shampoo, die mijn haar goed voed. Daarnaast besloot ik de drogisterij in te duiken. Ik weet dat ze daar supplementen hebben, die je net een extra boost kunnen geven voor een bepaald deel van je lichaam. Ik ging kijken wat ze hadden voor het haar en besloot het maar een keer te proberen. Huid, haar en nagels supplementen is het geworden en ik was een beetje sceptisch. Nooit heeft iets gewerkt, dus waarom dit wel? Na twee weken elke dag 2 pillen ingenomen te hebben merkte ik toch echt verschil. Mijn haar werd zachter, minder droog en ging meer glanzen. Dus voor mijn gevoel was het BINGO, dit helpt! Dus ik blijf dit gebruiken haha.

IMG_20150926_085124 IMG_20151024_160456(1)

Ik besloot ook mijn haar na het wassen niet direct te borstelen, maar pas als het droog werd en op het laatst bij het douchen spoel ik mijn haar nog even met koud water. Eind oktober zag ik ontzettend veel verschil met bijna 4 maand daarvoor. Zelfs mijn kapster zag het vorige week direct toen ik binnen kwam lopen. En waar normaal gesproken na twee maanden weer 2 cm haar af moest, ging er nu na 4 maanden maar een paar mm af. Intens gelukkig ben ik ben deze verandering. Wat zie ik aan verschil met 4 maand daarvoor?

 • Mijn haar heeft veel meer glans gekregen
 • Mijn haar en punten voelen zacht en gevoed, niet droog
 • Mijn haar valt mooier in mijn natuurlijke slag en pluist niet meer
 • Mijn haar groeide iets sneller en is daardoor langer dan het ooit is geweest
 • Mijn haar is voller, dikker en sterker

Wat heb ik hier nu voor gedaan:

 • Supplementen huid, haar en nagels
 • Shampoo en conditioner Keratine Repair
 • Minder stijlen van het haar
 • Als ik het stijl gebruik ik ervoor een goede serum
 • Haar niet borstelen als het nog nat is van het douchen
 • Na het wassen mijn haar nog met koud water spoelen

Ik ben heel benieuwd hoe mijn haar er eind januari uit ziet. Dan staat ongeveer mijn volgende knipbeurt op de planning. Ik hou jullie op de hoogte natuurlijk.


Een reactie op “Long hair, don’t cair!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s