Artisjok snack

IMG_9649

Ik liep door de supermarkt en zag prachtige artisjokken liggen. Normaal gesproken gebruik ik nooit de verse artisjokken, maar alleen het hart uit blik! Maar ze waren zo mooi van kleur, dus ik kon ze niet laten liggen. Vanmiddag dus een heerlijke artisjok snack gemaakt. Of eigenlijk een dipsaus voorbij de gekookte artisjokbladeren en ik heb er echt van genoten.

Het is heel makkelijk! Haal de onderste paar laagjes bladeren van de artisjok, snij de steel er af en wrijf dit in met een halve citroen. Breng vervolgens water aan de kook met het sap van 1 hele citroen en voeg hier eventueel nog een paar schijven citroen bij in. Doe de artisjok in het water en laat dit 30 tot 40 minuten doorkoken. Om de artisjok onder water te houden gebruik een bord of een omgekeerde deksel.

Voor de dipsaus voeg 2 eetlepels yogonaise, 1 theelepel franse mosterd, gemalen knoflook naar wens, citroensap en dille bij elkaar en roer dit tot een glad geheel.

Hoe eet je nou eigenlijk een artisjok? De bladeren van een artisjok kun je niet helemaal op eten. Of nou ja dat kan wel, maar is een beetje taai. Maar het onderste gedeelte van het blad is heerlijk en kun je afschrapen met je tanden. Naarmate je dichterbij het hart komt kun je meer van het blad eten en worden de bladeren malser. Het hart is het lekkerste om te eten, vind ik, heerlijke smaak en zacht. Een soort suprise ei, het beste wordt voor het laatst bewaard.

Eet smakelijk en geniet ervan! Ik heb hier nog een artisjok liggen, dus zal er zeker nog een recept van maken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s