Blijf in beweging!

IMG_20160527_103018

Afgelopen weken heb ik mij natuurlijk weer vol kunnen storten in heerlijke workouts! Blijf in beweging zeg ik altijd tegen mijzelf! Dit geldt voor mij eigenlijk in alles wat ik doe, maar in dit geval zal de blog gaan over sporten en workouts. Vele bezoekjes heb ik weer mogen brengen aan de sportschool, maar ook heb ik outdoors veel stappen in de goede richting mogen zetten, zowel in mijn eigen stadje Enschede als op vakantie in Tallinn.

In mei heb ik meegedaan aan de meichallenge van Pascale! In deze maand was het de bedoeling om 20 workouts te doen. Dit kan zijn in de vorm van cardio, krachttraining, stevige wandelingen, skeeleren en andere dingen. Zelf heb ik de 20 helaas niet kunnen halen, maar 17 workouts heb ik wel kunnen doen. Onderstaand een top 5 van mijn favoriete workouts van mei!

IMG_20160526_105036

  1. Bodypump workout van 1 uur. Sowieso één van mijn favorieten. Een uur lang keihard knallen, zweten en tot het uiterste gaan met o.a. een heerlijke squat track, borst track, biceps, triceps, lunges en schouders. Een heerlijke mix van het opbouwen van conditie en uithoudingsvermogen tot krachttraining. De kunst voor mij is hier om hier kilo’s erbij te blijven pakken als het makkelijker wordt met mijn huidige gewicht. Kortom…een heerlijke diverse workout, waarbij alle gebieden van je lichaam aan bod komen.
  2. Hiken door het national park Lahemaa in Estland, vlakbij Tallinn. Een prachtig natuurgebied met een mix van prachtige loofbomen en dennebomen, maar ook met hele mooie meertjes en moerassen, waarbij je door middel van een pad van houten planken meegenomen wordt door de natuur met de prachtige groene, blauwe en aardetinten. Een stevige hike van ruim 1 uur en 15 minuten, waarbij we ook heerlijk hebben kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Hoewel ik wandelen niet snel als een “sport” zie, is het zeker van belang voor je minimale beweging van 30 minuten per dag. Het zorgt dat je lichaam in beweging blijft, je mindset alles beter kan verwerken en jijzelf meer energie hebt.
  3. Fullbody workout in de sportschool! Jazeker, naast de bodypump lessen probeer ik ook af en toe zelf een workoutje eruit te knallen in de sportschool. Dit was in mei sowieso meer van belang, door alle activiteiten, afspraken en events, die doordeweeks en in het weekend gepland stonden. Super leuk natuurlijk, maar hierdoor heb ik veel bodypump workouts op dinsdag, donderdag en zondag niet kunnen redden. Dus wat doe je dan? Precies, zelf maar even de sportschool induiken om op de tijd die jou uit komt lekker bezig te zijn met je gezondheid. Tijdens mijn fullbody workout begin ik altijd met een upperbody gedeelte in de krachthoek. Hier train ik mijn borst, schouders en rug. Vervolgens ga ik met een step mijn borst verder trainen met de bar en daarna nog wat dips doen, te pijnlijk…maar pijn is fijn en een emotie. Even doorheen gaan. Vervolgens ga ik squats en lunges doen met de bar en een kettlebell. Uiteindelijk even uitpuffen met een buikspierkwartiertje om vervolgens 15 minuten terug te racen op mijn fietsje naar huis.
  4. Wandelen door de oude stad van Tallinn, het park en langs de kust. Dit was eigenlijk een hele dikke dagwandeling waarvan wij ruim 2 uur en 32 minuten in beweging zijn geweest. In deze tijd hebben wij ongeveer 15.000 stappen gezet en volgens mijn app 592,4 kcal verbrandt. Ik heb echt genoten van deze dag in de brandende zon! Prachtig weer en een super omgeving, geen straf om zoveel stappen hier te moeten zetten. De volgende dag was het dan ook de spierpijn in mijn kuiten dubbel en dwars waard.
  5. Hardloop run van 5 kilometer. Nog steeds niet DE favoriete sport, maar absoluut wel lekker om af en toe te doen. Af en toe denk ik: Ik heb geen zin om naar de sportschool te gaan. Dan vind ik dat ik wel iets moet doen en besluit ik mijn sportoutfit aan te doen en mijn hardloopschoenen aan te doen om even een rondje mijn gedachtes op een rij te lopen. Met een lekker salsa muziekje of muziek van o.a. Kygo kom ik die 5 km wel door.

Dit was mijn top 5 van mei! Voor juni zal ik weer wat workouts selecteren en deze eind juni weer even opsommen in een top 3 of top 5. Nu is het tijd om lekker uit te puffen op de bank naar een heerlijk dagje met een flesje water.

Sport ze lieve mensen en blijf in beweging!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s