O wat is het fijn, weer op de tennisbaan te zijn

Daar stond ik dan woensdagavond, iets wat zenuwachtig maar bepakt met mijn oude tennis tas en racket bij de tennisbaan van TV Wooldrik. Na ruim 8 jaar had ik een paar weken terug besloten, dat ik mij nu echt weer moest gaan inschrijven voor tennis en les moest gaan regelen! 8 JAAR! So…I DID! Even als side note…al jaren twijfel ik wat ik moest doen. Elke keer als ik Roland Garros op tv zag (mijn favoriete ondergrond) begonnen de kriebels nog net iets harder te kriebelen en waren de twijfels groter. Helaas had ik de afgelopen jaren niet echt het geld om mij contributie en lessen te veroorloven door bijbanen en een eigen woning. Nu alles een beetje op orde is was het woensdag toch echt tijd voor een proefles. Zo wou de leraar kijken wat er nog van mijn niveau over was van 8 jaar terug haha.

IMG_20160617_064018

In de groep waar ik mee mocht lessen is tijdelijk een plekje vrij. Dus bij meekomen met het niveau kan ik hier tijdelijk in mee blijven lessen…dus dat maakte de spanning wel een beetje hoger. Op het moment dat ik de baan op liep, wist ik dat ik elke minuut van de 50 minuten zwaar zou gaan genieten. Vol trots liep ik met mijn (nog oude) racket de baan op. Na wat ballen het net in geslagen te hebben begonnen mijn forehand en backhand weer een beetje te lopen. Hierbij moet ik wel zeggen dat het met behulp van het racket van de trainer nog beter ging (Dit weekend maar even mijn slag slaan).

Jaha! Het is best flink wennen om de slag weer onder controle te krijgen en nog meer om het voetenwerk op orde te krijgen. Maar de ballen, die ik goed raakte gingen scherp over het net! Ik kan het nog! Dit gaat goedkomen en mijn zelfverzekerdheid groeide! Nog een paar van dit soort lessen en ik heb er weer beter controle over. Na 30 minuten (en de les duurt 50 minuten) merkte ik wel dat mijn conditie zwaar achteruit was gegaan. Waar ik jaren terug met gemak 4 uur over de baan heen hobbelde merkte ik nu al dat ik wat vermoeider werd. Ik besloot mij er overheen te zetten, want zo leuk was het, en gewoon te proberen zoveel ballen te raken op de forehand, backhand, volley en smash! Heerlijk! Op het laatst zelfs nog wezen spelen met de opslag en zelfs die gingen in, nadat de eerste opslagen lekker het net in waren gevlogen.

IMG_20160615_205345

De tennisleraar zij na de les dat ik in deze groep kan blijven tijdelijk als ik dat leuk vind. Als ik dat leuk vind? Ik vind het geweldig! Kom maar op! Ik wacht nu met smart op zijn mailtje met meer informatie haha. Op de weg naar huis na twee bochten ben ik door een spijker heen gereden met een fiets en moest ik nog 30 minuten lopen met een band zo plat als een dubbeltje. Maar zelfs dat kon mijn avond niet meer verpesten! Dat zegt toch wel hoe fijn ik het vind om weer op de baan te staan.

Vandaag is de tweede dag na mijn eerste les en de spierpijn is niet te zuinig! Gisteren al voelde ik spieren in mijn armen en rug en zelfs in mijn hand die ik nooit eerder gevoeld heb. Zie je toch, hoe anders je traint dan bij een bodypump of strength workout. Ik voel de spierpijn op dit moment bij het typen van deze blog en zelfs bij het indrukken van het tubetje van mijn BB cream. Maar iedereen weet, dat dit de volgende keer minder gaat zijn. Morgen ga ik een nieuw racket scoren en dan nog even tegen de muur tennissen om mijn skills te onwikkelen.

Wat is jullie favoriete sport? Of welke sport mis je en zit je er aan te denken deze weer uit te gaan oefenen?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s