Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Mijn favoriete seizoen is alweer een paar weken aangebroken, de herfst! Een seizoen voor mij met zoveel verschillende gezichten en daarom hou ik er zo intens van. Van nazomeravonden buiten naar avondjes onder de dekens en van een groen uitzicht naar een kleurenpracht! Eerlijk gezegd moest ik er dit jaar wel echt even aan wennen. Het leek ineens wel heel snel te gaan met het eerder donker worden s’avonds en van de nazomeravonden een paar weken terug is ook nog weinig over! Maar langzamerhand begin ik mijn weg te vinden in dit seizoen en snap ik weer waarom ik zo van de herfst hou!

img_9307

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Ik ben dol op de warmte en de zonnige dagen aan het eind van de lente en in de zomer. Maar zoals ik al zei heeft dit seizoen zoveel verschillende gezichten en is de herfst voor mij van alle markten thuis! Benieuwd waarom ik zo van de herfst hou? Je leest het hieronder!

  • Van heerlijke nazomeravonden naar een heerlijke avondje onder de dekens. Jazeker! Ik hou van heerlijk nazomeren op het terras, in de tuin of gewoon op weg naar huis van het werk in de auto! Heerlijk genieten van de prachtige zon. Maar ook een avondje onder de dekens maakt mij gelukkig. Lekker de kaarsjes aan, vrouwenfilmpje en een herfstig drankje. In de herfst kom ik lekker tot rust. De dagen zijn korter, waardoor ik niet elke minuut dat het licht is buiten moet doorbrengen van mijzelf, maar het oké is om lekker op de bank te ploffen!
  • Kleurenpracht van warme kleuren! De natuur laat zich absoluut op z’n best zien in dit seizoen. De kleuren en de warmte die de natuur uitstraalt is fantastisch en het nodigt mij uit om er zoveel mogelijk tijd in rond te brengen. Het liefst natuurlijk met mijn partner in crime, mijn Canon 1100D. Kortom, de herfst krijgt mij van de bank af om even een frisse neus te halen, de kou en de wind langs mijn gezicht te laten glijden en met blosjes op de wangen en een loopneus zelfvoldaan binnen te zitten.
  • Dag muggen en plaknachten! Pffff. De muggen hebben mijn gastvrijheid weer op prijs gesteld deze zomer. Als dankbaarheid heb ik weer veel muggenprikken mogen ontvangen. Echte liefde! Maar…in de herfst zwaai ik de muggen met veel liefde uit. Het was gezellig, maar tot volgend jaar! En die plaknachten zijn gelukkig ook voorbij. Ik slaap het lekkerst in een koud bed, die warmer wordt op het moment dat ik er in lig. Raam open voor frisse lucht en ik ben happy! Van die hitte en plaknachten slaap ik niet alleen slecht, maar droom ik ook altijd raar van. Herkennen jullie dat? Of ben ik de enige?
  • Hallo dan comfortfood! De Jamie Oliver in mij komt dit seizoen weer naar boven hoor. De seizoensproducten zijn echt fantastisch voor een paar van mijn favoriete food favorites. Wat dachten jullie van een heerlijk romig pompoensoepje, vijgen uit de oven met geitenkaas, honing en walnoten, stoofpotjes, wildvlees van hert, ossenhaas en eend en appel chips met kaneel?
  • Bokbier! Ik ben nou eenmaal een bierdrinker en bokbiertjes kijk ik altijd naar uit. Ik hou van witbier en weizen, maar bokbier wint het soms weleens van de frisse biertjes in de zomer. Of zal dat toch aan het seizoen liggen?
  • Leuke feestjes. Buiten dat mijn vader, zus en ik op dezelfde dag jarig zijn dit seizoen zijn er ook zat andere leuke dagen dat we weer wat te vieren hebben. Zo kan ik dit jaar weer genieten van het bockbierfestival, Halloween, warme VriMiBo’s, Sinterklaas en mag ik zelfs over een week een feestje bouwen in Sauerland.
  • Gezelligheid en snuggle fiësta’s. De herfst is zóóóóó gezellig! Dekentje, wijntje, biertje, kaarsjes en mutsenweer, maar bovenal voelt het knusser om af te spreken met vrienden en natuurlijk met Le boyfriend! Snuggle it up op de bank of bij de open haard.
  • Hello brunette! Ik pas mij graag aan aan het seizoen. Eind lente wordt ik beetje bij beetje meer zomerblond, terwijl ik in de herfst het liefst een warme bruintint in mijn haar heb. Als brunette voel ik mij altijd nét iets zelfverzekerder en vind het persoonlijk mooier staan bij mijn blauwe kijkers. Binnen nu en twee weken mag ik de brunette in mij weer verwelkomen en jullie dus ook!

Wat is jullie favoriete seizoen? En wat vinden jullie mooi aan de herfst?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s