5 van mijn favoriete restaurants in Enschede

1477502381350

Eten en drinken is heel belangrijk voor mij! Ik hou er van om zelf te koken en andere blij te maken met mijn eten en drinken. Ook vind ik het heerlijk en heel gezellig om lekker uit eten te gaan. Lekker genieten in verschillende restaurants met eten, een drankje en goed gezelschap. Tijdens het uit eten gaan vind ik sfeer heel belangrijk en natuurlijk gastvrijheid en gelukkig heeft Enschede ontzettend veel van dit soort restaurants, bistro’s en lunch plekken! Ik moet eerlijk zeggen dat ik vind dat Enschede heel erg gegroeid is in de variatie aan keukens van over de hele wereld en kan ik met trots zeggen dat deze stad van alle markten thuis is. Je kan makkelijk een “wereldreis” maken door de verschillende keukens die Enschede te bieden heeft. Hieronder zal ik 5 van mijn favoriete restaurants vermelden, wat ik hier gegeten heb en waarom het een favoriet is.

Big belly’s

Molly Malone is al een toptent voor een heerlijk Iers biertje en Ierse gezelligheid. Hoe blij werd ik dan ook toen Big Belly’s Tavern zich in Enschede vestigde? Heel blij! Een knusse plek met een warme sfeer, heerlijk eten en natuurlijk Iers bier. Een fijne plek om gezellig naartoe te gaan met je vrienden of familie en even tot rust te komen. Ik heb hier nu één keer gegeten, maar er gaan nog vele keren volgen. Inmiddels kan ik de heerlijke Shepherd’s Pie met lamsgehakt en aardappelpuree en de Big Belly Beef Burger van de kaart afstrepen en de volgende keer genieten van al het andere lekkers wat Big Belly’s tavern te bieden heeft. Het water loopt mij al in de mond bij de gedachte aan de Herfst Stamppot en Stew met stoete.

Sorrentino

De Italiaanse keuken is mijn favoriet! Al sinds ik een klein meisje was ben ik dol op Lasagne en heerlijke pasta’s. Bij Sorrentino kan ik weer echt even als dat kleine meisje genieten! Sorrentino is ook weer een wat kleiner, maak heel knus restaurant achter de Oude Markt in Enschede. Een plek met een hele fijne sfeer en gezelligheid. Ik heb hier al een paar keer met veel plezier gegeten en gezeten. Ik heb hier al kunnen genieten van heerlijke voorgerechten als natuurlijk Carpaccio en Insalata con verdure grigliate (Gegrilde paprika, aubergine en courgette met buffelmozzarella). Maar ook de hoofdgerechten als Pizza Gorgonzola en de Lasagna smaken perfecto! Sorrentino…jullie zien mij snel weer!

737bb260757a961ab9c71c93ef236186

Fellini

En we blijven nog even in Italië. Ook Fellini is een hele grote favoriet. Het aantal keer dat ik hier heb gegeten en ben wezen stappen is niet op 2 handen te tellen, misschien zelfs niet op 4 handen. Fellini is een grote ruime plek en ik ga hier vaak lunchen of dineren met vriendinnen of gewoon gezellig een wijntje drinken s’middags of s’avonds. Maar ook voor een avondje stappen kun je hier prima terecht! Daarnaast heb ik hier al een aantal keer afterparty’s gehad en dat was ook heel erg gezellig. Ze zijn van alle markten thuis!

De reden dat ik hier vaak kom is naast de gastvrijheid ook de verscheidenheid van deze plek. Je kan hier terecht voor lunch, avondeten, stappen, maar ook om gezellig even te zitten na het shoppen met een kopje koffie of een heerlijk drankje! Daarnaast spreekt het mij erg aan dat ze tijdens de seizoenen nieuwe gerechten op de kaart hebben. Een paar van mijn favoriete gerechten hier zijn Gnocchi met geschaafde truffel en shiitake, Quadrelli gevuld met rundvlees en paddestoelen en Pizza met tomaat, spinazie, basilicum, pesto en verse buffelmozzarella.

Carlina’s

En van de Italiaanse keuken gaan we naar de Zuid-Amerikaanse keuken! Bij Carlina’s wordt je meegenomen op reis door Zuid-Amerika. Weer een knusse en kleiner restaurant, maar met heel veel sfeer. In het restaurant zie je allemaal dingen terug uit Zuid-Amerika en je krijgt er spontaan reiskriebels van. De muziek maakt de sfeer helemaal af en het eten? Het eten is allemaal op authentieke wijze bereid en smaakt fantastisch. Tijdens het eten hier met vriendinnen eten we eigenlijk altijd een hapjes menu of grill menu, waardoor je een variatie aan gerechten kunt proeven en heerlijk kunt tafelen. De cocktail of sangria maakt het helemaal af.

Beiaards bistro

Hoewel Beiaards biercafé al heel lang bestaat is Beiaards bistro in Enschede nog niet heel lang geopend. Aangezien het biercafé één van mijn favoriete plekken is kon het etentje bij de bistro ook niet lang meer op zich laten wachten. En ik kan het alleen maar aanraden! Tijdens de Proefeet in Enschede is deze bistro hoog op het lijstje komen staan. En op mijn verjaardag afgelopen oktober mocht ik er dan ook eindelijk een hapje eten en biertje drinken.

Beiaards bistro is ook weer een knusse plek om te vertoeven en de sfeer is er heel goed! De gastvrijheid is mij erg goed bevallen en het eten en drinken was perfect. Zeker een plek waar ik heel snel weer een keer langs kom om te genieten en waarvan ik heel blij ben dat deze in Enschede is gevestigd. In oktober heb ik hier de Bierbitterballen gehad gevuld met pulled pork (vergelijk dit alsjeblieft niet met gewone bitterballen, want daar lijkt het totaal niet op) en heb ik een hapje mogen proeven van de heerlijke Champignons Dordogne. Als hoofdgerecht hebben wij heel erg genoten van de Beiaard Burger. Maar er staan nog veel meer gerechten op mijn lijstje als de Iberico Buikspek, Smokey Pork Ribs en Black Tigers.

Dat waren alweer 5 favorieten en het grappige is dat de plekken allemaal aardig dicht bij elkaar liggen, namelijk achter de Oude Markt in Enschede! Heb jij al gegeten bij één van deze 5 plekken? Zo ja, wat vond je er van en heb je nog aanraders qua eten?

Eerlijk gezegd had ik nog wel even door kunnen gaan, want bij het schrijven van deze blog kwam ik er achter dat ik nog veel meer favoriete restaurants in Enschede heb! Ik hou nou eenmaal van uit eten gaan en wil graag zoveel mogelijk verschillende gerechten proeven en wereldkeukens beter leren kennen. Ik vind het prachtig dat ik Enschede kan zien groeien op culinair gebied. Het is echt een hele gezellige stad en ben echt een trots Enschedeër!

images


Een reactie op “5 van mijn favoriete restaurants in Enschede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s