Mijn 5 favoriete home & living accessoires

5-favoriete-homeliving-accessoires-healthylivinglisanInmiddels woon ik alweer ruim 2 jaar in mijn eigen flatje op 10 hoog! Mijn eigen skybox noem ik het. Vorig jaar september, na een korte periode van werkloosheid, heb ik gekozen voor een compleet nieuwe inrichting. Natuurlijk heb ik op Pinterest complete mappen aangemaakt met wooninspiratie en had ik dus een goed beeld wat ik nodig had. Inmiddels staat mijn huisje aardig vol met prachtige spulletjes, die laten zien wie ik ben als persoon! Mijn woonkamer krijgt veel licht en ik heb op 10 hoog prachtig uitzicht over Enschede, like i said, mijn eigen skybox. Mijn huisje is ingericht met veel houten meubels en accessoires, grijs- en zachte blauwe tinten en veel patronen! De patronen zijn o.a. terug te vinden in mijn tapijt en mijn kussens. Mijn huisje is niet heel strak ingericht, maar iets levendiger en ik heb behoorlijk wat accessoires in huis staan. Welke stijl ik in huis heb? Moeilijk te zeggen! Het is meer een mix van landelijke aspecten met een bohemian-achtige touch! In deze blog vinden jullie mijn 5 favoriete home & living accessoires en waar ik deze gekocht heb en vertel ik jullie meer over mijn inrichtingsplannen voor 2017!

Grote dromenvanger
grote-dromenvanger-healthylivinglisan
Ik ben verliefd op deze dromenvanger. Prachtig fairtrade materiaal is voor deze dromenvanger gebruikt. Het ziet er heel beachy uit en past perfect in mijn slaapkamer, die een rustige look heeft met zachtblauwe muren en veel hout. Ik heb deze dromenvanger bij de Wereldwinkel besteld op het internet. Een hele leuke webwinkel met allemaal spullen uit verschillende culturen. De materialen, die gebruikt zijn, zijn met respect behandelt en dat maakt het zeker meer waardevol.

Spotlamp en de Rotan stoel
spotlamp-healthylivinglisan

Over de spotlamp heb ik eerder al een blog geschreven. Het is een prachtige lamp om in huis te hebben in zowel een strak interieur, als ook landelijk en bohemian. Deze lamp zal ik geen enkele huiskamer misstaan. Mijn lamp heb ik gekocht bij Kwantum. Deze lamp staat bij mijn Rotan stoel, die ik bij de Karwei heb gekocht. Over deze stoel ligt een wit schapenvachtje met leuke kussens! Ik vind de rieten kleur van mijn Rotan stoel echt prachtig. Het is heel donkerbruin met een grijze gloed.

 

Boomstamtafeltje en Rotan bijzettafeltje
Uiteraard kom ik op de momenten dat ik niet teveel geld mag uitgeven allemaal leuke dingen tegen. Zo liep ik in de Xenos tegen een boomstamtafeltje aan en een Rotan bijzettafeltje. Ik had besloten om dit niet te kopen, maar na er een nachtje over gedroomd te hebben moest en zou ik deze 2 dingen halen en gelukkig waren ze er nog. Beide tafeltjes staan in mijn slaapkamer te shinen.

Er zijn nog veel dingen die ik weer wil aanpakken en anders wil inrichten. Helaas zijn er een paar dingen die ik momenteel op hold ga zetten, omdat ik niet weet hoe mijn leven er over een jaar uit ziet en ik mijn appartementje eigenlijk te klein vind worden. Ik zou het jammer vinden van de investering als ik alles bijvoorbeeld op een redelijk korte termijn er weer uit moet halen. Zo had ik graag een wit of lichtgrijs laminaat in huis gelegd om meer licht te vangen en een luxere uitstraling in huis te hebben. Dit heb ik in het begin niet gedaan onder het mom…”Dat komt ooit nog wel”. Daarnaast hangen er veel draden zichtbaar in huis, maar dit is een puntje wat ik voor een andere woning op het lijstje zet om meteen goed aan te pakken. De volgende punten staan wel op de klusagenda:

  1. Verwarming wit schilderen: Ik heb mijn huisje zo ingericht dat ik tegen een gele verwarming aan kijk! Oké, weliswaar zoveel mogelijk verdoezelt achter mijn tv meubel met tv, maar de verwarming is nog wel zichtbaar. Toen ik er kwam wonen stond het niet op de planning, omdat ik de verwarming wou afschermen. Dit heb ik niet gedaan, waardoor ik toch wéér terug kom op het punt om dit te schilderen.
  1. Inloopkamer niet meer als opslagruimte gebruiken: Ik heb geen inloopkast! Nee, ik heb zelfs een inloopkamer. Helaas komt deze kamer op dit moment niet tot z’n recht, omdat deze op dit moment ook fungeert als opslagplaats voor een aantal oude meubels en oude verhuisdozen Ook dit ga ik aankomend jaar even goed aanpakken! De stort en de weggeefhoek kunnen wat bezoekjes verwachten, zodat mijn inloopkamer een walhalla wordt met girly stuff. De kleding netjes hangend aan rekken, schoenen mooi gesorteerd, sieraden en make-up hoekje en natuurlijk ingericht met een mooie sta spiegel en bijvoorbeeld een poef en klein tafeltjes o.i.d. Pinterest gaat weer heel nuttig zijn de komende weken!
  1. Planten!: Dit is eerlijk gezegd nog wel een dingetje. De laatste keer dat ik planten heb gehaald zijn deze namelijk half opgegeten door mijn katten of zagen ze er wel leuk speelgoed in en tijdens mijn vakantie is de oppas van mijn huisje deze vergeten water te geven en waren deze niet meer te redden. En ze waren zo moooooi! Je begrijpt dus wel, dat ik na deze teleurstellingen even geen geld uitgegeven heb aan wat duurdere planten. Wel heb ik cactussen in huis gehaald! Was ook helemaal een trend afgelopen jaar en staan nog steeds leuk in huis. Aangezien ik nu een aantal mooie, maar lege plantenpotten thuis heb staan ga ik begin 2017 even kritisch kijken wat voor planten ik in huis haal. Sowieso een grote staande voor in de hoek en een paar kleinere.
  1. Klein bankje opschuren: Ik heb sinds een paar maand een klein bankje in huis staan. Deze was van mijn opa en oma, maar toen mijn oma ging verhuizen heb ik deze meegenomen. Emotionele waarde dus! Ik zag veel potentie voor de look van dit bankje en wil deze graag opschuren en lakken, zodat deze in mijn entree helemaal tot z’n recht komt.

En verder maar eens even kijken wat mijn portemonnee toe laat aankomend jaar naast avonturen beleven in het buitenland. Wat zijn jullie favoriete woonaccessoires in huis? Of je favoriete meubels? En waar heb je deze gehaald?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s