25 food vragen ‘tag’ – Healthylivinglisan

belegde-broodjes-ideeen
25 food vragen ‘tag’, beantwoordt door Healthylivinglisan

Deze tag gaat al een tijdje mee in de blogwereld ben ik achter gekomen en ik begin er spontaan van te watertanden! Zin in gezelligheid, koken en lekker eten krijg ik van deze vragen en dus is het geen verrassing meer dat ik deze 25 food vragen ook beantwoord. Wie volgt?

De 25 food vragen

Leer mij door de onderstaande 25 vragen beter kennen als foodblogger en foodlover. Wie weet verras ik mijzelf nog met wat antwoorden!

Wat is je favoriete ontbijt?

Dit is een lastige! Doordeweeks zijn de ontbijtjes heel snel en simpel en meestal in de vorm van muesli bowls, maar in de weekenden pak ik uit! Een donker broodje met avocado, tomaat en ei is wel een échte favoriet, maar ook maïsbrood met zalm en een gepocheerd eitje gaat er wel in.

Hoe drink je je koffie?

Ik ben dol op de geur en smaak van koffie. Vaak hoor ik wel dat ik melk drink met een beetje koffie. Tegenwoordig probeer ik hier een beetje op te letten en ben ik overgestapt op de cappuccino op het werk of probeer ik de koffie zwart te drinken.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Ik heb dit al een beetje verklapt in de eerste vraag, namelijk avocado, tomaat en ei met verse kruiden! Hier kun je mij echt voor wakker maken.

meergranen-broodje-gezond
Lievelingsbroodje gezond; met avocado, tomaat en ei en verse kruiden

Soep of salade?

Salade! Ik eet heel weinig soep, maar als ik het eet maak ik dit meestal zelf. Ook heb ik niet de juiste apparatuur om goede soep te maken, dus vandaar dat ik voor de salade kies.

Wat is je favoriete kookboek?

Goede vraag! Ik heb inmiddels een flinke verzameling kookboeken op de plank staan. Een stuk of 30. Maar het kookboek ‘Licht!’ van Hugh Fearnley-Whittingstall is absoluut één van mijn favorieten. Maar ook de kookboeken van Jamie Oliver vallen in de smaak in huize Lisan.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer zoet! Ik ben echt een hartig type. Haal weinig zoete dingen in huis en bak bijna nooit. Bovendien kijk ik altijd uit naar het avondeten haha.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Bella Italia! Waarom? 1001 opties voor pasta gerechten, lasagne, pizza, carpaccio, antipasti, gelato. Allemaal favorieten en allemaal te vinden in één land! Wisten jullie trouwens al dat Lasagne al vanaf mijn 6e mijn favoriete maaltijd is? En nu nog steeds. Al noem ik mijn eigengemaakte wel Lisagne! Daarnaast is mijn homemade tomaten-olijven-brood echt één van mijn favoriete recepten.

 

IMG_8823
Homemade tomaten-olijven-brood

Wat is je favo foodfilm?

Julie & Julia! Heerlijke feel good movie. Tijdens deze film heb ik al helemaal zin om zelf de keuken in te duiken. Maar ook de Masterchef series Australië, Nieuw-Zeeland en USA zijn favorieten. Ik besteed zo mijn zaterdagochtend op de bank om de Masterchef afleveringen terug te kijken van afgelopen week.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Ik ben dol op IJS! En dan vooral met hazelnoot of mokka. Lekker ongezond, maar ik kan het niet weerstaan. Bij nader inzien moet ik misschien toch maar terug komen op de vraag over zoet en hartig…

Wie is je grootste inspiratiebron?

Mijn ouders! Zij hebben mij veel geleerd over eten. Ik ben heel blij dat ik ben opgevoed tot een goede eter, die bijna alles lust. Een goede basis als je het mij vraagt. Nieuwe dingen probeer ik graag en ik laat mij ook graag verrassen en inspireren door hun kookkunsten. Zo maakt mijn moeder de beste erwtensoep van de wereld en heeft mijn vader échte boerenkool skills.

Thuis koken of uit eten gaan?

Hoewel ik dol ben op uit eten gaan, kan ik mij niet voorstellen dat ik dit bijvoorbeeld vier keer in de week moet doen. Met rondreizen eet ik elke dag buiten de deur, maar ben ik bij terugkomst niet alleen blij dat ik weer in mijn eigen bed lig. Misschien maakt het kokkerellen in mijn eigen keuken mij nog wel gelukkiger. De plek waar ik mijn creativiteit kwijt kan, nieuwe ingrediënten kan uitproberen en nieuwe gerechten in elkaar kan flansen.

High end of Low profile?

Ik hou wel van restaurants die wat meer Low profile zijn, maar een mooi opgemaakt bord doet het wel altijd goed. Ik wil in ieder geval niet buitenstaan met het gevoel dat ik nog steeds trek heb. Maar met de Twentse nuchterheid in mijn bloed zeg ik liever “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Ik heb geen favoriet restaurant! Ik hou ervan om een rondje om de wereld te doen in Enschede. Lekker uit eten gaan in verschillende keukens. Benieuwd naar mijn vijf favorieten? Ik heb er een blog over geschreven!

Boodschappen doe ik bij…

Lidl en Jumbo en soms rij ik een stukje om, zodat ik nog even de AH XL ik kan duiken!

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Cray fish in Nieuw-Zeeland! Vers gevangen uit de zee en dit proef je meteen.

Wat is je favo cocktail?

Disaronno Sour of een Mojito.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Heston Blumenthal! Dat wordt een kopje koffie bomvol inspiratie. Kan ik dit dan direct inplannen met een dagje koken en foodstyling?

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Een goede blender! En zelf wil ik nog heel graag een slowjuicer kopen. Ik ben namelijk dol op smoothies en zelfgemaakte sapjes en ijsdrankjes. Zeker nu de lente z’n intrede heeft gedaan, mag dit niet in mijn keuken ontbreken.

img_20170120_082154_371
Het is tijd voor smoothies!

Mijn favo snack is…

IJs met hazelnootsmaak, karamel en stukjes hazelnoot. Guilty pleasures!

Wat zit er op jouw pizza?

Parmaham, rucola en gorgonzola zijn ingrediënten, die eigenlijk niet mogen ontbreken.

Wat lust je echt niet?

Wat ik echt niet lust? Schelpdieren! Maar dit komt ook doordat ik altijd ziek wordt van schelpdieren, dan lijkt het net of ik een dikke voedselvergiftiging heb opgelopen.

Mijn favoriete foodblog is…

Ik kan niet kiezen hoor! Ik word geïnspireerd door al het lekkers wat voorbij komt op o.a. Instagram en Facebook. En dat is ook het mooie als foodblogger en foodlover. Je haalt je inspiratie uit zoveel verschillende bronnen als Instagram, Facebook en uit kookboeken, maar ook door wat je op straat ziet en in foodprogramma’s op de tv.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Een flinke hap Haxe (varkenspoot). Misschien niet het allergekste. Op mijn lijstje staat bijvoorbeeld nog krekels. Maar wie weet waar ik op mijn reizen tegenaan loop?

Wat staat er op je food bucket list?

Heel erg veel! Maar ik denk dat ik hier zelf maar eens een blogje aan moet gaan wagen. Zo wil ik bijvoorbeeld heel graag eigen ravioli maken, meer zelfgemaakte soepen en bijvoorbeeld gevulde rollade.

Ik kan niet leven zonder…

FOOD en liefde van alle lieve mensen om mij heen. Want dit zijn de personen waar ik het liefst voor kook en die ik graag gelukkig zie.

Wat eten we vandaag - vers fruit
Een fruitschaal als tussendoortje is ook iets wat mij heel gelukkig maakt!

Dat waren de 25 vragen! Ik zou het super leuk vinden om jullie antwoorden op deze vragen te lezen op jullie eigen blogs of ergens anders. Doe je met mij mee?

Liefs, Lisan (Healthylivinglisan)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s