Reisapps: Mijn vier favorieten voor op reis!

Reisapps - Mijn vier favorieten voor op reis! - Healthylivinglisan

Zorgeloos op reis? Graag! Ik hou er van om tijdens mijn reizen op nieuwe plekken te komen en niet altijd te weten waar ik naartoe ga. Wel vind ik het prettig om alle informatie, die ik eventueel nodig heb bij de hand te hebben of op plaats van bestemming te kunnen regelen. Ik ben dan ook dol op reisapps. De beschikbaarheid in reisapps groeit met de dag enorm en je hebt dan ook de keuze uit honderden verschillende soorten apps, die passen bij jou als persoon. Verblijf je bijvoorbeeld op één plek, ga je kamperen, rondreizen of backpacken? Dan heb je de keuze uit vele apps, die passen bij jouw reis! Zelf ben ik gisteren terug gekomen van een doorreis vakantie in de Dolomieten in Italië en hebben wij een aantal plekken bezocht langs de Alpenroute. Ter voorbereiding op deze vakantie en tijdens deze reis heb ik van vier apps heel veel gebruik gemaakt. Hieronder vertel ik jullie meer over mijn vier favoriete apps tijdens deze vakantie.

Een goede voorbereiding is een halve reis

Onderstaande twee apps zijn super handig bij het voorbereiden van je reis en bespaart je heel veel tijd in het zoeken naar goede plekken om te overnachten en voor het maken van je inpaklijsten. Want een goede voorbereiding is een halve reis!

  1. PackPoint – een slimme paklijst app: Ik vergeet altijd wel iets mee te nemen in mijn koffer, omdat ik dit vergeten ben op te schrijven op mijn inpaklijst. Met PackPoint is dit (bijna) verleden tijd!

    Packpoint is super makkelijk in gebruik. Op basis van de plek waar je heen gaat, je vertrekdatum, de verblijfsduur en het type reis kun je activiteiten selecteren. Bij het volgende scherm kun je bijvoorbeeld op basis van de activiteiten hiking, internationaal, fotografie en kamperen een paklijst samenstellen, die past bij jou vakantie! Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld wintersport of andere activiteiten als fietsen, strand, zwemmen en fitness. Als je de activiteiten voor jouw vakantie hebt ingevuld, wordt je persoonlijke paklijst voor je samengesteld en kijkt de app ook nog eens naar de weersverwachting. In deze lijst staan alle belangrijke dingen en aantallen, die je nodig hebt. Zo vergeet je nooit meer per ongeluk je opladers, pasjes en andere relevante benodigdheden. En staat er toevallig iets niet in de lijst tussen, wat je wel mee wilt nemen? Dan kun je deze zelf toevoegen aan je paklijst! Deze app is onmisbaar voor elke vakantieganger en ik raad deze dan ook iedereen aan.

  2. Booking.com: Booking.com, wie kent deze app nou niet? Plan, boek en beheer je reis waar het maar uit komt en via elk apparaat! De voordelen van Booking.com zijn voor mij enorm. In één oogopslag kunnen zien welke hotels, hostels en andere overnachtingsmogelijkheden er op plaats van bestemming zitten en voor welke prijs je deze kunt boeken! Een ideale website en app om je verblijfplaatsen voor je vakantie te plannen en vast te leggen of eventueel te annuleren. Maar ook als je nog niet weet wanneer je op welke plek bent is deze app onmisbaar op je mobiele apparaat. Want op het moment dat je deze informatie wel hebt, plan en boek je in no-time een heerlijke overnachting en kun je zorgeloos op weg naar je nieuwe bestemming.

    Ook deze app is heel makkelijk in gebruik. Vul de plek van bestemming in, de datum dat je incheckt en uitcheckt, het aantal kamers en personen en het budget en je kunt zoeken! Op basis van je budget, zie je alle mogelijkheden en kun je de overnachting kiezen, die bij jou wensen past.

Voor op reis

  1. TripAdvisor: Nog een hele bekende website en app, TripAdvisor. Ook op TripAdvisor kun je in een handomdraai hotels, pensions en bed & breakfasts met elkaar vergelijken en boeken. Zelf maak ik via de app TripAdvisor nooit gebruik van deze optie. Wel is deze app onmisbaar voor mij op het gebied van ‘activiteiten‘, ‘restaurants‘ en ‘meer informatie over de bestemming‘. Zeker de afgelopen week, toen wij elke dag op een andere plek langs de Alpenroute verbleven. Maar ook voor reviews voor bepaalde touraanbieders en activiteiten, laat ik mij graag adviseren door TripAdvisor.

    Waar wil je heen? Dat is de belangrijkste vraag in het hoofdscherm van de app! Vul je bestemming in en laat de app de rest doen. Op zoek naar een hotel of vakantiewoning? Bekijk de mogelijkheden! Wil je je oriënteren op de activiteiten en tours, die worden aangeboden en kijken wat voor jou de beste keuze is? Kies dan voor de opties, die het beste bij jou past en laat je inspireren. Maar ook kun je kiezen uit de vele restaurantjes en de beschikbare informatie hierover. Reisboekjes? Die heb je eigenlijk niet meer nodig! Want met deze app, heb je alle informatie over je bestemming bij de hand.

  2. Google Maps: En last, but not least Google Maps. Als er één app z’n waarde heeft bewezen deze vakantie, dan is het Google Maps wel. Nadat wij de TomTom niet meer aan de praat kregen op onze weg van Italië naar Berchtesgaden, hadden wij een alternatief nodig. Gelukkig was daar Google Maps en gelukkig zijn roaming kosten tegenwoordig gratis. Hoewel deze app het dus ook prima offline doet (ben ik achtergekomen!). Maar voorkom ook een zoektocht naar tankstations in kleine dorpjes of restaurantjes, die in de buurt zitten. Want ook deze heb je met de app van Google Maps zo inzichtelijk.

Zoals jullie kunnen lezen zijn mijn apps vooral praktisch gericht! Op vakantie heb ik hier ook het meest aan en voor de rest probeer ik mijn telefoon zoveel mogelijk weg te leggen. Ik zal jullie op de hoogte houden van andere interessante en leuke reisapps, zodra ik hier gebruik van maak! Alle vakantiegangers wens ik een fantastische vakantie toe. Geniet van al het moois en kom helemaal tot rust.

Liefs,

Lisan

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s