Review: Canon EF 50 mm f/1.8 STM

Review Canon EF 50 mm f1.8 STM

Een kleine twee maand terug heb ik mijn camera en lenzen aangevuld met een nieuwe lens. Namelijk de Canon EF 50 mm f1/8 STM. Deze lens is ideaal voor de hobby fotograaf en professionele fotograaf, die net iets meer uit zijn/haar camera wil halen. Met deze lens krijg je het onderwerp haarscherp op de foto tegen een vervaagde achtergrond. Ideaal voor mijn foodfoto’s en natuurfotografie, waar ik mij focus op een bepaald onderwerp. Maar ook voor dagelijks gebruik is deze lens ideaal, omdat je het diafragma aan kunt passen naar minimaal f/22. En voor een kleine € 100,- heb je deze lens ook in huis.

Enkele specificaties Canon EF 50 mm f/1,8 STM

Hieronder volgen enkele specificaties, waar ik bij mijn aankoop naar gekeken heb.

 • Doorsnede: 69.2 mm
 • Lengte: 39.3 mm
 • Gewicht: 159 gr
 • Brandpuntsafstand: 50 mm (vast brandpuntsafstand)
 • Maximaal diafragma: f/1.8
 • Minimaal diafragma: f/22
 • Minimale scherpstelafstand: 35 cm
 • Zonneklep: Ingebouwd en komt er automatisch uit als dit nodig is

Canon EF 50 mm f/1.8 STM is geschikt voor:

Benieuwd wanneer ik deze lens gebruik? Deze lens is uitermate geschikt voor de voor o.a. portretfotografie, foodfotografie en fotografie bij minder tot weinig licht. Maar ook op reis mag deze lens niet ontbreken.

 1. Portretfotografie: Deze lens is onmisbaar op een feestje, familiedag, op reis of om je huisdier een keer op een unieke manier vast te leggen. Met deze lens springen je vrienden/geliefden en huisdieren er echt uit!
 2. Foodfotografie: Wil jij ook elke keer je wereldmaaltijden mooi op de foto krijgen? Ook dan is deze lens uitermate geschikt! Met deze lens springen de maaltijden bijna uit de foto en kun je de achtergrond zo wazig maken als jij zelf wilt.
 3. Weinig licht fotografie: Ken je dat probleem? Je wil iets fotograferen, maar de foto is te donker of spreekt niet voldoende? En met flits is de sfeer kwijt? Ook dan is deze lens een ideale oplossing. Het grote diafragma f/1.8, laat ruim 8x zoveel licht door dan je standaard basislens. Hierdoor kun je op momenten waar je anders de flitser moest gebruiken, deze achterwege laten en krijg je meer sfeer in je foto. Maar ook worden de foto’s zonder flits scherper en zijn deze beter uit de hand te schieten dat met een langere sluitingstijd.

Ervaring en aanraden

Misschien las je het al wel een beetje in mijn blog, maar ik ben super tevreden met deze lens! Het is echt een aanvulling op mijn fotografie en de foto’s, die ik maak. Inmiddels is deze lens al niet meer weg te denken uit mijn cameratas en deze ging dus ook meteen mee op reis voor twee weken.

Ik raad deze lens dan ook iedereen aan! Ben jij een hobby of professionele fotograaf en ben je op zoek naar een lens waarmee je je onderwerpen in de foto echt laat spreken? Overweeg dan eens de Canon EF 50 mm f/1.8 STM. Ik heb deze lens via bol.com gekocht voor ongeveer € 100,-. Maar als je goed zoekt, kun je deze lens ook nog goedkoper scoren!

Laat je mij weten wat je ervaring met deze lens is?

Voorbeeldfoto’s 50 mm lens

Deze slideshow vereist JavaScript.

Liefs,

Lisan

healthylivinglisan(2)


Een reactie op “Review: Canon EF 50 mm f/1.8 STM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s