Welke sportapps zijn onmisbaar op mijn telefoon?

Welke sportapps zijn onmisbaar op mijn telefoon - Healthylivinglisan

Begin augustus schreef ik een blog over mijn favoriete apps voor op reis. Vandaag vertel ik jullie meer over de sportapps, die onmisbaar zijn op mijn telefoon. Zo vertel ik jullie meer over de functionaliteiten, maar ook waarom ik deze apps zo fijn vind.

Polar Flow app

Deze app hoort bij mijn Polar watch, waar ik eerder dit jaar een blog over heb geschreven. Nog even in het kort. Met deze app kun je o.a. je sportprofielen beheren, die je vervolgens weer kunt instellen op je horloge tijdens je workout. Met behulp van bluetooth kun je de gegevens van je horloge uitwisselen met je app en andersom. Verder krijg je met behulp van je persoonlijke gegevens (geslacht, gewicht, lengte en bewegingsniveau inzicht in je dagelijkse beweging, calorieverbranding en slaappatroon. Ook kun je per sportactiviteit je statistieken bekijken en kun je na verloop van tijd zelf je vooruitgang registreren en analyseren. Te leuk om te doen en super motiverend! Het horloge draag ik nog steeds dagelijks, workouts registreer ik netjes en elke maand duik ik de statistieken in. Meer over deze statistieken, mijn workouts en de doelen, die ik op basis van deze gegevens stel, kun je teruglezen in mijn sportdagboeken. Deze verschijnen maandelijks op mijn blog.

Kortom deze app is onmisbaar op mijn telefoon. Mocht je zelf een sporthorloge hebben en is hier ook een app voor beschikbaar. Dan is dit zeker een aanrader om hier dagelijks of wekelijks in te kijken.

Runtastic app

Runtastic is een gps-tracker voor o.a. hardloop, fiets en andere sportactiviteiten. Hier bestaan natuurlijk vele soorten apps van. Vele gebruiken ook de app van Nike en noem maar op. Zelf heb ik al jaren de app van Runtastic op mijn telefoon staan. Overstappen naar een andere app, was op een gegeven moment geen optie meer. Ik heb namelijk een heleboel informatie en sportgegevens verzameld, die ik niet kwijt wil. Een andere reden dat deze app op mijn telefoon staat, is dat mijn Polar watch geen gps-tracker bevat. Tijdens een hardlooptraining of een fikse wandeling, combineer ik dan ook het liefst deze app met mijn sportprofiel in mijn Polar watch.

Functionaliteiten Runtastic app:

  • Kies je activiteit, die je wilt gaan uitvoeren (bijvoorbeeld hardlopen, wielersport, wandelen, hiken, skiën, etc.). Bijna elke sport, die je je kan bedenken staat hier tussen. Zelf gebruik ik deze app voornamelijk voor het hardlopen en lange stukken fietsen en wandelen.
  • Track je activiteit, je route, afstand en snelheid per kilometer. Je kunt zelfs via social media laten weten dat je op dat moment bezig bent met een workout en aanmoedigingen ontvangen! Of laat je live volgen door geïnteresseerden.
  • Bekijk je geschiedenis aan trainingen en statistieken en volg je eigen vooruitgang. Oefening baart kunst en dus is het super leuk om je geschiedenis te bekijken en je statistieken te volgen. Je zult zien dat je heel erg vooruit bent gegaan als je bijvoorbeeld elke maand je statistieken vergelijkt. Super leuk en iets om super trots op te zijn! En vergeet niet om je kleine en grote stappen vooruit te vieren.

30 Dagen Fit app

Deze app gebruik ik sinds 1,5 maand redelijk veel en is ideaal als je het enkele weken heel druk hebt en weinig tijd hebt of neemt om naar de sportschool te gaan. Daarnaast is deze app ideaal voor beginnende sporters, die nog niet zeker weten of ze een abonnement bij een sportschool aan willen gaan. Maar ook mensen, die misschien financieel niet in de gelegenheid zijn om te investeren in een abonnement bij een sportschool of sportvereniging kunnen met deze app fit worden en blijven! Vergeet niet dat je in en rondom je eigen leefomgeving veel gratis mogelijkheden hebt om in shape te komen en te blijven. Deze app is gratis en je kunt er zoveel tijd in stoppen als jij zelf wilt!

Hoe werkt de 30 Dagen Fit app?

  • Vijf trainingen: Je hebt de keuze uit vijf soorten trainingen. Een buik-training, training voor het hele lichaam, billen training, armen training en benen training. Maak de keuze of keuzes voor de training/trainingen, die voor jou relevant zijn.
  • Zes plannen: Elke training bevat zes plannen, variërend van twee beginnersplannen tot twee geavanceerde plannen.
  • Eén maand per plan: Elk plan duurt 30 dagen, het 30-dagen-fit-principe, en in elke training wordt de moeilijkheidsgraad langzaam opgebouwd. Ook zitten er in deze 30 dagen rustdagen ingepland. Daarnaast varieert ook de tijd, die je per training kwijt bent. In de beginnersfase zal een training ongeveer vijf minuten duren, terwijl je in de geavanceerde fase misschien wel 20 minuten bezig bent.

De oefeningen zullen per training ook verschillen, zodat er sprake is van afwisseling. Daarnaast verschilt het aantal herhalingen ook per training. Deze zal naarmate je progressie vordert steeds iets meer worden!

  • Per training krijg je een overzicht welke oefeningen je moet doen en hoeveel herhalingen.
  • Een dik pluspunt is dat de app laat zien hoe je de oefening ook alweer moet uitvoeren, inclusief uitleg. Geen gedoe van tevoren, wat een oefening inhoudt. Hierdoor kun je je dus helemaal focussen op het uitvoeren van de oefening met de juiste techniek.

De bedoeling van de app is dat je dagelijks je training doet, zodat je in 30 dagen fit bent. Je kunt hier een melding voor instellen in de app. Zo krijg ik bijvoorbeeld elke avond om 19:00 een melding voor de trainingen. Naast dat je dus zelf kan bepalen wanneer je de tijd neemt om de training op je dag te doen, zit er ook nog eens een uitdagende en motiverende factor achter in de afwisseling van oefeningen en het instellen van pushmeldingen. Een heleboel vliegen in één klap!

Zelf ben ik behoorlijk sportief bezig per week en doe ik de trainingen niet dagelijks. De armen- en benentraining doe ik zelfs helemaal niet, omdat ik deze aardig train tijdens mijn andere workouts. Wel heb ik besloten om gewoon te starten met het ‘Beginnersplan 1‘ bij de buik-training en de training voor het hele lichaam. Waarom? Als ik één ding geleerd heb tijdens groepslessen en via trainers, is dat je trainingen rustig moet opbouwen! Door bij het begin te beginnen kan mijn lichaam rustig aan wennen aan het uitvoeren van deze oefeningen thuis en aan de hoeveelheid trainingen per week.

Dus ben jij iemand die het momenteel te druk heeft om naar de sportschool te gaan, niet zeker weet of je een sportabonnement wilt of dit niet kan betalen? Denk dan eens aan deze 30 Dagen Fit app! Echt een aanrader en sowieso erg leuk om op je telefoon te hebben. Ook handig voor op vakantie trouwens!

Deze sportapps zijn dus onmisbaar op mijn telefoon! Welke zijn voor jou onmisbaar? Of welke sportapp moet ik zeker eens uitproberen? Lijkt mij super leuk om te horen!

Liefs,

Lisan


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s