Een ode aan Maui dankzij Fotofabriek.nl

IMG_2606

Ik ben echt helemaal weg van foto’s maken en mijn katten moesten dan ook regelmatig model staan om nieuwe testshots te maken en omdat ik niets beter in de buurt had om een foto van te maken. Nu heb ik een canvas laten ontwerpen bij Fotofabriek.nl met foto’s van één van mijn katten!

Mijn katten: Maui en Fiji

Maui was één van mijn twee katten. Fiji en Maui waren broertjes en komen uit hetzelfde nestje en waren echt twee tegenpolen. Fiji is een grote schransbak en eet alles wat los en vast zit. Daarnaast is hij super ondeugend en haantje de voorste. Hij wil het liefst alle aandacht, maar dat ging niet altijd. Maui was de rustige van de twee. Heel lief, rustig en wat meer begripvol. Hij liet Fiji altijd z’n gang gaan en gaf hem de ruimte. Maui kon niet mauwen. Er kwam alleen een soort gepiep uit. Een overeenkomst tussen de twee, ze lagen allebei heel graag op schoot.Heerlijk!

Op 29 juni dit jaar is Maui helaas op tweejarige leeftijd overleden. Ik zag dit totaal niet aankomen en heb ook niet aan hem gemerkt dat er iets aan de hand was. De dierenarts vermoed dan ook dat hij een hartstilstand heeft gekregen. De mensen met huisdieren kunnen zich wel indenken hoe diep de liefde voor zo’n beestje, je maatje, gaat. Ik was er helemaal kapot van! Ik zat in deze periode sowieso al in een moeilijkere tijd, maar de dood van Maui zette mij ook weer met beide beentjes op de grond. Ik ging in zien wat voor mij echt belangrijk was! En het feit dat ik Fiji en Maui had en Fiji nog steeds heb is echt zo fijn en bijzonder. Daarnaast vind ik het echt bijzonder hoe mijn familie, vriend en schoonouders met mij meeleefde rond deze tijd.

Canvas ontwerpen bij Fotofabriek.nl

Vrij komt na het overlijden van Maui was ik begonnen met het verzamelen van alle foto’s van hem. Ik wilde iets bijzonders gaan doen, een ode aan Maui geven. Ik was nog aan het nadenken of ik dit in een collage ging maken, op canvas zou laten drukken of verschillende losse foto’s in een lijstje ging doen. Ik besloot te gaan voor optie twee: het maken van een canvasdoek.

Ik kwam op de website van Fotofabriek.nl terecht. Op deze website kun je o.a. fotoboeken maken, een gepersonaliseerde kalender of agenda ontwerpen, kaarten maken en allemaal leuke wanddecoratie producten. Hier heb je de keus voor veel leuke verschillende opties voor aan de muur, voor elke smaak wat wils. Ik koos voor een foto op canvas op een liggend formaat van 30×20 cm.

Via de button ‘Begin nu‘ kun je heel makkelijk en snel je eigen ontwerp maken. Zo kun je kiezen hoeveel foto’s je op je canvasdoek wil. Wil je er gewoon één of lijkt het je leuk om een combinatie van twee, drie of zelfs vier foto’s te maken? Het kan! Op mijn canvas heb ik vier foto’s van Maui geplaatst. Vervolgens kun je kiezen hoe je je canvas in wil delen. Ik raad aan om hier gewoon even mee te spelen, wat ziet er het mooiste uit met jouw gekozen foto’s? Om je foto’s te selecteren kun je kiezen voor foto’s van je apparaat, maar kun je ook verbinding leggen met Facebook of Instagram. Daarnaast kun je ook nog de keuze maken om tekst toe te voegen. Hier ben ik zelf niet zo van en daarom heb ik dat ook niet gebruikt voor mijn canvas.

Inmiddels heeft de canvas met foto’s van Maui een mooi plekje gevonden op de schouw in huis. Als ik aan het koken ben en achter mij kijk, kan ik elke keer naar deze mooie plaatjes kijken. Super blij ben ik met dit mooie aandenken, die ik dankzij Fotofabriek heb kunnen maken.

IMG_2606


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s