Sportieve doelstelling voor de maand april

1522587459944

Wij zijn alweer in de maand april beland! De tijd gaat echt bizar snel en ik weet nog heel goed dat ik begin van het jaar tegen mijzelf zei dat ik beter voor mijzelf moest gaan zorgen en wat moet gaan doen aan mijn conditie. Al helemaal na die verschrikkelijke evenwichtsstoornis! Inmiddels is het april en hoewel het qua eten en sporten al een stuk beter gaat geef ik mijzelf deze maand wel een spreekwoordelijke schop onder de kont in de vorm van een doelstelling. 

Doelstelling: In april moet ik elke dag 100% van mijn dagelijkse beweging halen.

Misschien denk je nu…MAKKIE! of Dat zou toch elke dag wel moeten lukken? Nou nee! Helaas niet.

IMG_20180401_133038_332De afgelopen maanden heb ik gemiddeld 15 dagen dat mijn Polar aangeeft dat ik niet 100% van mijn beweging heb gehaald. Op zich compenseer ik dat wel weer door op andere dagen 200% of 300% te halen, maar ik vind dat die 15 dagen toch behoorlijk wat zeggen. Die 100% staat namelijk voor de dagelijkse beweging, de 10.000 stappen! Doordeweeks haal ik tijdens werktijd en pauzes ongeveer 30% tot 45% van mijn beweging. Voor iemand met een kantoorbaan vind ik dit best netjes, maar ik merk dat ik daarna thuis – buiten sportdagen – niet veel meer doe. En dat kan anders!


Daarom heb ik met mijzelf afgesproken om in april elke dag die 100% aan te tikken op mijn Polar. Dit zal op de dagen dat ik tennis, spinningles volg of bodypump geen probleem vormen, maar op de andere dagen moet ik bijvoorbeeld nog een stuk gaan wandelen of iets dergelijks.

Wat wil ik met dit doel bereiken?

Ik ben benieuwd wat dit over een maand gedaan heeft met mijn mindset – niet alleen op gebied van sporten en bewegen, maar ook psychologisch en op gebied van slapen en omgaan met stress – , maar ook wat dit doet met mijn lichaam.  Natuurlijk is dagelijks bewegen niet het enige wat belangrijk is, maar zijn er nog een aantal factoren die van belang zijn. Ook onderstaande punten ga ik meenemen komende maand:

  • Gezond en voldoende eten (wat ik binnenkrijg hou ik bij met de app Lifesum) 
  • Voldoende water drinken 
  • Voldoende slapen
  • Zo min mogelijk alcohol doordeweeks en in het weekend

Benieuwd naar mijn voortgang met deze doelstelling? Op mijn Instagram kun je mij volgen! 

Liefs,

Lisan


Een reactie op “Sportieve doelstelling voor de maand april

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s