Een maand lang elke dag 100% van mijn beweging halen; hoe ging het?

IMG_20170517_065355_747

Begin april stelde ik mijzelf een sportieve doelstelling

De hele maand lang elke dag 100% van mijn beweging halen!

Inmiddels zitten wij in mei en neem ik jullie graag mee in de resultaten van deze doelstelling. Is het mij gelukt om elke dag 100% beweging te halen? Ben ik tevreden met mijn resultaten per week en per maand? Had ik het anders willen doen?

Over heel april was mijn bewegingspercentage 157%. Verdeeld over de weken zag dit er als volgt uit:

  • 1 april: 126% met een hardloopworkout
  • 2 t/m 8 april: 129% met wandelen, spinnen en tennissen
  • 9 t/m 15 april: 167% met tennissen, wandelen, skeeleren, fietsen en spinnen
  • 16 t/m 22 april: 149% met tennissen, fietsen en wandelen
  • 23 t/m 29 april: 172% met tennissen, spinnen, fietsen en wandelen
  • 30 april: 256% met wandelen

Mooie percentages qua beweging deze maand. Hoewel ik niet elke dag de 100% beweging aan heb getikt, heb ik er per dag wel alles uit gehaald wat mogelijk was. Ook heb ik het kunnen compenseren door op andere dagen meer beweging te halen. Ik ben dan ook super trots op de cijfertjes, maar ook op het resultaat. Zonder de doelstelling was ik niet veel vaker nog eventjes gaan wandelen buiten, maar was ik misschien wel binnen gebleven. Ook het omgaan met stress en de drukte van de dag gaat mij steeds beter af doordat ik elke dag lekker wat heb gedaan. Ten slotte voel ik mij een stuk fitter door dit alles. Hoewel het veel cardio workouts waren en tenniswedstrijden zie ik dat mijn schouders en armen echt afgeslankt zijn. Dus daar ben ik super blij mee.

Voor de maand mei wil ik de doelstelling van 100% beweging per maand dan ook voortzetten. Per dag is helaas nu al niet meer haalbaar. Door een fikse verkoudheid, die gepaard gaat met moeilijk ademhalen en duizelingen moet ik nu een pas op de plaats maken. Maar ik ben wel van plan om lekker te gaan wandelen in de buitenlucht en volgende week hopelijk weer te pumpen, BBB-en, spinnen en tennissen! Doelstellingen helpen mij namelijk heel goed. Ik bereid mij meer voor om na werktijd nog lekker te gaan sporten, waardoor ik ook minder het gevoel heb dat ik mijzelf ergens naartoe moet slepen.

Aangezien ik deze maand van plan ben om ook meer kracht er bij te pakken ben ik ook benieuwd hoe mijn lichaam zich gaat vormen. Naast het gezonder eten moet ik daar ook echt resultaat in gaan zien! Ik ben benieuwd en hou jullie op de hoogte.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s