Interieurblog: Kijkje in onze woonruimte

20180830_104000

Deze blog staat al een tijdje op de planning. Vorig jaar april zijn mijn vriend en ik trotse bewoners geworden van een prachtig huis en we zitten hier nu ruim een jaar in. Zo fijn om een eigen huis te hebben, die je helemaal naar eigen zin kan inrichten. In deze tijd kwamen we ook een beetje achter onze stijl. Industrieel! Veel aardetinten met een stoere, maar wel warme uitstraling. En vandaag geef ik jullie een kijkje in ons huis!

Ons huis en de zitruimte

Ons huis is gebouwd in 2006 en staat in een prachtige vernieuwde wijk in Enschede. Voor ons hebben er twee eigenaren ingezeten, wat ons dus de derde bewoners maakt van het huis. Ik was opslag verliefd toen ik dit prachtige pand de eerste keer zag! Ik noem het huis ook wel ‘Ons grachtenpandje’, maar dan zonder de gracht! Veel mensen zeggen dat je het niet aan de buitenkant ziet, maar het huis heeft hoge plafonds en mega veel ruimte. Zo hebben wij de beschikking over maar liefst VIJF slaapkamers! Een huis om in te groeien dus.

En bij een modern huis en stoer huis, hoort wat ons betreft een moderne en stoere uitstraling! We zijn allebei dol op aardetinten en natuurlijke materialen, dus qua inrichting zou het helemaal goed komen. Zo hebben we voor onze zitruimte een stoere industriële tafel laten maken en er via internet bijpassende stoelen bij gezocht. Hier hangen mooie grote lampen boven met betonlook en op de muur hebben we gekozen voor houten plakstrips en één groot canvasdoek met een eigen foto als blikvanger!

Woonkamer

Onze woonruimte is in twee delen ingericht. Het zitgedeelte en daarachter staat een prachtig dressoir, die we hebben kunnen bemachtigen uit de oude winkel van mijn schoonmoeder. Het geheel wordt gescheiden door een mooie grote grijze hoekbank, die mijn vriend mee heeft genomen uit zijn vorige huis.

Het dressoir komt dus uit de winkel van mijn schoonmoeder en heeft een mooie donkere metalen met roestige uitstraling. Eén van mijn favoriete meubels bij ons in huis. Daarboven hangt een wandbord, die ik vijf jaar geleden heb gekregen van een vriendin van mij en haar vriend. Hij is super handig en heeft dit zelf in elkaar geknutseld! Naast ons dressoir een prachtige barglobe, die de “oude” sfeer iets meer het huis haalt en een prachtige spotlamp van de Kwantum. Verder veel gave accessoires als vasen met een betonlook, zijdebloemen, een schaakbord van Dragonheart (grote ridderwinkel in Enschede), whiskey in een karaf en veel kaarthouders van verschillende winkels!

Onze woonkamer bestaat ook weer uit grote meubels en heel veel warm grijs met een beetje groen. Zo hebben we een gigantische grijze hoekbank met leuke kussentjes met een bladprint. Op het internet bestelden we een mooi tapijt met grijsvlakken en een gaaf tv-meubel met betonlook! De tafel hebben we weer via mijn schoonmoeder op de kop kunnen tikken. Qua accessoires hebben we een grote nepplant van Intratuin, een sfeerhaard van de Praxis, weer een canvasdoek met eigen foto en hebben we een grote muur betegeld met steenstrips van steenstripwinkel.nl.

Stalen deur look

Zoals ik al aangaf zijn wij verliefd op ons huis en de inrichting daarvan. Maar natuurlijk blijven wij bezig met nieuwe spulletjes kopen om ons huis nog mooier te maken. Zo liepen we – weer op het internet – tegen stalen deuren aan. Iets wat zeker niet zou misstaan in ons huis. Afgelopen april kochten we dan ook een industriële deur met stalen look op het internet en plaatsten wij deze bij de hal. Onze kamer lijkt ineens een stuk groter en nog stoerder en warmer. Volgend jaar willen we de trap aan gaan pakken, dus dan sluit de deur nog beter aan bij onze hal en woonruimte.

Accessoires en Interieurtips

In ons huis vind je veel accessoires met stoere elementen, Middeleeuwse tinten en persoonlijke herinneringen. Wij houden ontzettend van deze sfeer en mijn vriend stiekem nog iets meer. Zo hebben wij een one-of-a-kind schaakbord uit een ridderwinkel, veel grote canvasdoeken met reisfoto’s, leuke houten wandborden zelfgemaakt of met wintersport afbeeldingen en veel zijdebloemen.

Tips

  1. Kun jij planten ook niet in leven houden? Maar wil je wel een beetje groen in huis? Zijdebloemen en nepplanten zijn de uitkomst. Als je goede kwaliteit inkoopt lijken ze bijna echt en je hoeft ze geen water te geven. Mijn schoonmoeder heeft een zijdebloemenwinkel gehad, dus wij laten ons altijd adviseren door haar. Maar ook Intratuin heeft een mooie selectie aan neoplanten en zijdebloemen.
  2. Hou je van een industrieel interieur en weet je niet wat je aan de muur moet hangen? Een kale muur is niet heel tof. Kies eens voor grote blikvangers op de muur zoals mooie houten elementen met metaallook of een heel groot canvasdoek met eigen foto’s. Ook kun je je muur beplakken met houtstrips of kiezen voor een stenen muur. Dit kan zoveel met je huis doen.
  3. Bestellen op internet! Volgens mij hebben wij echt drie kwart van ons huis op internet gekocht qua inrichting. Veel zagen we op woonprogramma’s of in woonwinkels voorbij komen, maar op internet hebben ze veel mooie deals en aanbiedingen. Door goed te kijken naar de reviews, konden we snel keuzes maken en overgaan tot aankoop. Hou wel rekening met de levertijd! Een zelfgemaakte tafel kost al snel 10 weken tijd.
  4. Geniet van het shoppen voor je huis! Soms zie je door de boven het bos niet meer, omdat je aan zoveel dingen moet denken. Vaak is het goed om met de grotere dingen te beginnen. De accessoires volgt daarna wel als het plaatje een geheel vormt. Zo zijn wij inmiddels vaste klanten bij Frenque in Losser. Een prachtige interieur loods met heel veel mooie spullen!

Hopelijk vonden jullie dit een gave blog. Ik zal de komende tijd nog even uitzoeken waar wij op internet alles gekocht hebben en deze linkjes dan toevoegen in deze blog. Mocht je nog vragen hebben, stuur mij dan even een berichtje! Ik help je graag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s