Sportdagboek maand januari

IMG_20171230_125651_151

Januari moest een maand worden met intensievere workouts. Dit, omdat het skiën begin februari op de planning stond en nog wel wat extra conditie kon gebruiken. Helaas werd ik geveld door een zware voorhoofdholte en bijholte ontsteking, waarbij ik een verstoring kreeg ik mijn evenwichtsorgaan. Dit resulteerde in heftige draaiduizelingen, stekende hoofdpijn en zware vermoeidheid. Daar ging mijn doel voor januari! Gelukkig heb ik afgelopen maand toch nog 17 workouts kunnen noteren en heb ik op de goede dagen de wat intensievere workouts kunnen doen en op de dagen dat het minder ging wat kunnen wandelen. Frisse lucht doet een mens namelijk goed! Even als side note…inmiddels gaat het stukken beter! De nasleep van een verstoring in het evenwichtsorgaan kan wel een flinke tijd in beslag nemen, maar ik ben niet meer duizelig en de vermoeidheid wordt steeds minder. Onderstaand vinden jullie mijn favoriete trainingen van januari.

Woensdag 3, 10, 17, 24 en 31 januari: Skilessen

De laatste skilessen bij SnowiseSports stonden op de planning! 3 januari en 24 en 31 januari gingen erg goed in vergelijking met de andere twee data. Toen had ik heel erg last van de duizelingen, maar ik wou de lessen niet laten schieten. Dus ik ben er gewoon naartoe gegaan. De laatste vijf lessen heb ik nog ontzettend veel bijgeleerd. Meer snelheid en het omkatten van de ski’s. “Volgens mij moet de wintersport helemaal goedkomen“, dacht ik. Stiekem vond ik het wel spannend hoe ik het uiteindelijk in de sneeuw ging doen! Hoe het skiën ging lezen jullie aankomende week op mijn wintersportblog! Ik kan je al wel vast vertellen dat ik volgend jaar weer lessen ga volgen, want het is mij heel goed bevallen.

Zondag 14 januari: Wandelen

Heerlijk even een frisse neus halen in de buitenlucht. Het was redelijk weer, waardoor ik mij al een stukje beter voelde. Ondanks hoe ik mij voelde en de vermoeidheid, toch een uurtje kunnen wandelen buiten. Zo ontzettend fijn!

Vrijdag 19 januari: Tennis

IMG_20180106_104815_570Eén van de betere dagen…dus tijd om een tennisles in te halen! Wat krijg je toch een energie als je merkt dat het beter gaat en je een les weer rustig je conditie kan opbouwen. Het was een heerlijke les waarbij ik weer rustig mijn forehand en backhand heb kunnen oefenen en een beetje kon rennen. Ging het even niet? Prima, dan een stapje terug en minder lopen of zelfs even stoppen! De trainer dacht heel erg goed mee met mij en dat doet mij goed.

 

Zondag 21 januari: Wandelen met mama

IMG_20180114_153512_405Ik had weer even behoefte aan frisse lucht. Voor m’n mindset, maar ook voor het beter worden. En wat leuker dan een lekkere wandeling met mijn moeder en de hond? Het was een prachtige dag met hier en daar een lentekriebeltje! Echt genieten. Ik voelde me bij elke stap weer krachtiger en merkte dat mijn zelfvertrouwen, die door de duizeligheid toch wel een deukje heeft opgelopen, beter werd. Ook mijn hartslag was netjes op een stabiel en rustig niveau! Prima conditietraining.

Zondag 28 januari: Spinning

Laatste intensieve training voor de wintersport 3 februari. Al een weekje duizeling vrij, dus ik vond het wel een goed moment om een virtueel spinning lesje in te plannen met een vriendin. Ik voelde mij goed en had heel veel zin om lekker te sporten. Virtueel vind ik ontzettend fijn, omdat ik dan zelf kan bepalen hoe ver ik mijzelf wil pushen. Gaat goed goed, tikje er bij! Gaat het minder goed, dan doe ik het iets rustiger aan. Voor het spinnen had ik meteen één van de langste lessen gepakt van het lijstje. Ruim 52 minuten knallen. Een heerlijke tempotraining!

Doelstellingen voor februari

Natuurlijk staat de eerste week van februari de wintersport op de planning. Buiten het sporten om ook heel veel rust gepakt, geen alcohol en goed gegeten, zodat ik met wintersport weer redelijk te pas zou zijn. Daarnaast denk ik dat de frisse lucht en de hele dag buiten heel goed gaat zijn voor mijn herstel! De rest van februari probeer ik drie workouts per week te plannen. Van tennisles tot spinning en bodypump! De focus komt op kracht en conditie te liggen. Benieuwd hoe het gaat.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s