Reisblog: Een weekje Sölden

IMG_5063

Eind juli was het tijd voor onze zomervakantie. Ons reislijstje was erg lang geworden en onze beslissing voor de zomervakantie niet zomaar gemaakt. Willen we dit jaar niet een keer wat anders dan de bergen? Misschien zijn de Azoren wel wat of Zuid-Italië of misschien toch maar Schotland. Lastig lastig. Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en gekozen voor twee weken naar de bergen. Een combinatie van een weekje Oostenrijk en een weekje Italië.

De eerste week waren we te vinden in het mooie Sölden. Ik kende het alleen maar van de vele wintersportverhalen en was dan ook heel benieuwd hoe het in de zomer zou zijn.

Dag 1: Winterse sferen in Hochgurgl

Op de eerste volle dag zijn we bij Hochgurgl met de gondel helemaal omhoog gegaan. Hier hebben we genoten van prachtige uitzichten en de sneeuw! Om de wandeling af te sluiten zijn we lekker aan de kasespätzle gegaan met een lekkere weizen. GENIETEN!

Dag 2: Omhoog met de Gaislachkogl Bahn

Tijd voor een wat intensievere wandeling. Op loopafstand van ons appartement in Sölden gingen we met de Gaislachkogl Bahn in 12 minuutjes van 1363 meter naar 3040 meter. Om vervolgens in een redelijk steile en pittige wandeling weer 866 meter te dalen. Altijd leuk om mijn hoogtevrees weer even op de proef te stellen en mijn grenzen te verleggen. De knietjes heb ik dagen erna nog steeds gevoeld, maar de wandeling was het helemaal waard.

Dag 3: Mijn favoriete wandeling bij Obergurgl

Tijdens onze volgende wandeling reden we naar Obergurgl, waar we met de gondel omhoog gingen. Het uitzicht was in één woord WAUW! Prachtig uitzicht op de bergen met gletsjers.

Dag 4: We sluiten af in Vent

Nog één wandeling in het mooie Oostenrijk om het af te leren. En dit keer reden we naar Vent. Als je omhoog gaat is het wel echt een skigebied, maar gelukkig liepen we via een andere route, waarbij je dit niet zo zag.

Wat is er nog meer te doen?

  • Ga een dagje naar de sauna en/of thermen. Vlakbij Sölden zitten de prachtige thermen Aquadome! Een fantastische plek, waar je helemaal tot rust komt.
  • Bezoek de Stuiben waterval. TIP: Neem je wandelschoenen mee, want het is een pittige klim omhoog, maar met een prachtig uitzicht!
  • Geniet van de typische Oostenrijkse gerechten in de leuke hutjes.

Ben jij al eens in Sölden geweest in de zomer? Of zijn er andere plekken in Oostenrijk die je aan wilt raden? Ik hoor het graag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s