Sportblog maand mei

IMG_20190512_094619_306

Tijd om de rubriek “Sportblogs” weer maandelijks op te pakken. Een hele tijd geleden – meer dan een jaar zelfs – dat ik de laatste blog geschreven heb. In april zocht ik naar een sport, die ik lekker buiten kan uitvoeren en op een tijd wanneer mij dat uitkomt. Naast het tennissen en sportoefeningen thuis of in de sportschool middels een bodypump les had ik zin om mijn hoofd op een manier leeg te krijgen, maar dan wel lekker buiten. Ik besloot weer een poging de doen tot hardlopen met als doel de 5 km lopen. Ik kocht half april via de Hardlopen met Evy app mijn eerste trainingschema en ging toen van start. In mei heb ik totaal 18 trainingen afgewerkt. Vooral veel hardlooptrainingen, maar ook veel gewandeld en op de tennisbaan gestaan.

Hardlopen

IMG_20190606_195932_108

Na een weekje vakantie ging ik in mei dan echt volle bak en focus van start met het trainingsschema voor de 5 km. Totaal heb ik deze maand 11 lessen afgewerkt – bijna 4 trainingsweken! Totaal stonden er 3 lessen per week in de planning, maar soms hadden mijn benen nog een extra rustdag nodig en besloot ik deze ook te nemen.

Woensdag 1 mei liep ik les 3. 20 minuutjes stonden er op de planning. 10 minuten lopen en 10 minuten wandelen stonden er op de planning en in totaal liep ik 2,74 km. Nog geen grote afstanden, maar elke meter is er één voor mij!

Donderdag 30 mei liep ik Les 13 van mijn 5 km schema. Totaal stonden er nu 30 minuten op de planning met 18 minuten lopen en 12 wandelen. Totaal legde ik een afstand van 4,14 km af.

Ik merk grote verschillen in mijn conditie en mijn uithoudingsvermogen op gebied van hardlopen gaat met sprongen vooruit. Daarnaast vind ik het ook steeds leuker worden, dus dat ik ook een dikke plus!

Tennis

Naast het vele hardlopen sta ik ook wekelijks een uurtje te rennen op de tennisbaan tijdens de training. Heerlijk om even sprintjes te trekken om een bal te halen en in groepsverband te trainen en mijn armen een beetje aan het werk te zetten. Wel besloten om dit jaar de competitie over te slaan. Ik ben te druk en mijn weekend is mij teveel waard. Ik vind het onwijs zonde om mijn zaterdag of zondag compleet af te staan aan een competitiedag.

Sportoefeningen thuis

IMG_20190528_214529_944

Naast de vele cardio gerichte sporten als hardlopen en tennis, doe ik thuis of in de sportschool ook regelmatig oefeningen om mijn spieren nog wat aan te sterken. Normaal gesproken deed ik altijd bodypump op woensdag en zondag, maar woensdag is nu mijn rustdag en op zondag kan ik eindelijk uitslapen – aangezien ik zaterdagochtend al vroeg een rondje aan het rennen ben.

Ik moet dus eventjes mijn balans in dit alles weer terugvinden, want het liefst sta ik een lesje te bodypumpen in plaats van sportoefeningen af te werken via de app “Fit in 30 dagen”.

Wel is dit een super ideale app als! In de app “Fit in 30 dagen” heb je verschillende uitdagingsgebieden staan voor je lichaam. Zo heb je o.a.:

  • Training voor je hele lichaam
  • Buik-training
  • Billen training
  • Armen training
  • Benen training

Elk trainingsgebied heeft 6 plannen waar je mee kunt starten, voor een duur van 30 dagen! Zo kun je met beginner 1 starten en toe werken naar geavanceerd plan 2. Elke training duurt ongeveer 5 minuten en duurt iets langer naarmate je steeds geavanceerder gaat trainen.

Zelf ben ik nu bezig met Middelzwaar Plan 1. Bij de training voor het hele lichaam krijg je bijvoorbeeld oefeningen als push-ups, burpees, crunches, planking en lunges. Bij de armtraining zie je vooral veel oefeningen terugkomen als triceps, cobras, dips, stoten in de lucht en planking en bij de billen kun je je geluk niet op met squats, lunges, mountain climbers, hiptrusts, wallsits en zijwaartse sprongen.

Kortom een gevarieerd trainingsplan, waar je rustig bij kan opbouwen! Het allerbeste kun je deze oefeningen in de sportschool doen, omdat je dan nog een beetje kan verzwaren met gewichten. Maar ook thuis kun je je creativiteit kwijt. Neem bijvoorbeeld 2 flessen wasmiddel (klein) bij je armtraining of een zwaar boek als gewicht bij je crunches en buikspieroefeningen.

In juni staan er weer veel hardlooptrainingen op de planning. Daarnaast besloten om 1x per week samen met een vriendin te wandelen. Zij is namelijk aan het trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse en ik vind wandelen heerlijk! Verder natuurlijk lekker tennissen en oefeningen thuis en kijken of ik nog een paar keer een bodypumplesje mee kan pakken deze maand! Op een sportieve JUNI!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s