Reisblog: Tallinn, Estland

IMG_0098

Ik neem alles terug wat ik van tevoren dacht over Tallinn. Eerlijk gezegd wist ik ook totaal niet wat ik moest verwachten, maar ik dacht dat dit totaaaal geen stad voor mij zou zijn. Ik zat er zo naast! Wat een prachtige oude, maar ook nieuwe stad! Een stad met meerdere gezichten, die door meerdere culturen geïnspireerd is. Ik ben hier 3,5 dag geweest en heb ontzettend veel gezien en we hadden onze eigen reisleidster Mieke, die hier al 3 maand woont, om alles uit te leggen.

S’middags kwamen we aan in ons prachtige geboekte appartement met sauna midden in de oude stad van Tallinn. Het appartement hadden wij geboekt via Airbnb en konden wij makkelijk met onze vijfjes in. En het was nog mooier dan op de foto’s!

De eerste avond zijn wij eerst een stukje door de oude stad gelopen en vervolgens hebben we heerlijk burgers en pizza gegeten. Wat ik echt grappig vond was dat het niet echt donker wordt in Tallinn. De zon ging onder rond 10 uur, maar om 12 uur was het nog licht, waarna het na een goede schemering van een paar uur rond 3 uur s’nachts weer licht begon te worden. Natuurlijk wordt het in de winter amper licht, dat is dan weer wat minder.

De eerste volle dag hebben we een wandeling gemaakt door de oude stad en hebben we alle prachtige Middeleeuwse-, Russische- en Beierse culturen in ons op mogen nemen om vervolgens via het prachtige park naar de zee te gaan om even een beetje uit te waaien. Van de Alexander Nevsky kathedraal, die je laat wanen alsof je in Rusland bent tot de Sint-Olaf kerk, die met z’n 124 meter hoge torentop boven de stad uit steekt. Ik raad iedereen aan om de treden naar boven te betreden om te genieten van een fan-tas-tisch uitzicht over de hele stad. Maar ook het Town Hall Square mag je zeker niet overslaan. Dit pittoreske, voor mij Beiers ogende plein is voorzien van vrolijke pastelkleurige huizen en vele terrasjes waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of een drankje kunt doen.

De tweede dag zijn we naar Lahemaa National Park gegaan, een ideale plek om lekker actief te wandelen, maar ook tot rust te komen met prachtige natuur om je heen. Dit prachtige en adembenemende natuurgebied ligt nog geen uurtje rijden van het centrum van Tallinn af. Dit gebied bestaat uit zo’n 500 m2 land en 250m2 zee en is voorzien van prachtige kleuren groen van de bomen en planten en vele grote en kleine moerassen. Maar ook de Jägala juga waterval is een bezoekje waard. Na een prachtige wandeling kun je welverdiend gaan nagenieten op het terras bij de taverne in Palmse. Genietend van een biertje of ander drankje met heerlijk eten.

De laatste dag hebben wij o.a. de oude Patarei gevangenis bezocht! Een plek waar je door de oude wat grimmige look en hoe het binnen allemaal is achtergelaten een goed beeld krijgt wat er zich allemaal binnen heeft afgespeeld en hoe men hierbinnen geleefd heeft. De gevangenis is sinds 2002 niet meer in gebruik. Zo vind je hier nog het prikkeldraad terug wat er uitziet als duizenden scheermesjes aan elkaar. Maar ook afgebladerde muren en de oude apparaten en meubels in o.a. de operatiekamer, cellen en executiekamers dragen bij aan de wat angstaanjagende sfeer! Nee, dit is niet een gevangenis waar je graag s’nachts in je eentje door zou brengen, maar wat prachtig om dit op camera vast te leggen. Het is een totaal ander beeld dan het pittoreske en kleurrijke van de oude stad en hofjes, die er te vinden zijn en een echte aanrader om te bezoeken tijdens je verblijf in Tallinn. Een tour naar keuze is mogelijk en raad ik ook zeker aan als je achtergrond informatie wilt. Tevens kom je met een tour op plekken waar je zonder begeleiding niet zal komen. BONUS!!!

Dinner tips:

  • Toit’s: hamburgers, pizza’s en andere gerechten
  • Kompressor: gevulde hartige en zoete pannenkoeken
  • Kohvik Must Puudel: Mijn favoriet!!! Bruschetta’s, pasta’s, rissotto’s, hamburgers en specialiteiten.
  • De restaurantjes op Town Hall Square

Een reactie op “Reisblog: Tallinn, Estland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s