Week eetdagboek

Na 2 weken weer helemaal back te zijn on track met mijn eten heb ik al vele heerlijke ontbijtjes, lunch en avondmaaltijden mogen nuttigen! Doordeweeks stel ik mijn boodschappenlijstje samen aan de hand van lekkere ingrediënten, die ik voorbij zie komen op Instagram, Pinterest en kookboekjes en bladen. Zaterdag ochtend vroeg ik het shopping time en wat geniet ik hier tegenwoordig van. Per week besteed ik rond de € 30,- aan producten, soms iets meer, soms iets minder en hier kan ik de hele week de keuken mee op de kop zetten. Afgelopen weken heb ik heerlijke dingen gegeten, hieronder een paar voorbeelden voor zowel het ontbijt, lunch als avond maaltijd.

Muesli bowls & fluffy pancakes

Mijn ochtenden kunnen niet meer stuk door o.a. deze drie heerlijke snelle power ontbijtjes!

  1. Muesli bowl met magere yoghurt, heel veel aarbeien en stukjes pure chocola met een beetje honing.
  2. Muesli bowl met magere yoghurt en griekse aardbeien yoghurt met aardbeien, kiwi en banaan met stukjes pure chocola
  3. En om de zondag ochtenden net iets specialer te maken fluffy griekse yoghurt pannenkoeken met nutella, aardbeien en kokos.

Om eerlijk te zijn is de nutella nou niet bepaald gezond, maar met 4x in de week trainen is zelfs dit nog een keer door de vingers te zien.

Sandwiches, sandwiches en nog een sandwiches

Mijn lunch bestaat tegenwoordig uit niet anders meer dan sandwiches met van alles en nog wat er op! Heerlijk voor in de weekenden, maar ook als kleurrijke lunch op het werk.

  1. Maisbrood met naturel cream cheese, sla, augurk plakken, ananas, tomaat en blaadjes basilicum.
  2. Volkorenbrood met sla, komkommer, advocado, tomaat, mozzarella en crema di balsamico.
  3. Sesam kaiserbroodje met sla, grillworst naturel, mozzarella, cherry tomaatjes, verwarmd in de oven.

Winner dinner

Na twee van de bovenstaande toppers als voorafje heb ik nog meer dan genoeg ruimte over om s’avonds nog even te knallen in de keuken om een heerlijke maaltijd in elkaar te flansen. Een maaltijd, die ik iets aanpas aan wat ik s’avonds nog ga doen.

  1. Bruin broodje met yoghurt mayonaise, sla, courgette, soja burger, mozzarella en tomaat. Soja burger gebakken in de grillpan en de mozzarella smelt daarna heerlijk op de burger.
  2. Bonensalade met tarly, courgette, doperwten en wortelen
  3. Couscoussalade met een zelfgemaakte tomatensaus, courgette, aubergine en rucola met zelfgemaakte gegrilde kipspiesjes met kip, aubergine, courgette, ananas en halve kleine tomaatjes.
  4. Pasta rode pesto salade met rode pesto, belegen kaassnippers, cherry tomaten, rucola en mozzarella en pittenmix.

Als jullie dit voor herhaling vatbaar vinden, zal ik over een paar weekjes weer een blog schrijven met een terugblik op maaltijdmomenten van de afgelopen weken.

Eet smakelijk met jullie heerlijke eetmomenten op de dag, want food is good en liefde gaat stiekem wel een beetje door de maag.


Een reactie op “Week eetdagboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s