Al mijn reisblogs op een rij!

1553886635089

In juli 2015 ben ik op mijn blog begonnen met de rubriek ‘Reis je rijk’. Reizen is namelijk een grote passie geworden, sinds ik in 2011 stage heb gelopen in het prachtige Nieuw-Zeeland. Vanaf dat moment was ik verkocht…verkocht aan het onbekende, het avontuur, de natuur, nieuwe culturen leren kennen en nieuwe vrienden voor het leven.

En wat ben ik dankbaar dat ik de afgelopen jaren fantastische en onvergetelijke reizen heb mogen maken. Van elke reis schreef ik één of zelfs meerdere blogs en in deze blog vinden jullie ze allemaal op een rij! Van Nieuw-Zeeland en Canada tot de Italiaanse Alpen en Europese Citytrips.

Reizen door Nieuw-Zeeland


In 2011 liep ik voor vijf maanden stage in Auckland, Nieuw-Zeeland. In het weekend verkende ik meer van Auckland en omgeving en plekken op het Noordereiland als het prachtige Bay of Islands, het zwavelgeurige Rotorua en de adembenemende Tongariro Crossing wandeling. De laatste maand trok ik rond door het Zuidereiland en kwamen o.a. het Abel Tasman National Park, Franz Joseph glacier, het knusse stadje Queenstown, het mysterieuze Milford Sound en Stewart Island op mijn pad.

Teveel om op te noemen en met al deze toffe, bijzondere en avontuurlijke ervaringen heb ik drie te gekke blogs voor jullie opgesteld. Lees ze hieronder:

Reizen door Californië

In de zomer 2014 had een een rondreis door Californië op de planning staan. Even op bezoek bij een meisje, die ik had leren kennen tijdens mijn stage in Nieuw-Zeeland. Met maar twee weken vakantie kon ik natuurlijk niet alle plekken zien en heeft ze mij een aantal gave dingen in haar staat laten zien.

Ik vloog op Los Angeles en verbleef grotendeels in Huntington Beach, een prachtig surfersplaats vlakbij de grote stad. Los Angeles zelf vond ik niet zo heel veel aan, maar ik genoot wel van de plekken als Huntington Beach, Venice Beach, Santa Barbara en San Luis Obispo. Ook Big Sur (groot nationaal park), Paso Robles (wijnstreek) en het gezellig San Francisco hebben een grote indruk op mij achtergelaten.

Met dus maar twee weekjes op de planning, kunnen je prachtige plekken in Californië zien. Benieuwd naar mijn blog? Je vind deze hier!

Citytrip naar Tallinn, Estland

In mei 2016 gingen we lekker met de familie op bezoek bij mijn stiefzusje in Tallinn, Estland. Wat een PRACHTIGE stad vol met geschiedenis en prachtige verhalen. Ik ben stiekem een beetje verliefd geworden op deze stad. We verbleven tijdens deze week in een prachtige Airbnb in het centrum van Tallinn. Maar ook buiten de stad kun je heerlijk wandelen en genieten van prachtige uitzichten.

Een ideale stad voor een onvergetelijke stedentrip!

Reizen door West-Canada; Vancouver, Whistler en the Rocky Mountains

In de zomer van 2016 ging ik alleen op vakantie naar Canada. Om precies te zijn stonden in twee weken tijd Vancouver, Vancouver Island, Whistler en the Rocky Mountains op de planning. Ik besloot om met een the backpackers organisatie Moose Travel Network mijn rondreis te plannen. Naast dat je vrienden voor het leven maakt middels het reizen via een backpackers bus, neemt de organisatie ook heel veel voorbereiding uit handen. Wat stiekem toch wel fijn is als je helemaal alleen naar een vreemd land gaat. Over de voorbereidingen schreef ik trouwens deze blog.

Deze reis was een onvergetelijke ervaring en puur genieten en leven! Zoveel geluk met het weer, de prachtige natuur en het wildlife wat je mag spotten. Van stil dobberend op het water in een bootje, omdat er walvissen zijn gespot tot nachtelijk kamperen midden in het bos waar beren lopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk hier.

Ook over deze reis schreef ik drie blogs. Lees hier meer over Vancouver Island, Whistler en the Rocky Mountains:

Uitrusten in Grevenstein, Sauerland

In oktober 2016 stond er ook nog een lang weekendje Sauerland op de planning. In Grevenstein verbleven we om precies te zijn. Hier hadden we een Bell Villa geboekt. Sauerland ligt praktisch om te hoek vanuit Enschede en je bent hier dus ook zo om even tot rust te komen. Zoek de rust op van de natuur, boek een leuke activiteit of zoek de drukte op van de stad. In mijn blog vertel ik je meer over onze belevenissen!

Citytrip naar Dublin, Ierland

In mei 2017 was het tijd om de Ierse cultuur op te snuiven met een citytrip naar Dublin, Ierland. Een prachtige multiculturele en levendige stad met veel geschiedenis, leuke winkels, musea en natuurlijk een levendige pubcultuur met muziek. In de stad kun je je prima vermaken voor een lang weekend en mocht je toch even willen genieten van de rust en de natuur, dan worden er door verschillende reisorganisaties vele reisje aangeboden naar de kliffen, Galway en Noord-Ierland!

Wil je ook graag een keer naar Dublin of Ierland? In de onderstaande blog vind je al mijn tips.

Bergwandelen en skiën in de Italiaanse Alpen, Dolomieten

Sportfanaat? Houd je van bergwandelen en skiën? Dan kun je je lol op in de Italiaanse Alpen! In de winter en zomer van 2017 en 2018 zijn we wezen skiën en bergwandelen in verschillende gebieden van de Italiaanse Alpen en het is fantastisch! Inmiddels voelt dit gebied als mijn tweede huis en kom ik hier helemaal tot rust, maar wordt ik ook uitgedaagd en zoek ik mijn grenzen op en verleg deze!

Als je de foto’s ziet begrijp je denk ik wel waarom het zo ontzettend mooi is! De sportfanaten en natuurliefhebbers kunnen hier prima vertoeven. Ik schreef er verschillende blogs over, die je hieronder kunt vinden:

Een roadtrip over de Alpenroute

In de zomer van 2017 gingen we na een weekje Italiaanse Alpen terug over de Alpenroute, ook wel Deutsche Alpenstrasse genoemd. Deze loopt van Bodensee naar de Königssee en andersom en is ongeveer 450 km lang. Er is van alles te beleven als je via deze route rijdt. Van kleine dorpjes met de Zuid-Duitse cultuur, tot burchten en kastelen, historische plekken en heel veel natuur. Waar je ook naar op zoek bent in je vakantie…de kans is groot dat je het tijdens een roadtrip over de Alpenroute gaat vinden!

In mijn uitgebreide blog over deze vakantie geef ik je tips over de bezienswaardigheden, must-sees, hoteltips en nog veel meer:

Citytrip naar New York, Amerika

In mei 2018 stond er een citytrip op de planning naar ‘the City that never sleeps’, namelijk New York. Na vele verhalen van vrienden en de talloze films en series die zich hier afspelen, moesten wij er ook maar een keer aan geloven. Bovendien hadden wij als Tukkers wel zien om ons te vergapen aan de torenhoge gebouwen en het stadse gevoel. Via Airbnb boekten we een slaapplek voor 5 nachten, kochten we kaartjes voor een baseball match en boekten we een musical. De rest zouden we in New York wel zien.

In vijf dagen hebben wij echt ontzettend veel gedaan en gezien. Alle tips vind je weer in een blogje:

Op vakantie in Altenmarkt im Pongau, Oostenrijk

In de zomer van 2018 gingen we naast een weekje bergwandelen in Italië, eerst een weekje naar Oostenrijk. Onze eerste overnachting stond geboekt in het prachtige Salzburg, waar we eerst een dag konden genieten van deze prachtige stad en het lekkere Oostenrijkse eten. Na een nachtje in Salzburg reden was het nog een uurtje rijden naar onze volgende bestemming in Altenmarkt im Pongau, vlakbij Flachau. Hier zaten we in een prachtig wintersport appartementje, die we via boeking.com geboekt hebben.

Vanuit Altenmarkt im Pongau trek je heel gemakkelijk de bergen voor prachtige wandelingen, bezoek je de mooiste burchten en kun je helemaal tot rust komen bij de sauna’s en thermen. Meer foto’s en tips over Altenmarkt im Pongau kun je hier lezen!

Op naar nieuwe reisavonturen!

Dit waren alle reisblogs op een rij van de afgelopen jaren! Ik hoop dat jij er wat aan hebt en de informatie, tips en weetjes eruit kan halen, die jij nodig hebt. Vragen over een bepaalde bestemming die ik bezocht hebt? Neem even contact met mij op via lisanterheijne@gmail.com en ik help je graag!

Ik blijf de komende tijd gewoon lekker doorgaan met nieuwe reisblogs. Zo staat voor mij dit jaar nog een reis naar Sardinië, een weekje Sölden, een weekje Val Gardena en een weekendje Brugge op de planning!

Als jij nog leuke tips hebt voor deze bestemmingen, dan hoor ik ze graag!

Geniet van de reizen die je gaat maken!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s