Week eetdagboek 2

En weer tijd voor een nieuw eetdagboek met mijn favoriete ontbijtjes, lunches en winner dinners van afgelopen weken! En wat is dit leuk om bij te houden! Het is zo motiverend om deze maaltijden vast te leggen. Sinds een paar weken ben ik ook begonnen met een nieuwe eetdagboek app ‘Lifesum’en daar ben ik al helemaal aan verslaafd! Ik heb aan het begin ingesteld wat mijn doel is wat betreft eten en drinken en op basis daarvan krijg ik een dagelijkse hoeveelheid aan calorieën wat ik binnen mag krijgen! Al het eten en drinken kan ik invullen met behulp van de barcodescanner of via de zoekfunctie en ook al mijn sportieve activiteiten kan ik invullen! Ideaal om zicht te houden op wat je dagelijks binnen krijgt aan kcal en koolhydraten, proteïne en vet.

Onderstaand weer wat heerlijke voedzame maaltijden om je door te laten inspireren en waarmee je de dag prima doorkomt. Wissel het nog een beetje extra af met fruit en snacks et voila!

Muesli jars en eitjes sunny side up

Van muesli bowls naar muesli jars, die ook nog eens makkelijk zijn om mee te nemen. En van fluffy pancakes naar lekker gebakken eitjes. Met deze drie ontbijtjes, start jij je dag super snel op:

 1. Muesli jar met muesli, hazelnoten, pecan noten, nectarine, platte perzik, magere yoghurt en pure chocolade stukjes. Gevuld in laagjes!
 2. Maisbrood (mijn favoriet) met roomkaas naturel, blaadjes sla, gebakken ei, peper en een beetje kaas. Heerlijk met snoeptomaatjes ernaast!
 3. Muesli jar met muesli, hazelnoten, chia zaadjes, perzik, magere yoghurt en pure chocolade stukjes.

Sandwiches en goed belegde boterhammen

Die goed belegde bammetjes en sandwiches bevallen mij wel! Daarom ben ik hier lekker mee door gegaan de afgelopen weken. Af en toe een keer lekker afgewisseld met belegde rijstwafels en een goede kom met fruit.

 1. Maisbrood met roomkaas, sla, kipfilet en komkommer. Heerlijk frisse en lichte lunch, maar geeft je wel een goed gevuld gevoel.
 2. Sandwiches maisbrood (ik zei toch dat dit mijn favoriet is) met kruiden roomkaas, sla, komkommer en tomaat.
 3. Fruit bowl met appel, meloen, druiven, aardbeien en kiwi met een breaker kokos en extra proteïne.
 4. Rijstwafels met grillworst, komkommer en snoep tomaatjes.

Top avondmaaltijden

 

Waaaaauw! Wat heb ik weer échte winner dinners gehad! Na lange dagen werken kijk ik altijd heel erg uit naar mijn avondeten en lekker kokkerellen in de keuken. Zaterdags worden alle ingrediënten in huis gehaald om de aankomende week weer lekker gevarieerd te kunnen eten, maar ook op vakantie probeer ik graag nieuwe en voedzame maaltijden uit. Mijn favoriete ingrediënten van afgelopen weken: Granaatappel, kip, couscous en yoghurt!

 1. Gevulde vegetarische courgette bootjes met couscous gekruid met gemalen komijn, peper en kerrie kruiden met gele paprika en tomaat en een Grieks yoghurt sausje met munt en granaatappel.
 2. Kipburgers op een bedje van sla en geraspte kaas en mozzarella met komkommer en zelfgemaakte tzaziki. Eigenlijk wou ik kip hamburgers maken, maar ik was de broodjes vergeten. Dus bij gebrek aan dat, dit maar in elkaar geflanst.
 3. Kipfilet op een portobello gevuld met pompoen risotto met een truffel sausje met granaatappel. Serieus een hele dikke aanrader! Heb dit in Tallinn gegeten, maar ga dit absoluut een keer thuis maken.
 4. Gegrilde volkoren wraps gevuld met sla, rucola, cervelaat, mozzarella en tomaat.

Ik geniet tegenwoordig weer echt van het eten, mede dankzij mijn eetdagboek app (waardoor ik veel beter zicht krijg in wat ik eet, hoeveel en of ik alles voldoende binnen krijg), deze blogs en de wekelijkse gezonde boodschappen op zaterdag. Deze blogs schrijven is echt iets waar ik naar uit kijk en hoop dan ook dat jullie hier wat inspiratie mee op kunnen doen.

Eet smakelijk allemaal!


Een reactie op “Week eetdagboek 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s