Een stapje terug en weer vooruit!

img_8758_easyhdr-basic-2

Daar ben ik weer! Het was even stil de afgelopen weken, maar ik ben weer terug op de radar met nieuwe doelstellingen. Begin februari was ik voor de eerste keer op wintersport geweest en dat was fan-tas-tisch. Prachtige natuur, lekker de hele dag buiten sportief aan het doen, heerlijk weer en een groep leuke mensen om mij heen. En het eerste keer skiën was ook hartstikke leuk om te doen. Dit ging natuurlijk wel met vallen en net iets vaker weer opstaan! Heel veel geleerd en ik begin nu al van deze sport te houden.

Afgelopen week moest ik écht even bijkomen en weer even mijn draai vinden in alles! Ik had voor de komende tijd zoveel doelstellingen voor mijzelf gesteld op zowel privé-, werk- als sportgebied, dat ik door de bomen het bos even niet meer zag en gedemotiveerd raakte en onrustig werd in mijn hoofd. Helaas met slechte nachten slaap tot gevolg. Tijd om een stapje terug te doen, de boel op een rij te zetten om weer vooruitgang te boeken!

Een stapje terug…

Ik moet meer gaan bodypumpen! Ik moet meer gaan tennissen! Eigenlijk moet ik sowieso meer gaan sporten, want ik ben veels te veel aangekomen. Eten? Ik heb geen zin om uren in de keuken te staan, dus we gaan voor makkelijk en wat ongezonder. Kan best een keer! O…en eigenlijk wil ik ook nog beginnen met een cursus content marketing!

Kennen jullie dat? Dat je zoveel moet van jezelf? Dat je teveel wil en te weinig tijd hebt? Hier had ik afgelopen week zoveel last van, wat resulteerde in stress en heel veel rusteloze gedachten! Ik was met zoveel verschillende dingen begonnen en wilde zoveel, maar liep uiteindelijk tegen de muur aan dat ik eigenlijk helemaal geen concreet plan had. Ik heb er voor mijzelf niet goed over nagedacht en ben met allemaal “losse projectjes” begonnen. En hoewel ik het allemaal wel in de planning zette, cijferde ik hierbij andere belangrijke zaken, zoals bijvoorbeeld mijn rustmomenten, voor weg. En daar werd ik niet blij van!

Tijd om alles even wat meer los te laten, er van een afstandje naar te kijken en beslissingen te nemen. Wat kan mij helpen om mijn sportieve doelstellingen te behalen? Wat kan mij helpen om meer rust te vinden? Dat waren belangrijke vragen voor mij de afgelopen dagen en gelukkig ben ik hier helemaal uitgekomen!

33569-quotes-about-life-balance

En weer vooruit!

img_20170209_172805_537

Ja! Ik draag weer zakken vol motivatie bij mij met een goede lading positiviteit! Ain’t no mountain high enough… Een stapje terug doen is ook helemaal geen ramp ben ik achter gekomen! Ik ben zo ontzettend streng voor mijzelf en sta weinig stil bij wat ik allemaal al bereikt heb. Terwijl ik juist onwijs trots kan zijn op mijzelf! Ik ga nieuwe uitdagingen aan, stap buiten mijn comfortzone en ontwikkel en groei fysiek en mentaal en JA…daar horen nou eenmaal reflectie- en relativeer momentjes bij! De vooruitgang gaat misschien niet altijd zo snel als ik voor ogen heb, maar vooruitgang verloopt nou eenmaal de ene dag sneller dan de andere dag. En eigenlijk is dat ook iets heel moois! Zo waardeer ik in ieder geval meer wat ik al bereikt heb en dat is belangrijk voor de focus om nét dat stapje extra te doen.

Zoals ik al aangaf heb ik mij de afgelopen dagen afgevraagd wat mij kan helpen om meer rust te vinden, vooral in mijn hoofd, en wat mij kan helpen om de sportieve doelstellingen te bereiken:

  1. Die cursus contentmarketing? Die staat op dit moment even op hold! De cursus loopt niet weg en ik ben ook zeker van plan om hiermee te starten, maar wel als ik hier de rust voor heb gevonden. Op dit moment wil ik eerst de komende tijd genieten van alles wat in de planning staat en van mijn vrije tijd in plaats van in het weekend met mijn neus in de boeken te zitten. Als ik er klaar voor ben, dan merk ik dat vanzelf wel!
  2. Beloon jezelf! Ik ben soms mijn eigen boosdoener. Ik ben super streng en hard voor mijzelf en dit mag ook wel een tikkeltje minder. Daarnaast beloon ik mijzelf weinig en koop ik bijna nooit een cadeautje voor mijzelf, terwijl ik het wel heel leuk vind om anderen spontaan te verrassen met een kleinigheidje. Want wat is er mooier om een lach op iemands gezicht te toveren? Ik heb mijzelf afgelopen week dan ook een paar hele leuke dingen gegund, die mij zeker gaan motiveren de komende tijd. Zie punt 3 en 4.
  3. Skeeler away! De afgelopen week kwam de lente al heel voorzichtig om de hoek kijken en de lente kriebels waren dan ook goed aanwezig. Het skiën was heerlijk in de buitenlucht, dus lijkt het mij super om te mogelijkheid te hebben om meer buiten te sporten. Ik heb nagedacht wat mij in de buitenlucht leuk lijkt om te doen en dan kom ik buiten het tennis toch bij het skeeleren uit. Ik heb dus prachtige skeelers besteld, die inmiddels staan te wachten op de eerste kilometers.
  4. Keep on track met een sportwatch! Ook heb ik de afgelopen week veel research gedaan naar de verschillende sporthorloges die beschikbaar zijn! Het zijn er nogal wat, kan ik je vertellen. Ik denk dat een sporthorloge mij heel erg kan helpen en motiveren om mijn sportieve doelstellingen te behalen. Je ziet namelijk de resultaten en kan daardoor ook beter inspelen op je fysieke gesteldheid en het uitdagen hiervan. Inmiddels heb ik de Polar Watch a360 gekocht en ik voel nu al dat ik de juiste beslissing heb genomen. Een sportwatch was een heel goed idee!

Binnenkort kunnen jullie nog een review verwachten over de Polar Watch a360! Ook staat er 12 maart een hele gave Ultimate workout op het programma en zal ik hier na de tijd weer verslag over doen. Vanaf april begint de tenniscompetitie en ook hier merk ik dat ik weer terug kom op mijn oude niveau! Genoeg inspiratie voor leuke blogs in het vooruitzicht.

De lente mag van mij dus wel beginnen! Ik heb er zin in.

Sportieve groetjes!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s