De eerste Ultimate workout

groepstraining-ultimate-workout-healthylivinglisan

Zondagavond om 19:00 voel ik de spierpijn al opkomen! Ietwat stijfjes in mijn benen loop ik naar de keuken om de lasagne uit de oven te halen. ‘Welverdiend!’, zeg ik tegen mijzelf! Want vanochtend stond de eerste Ultimate workout op de planning en heb ik samen met een vriendin twee uur keihard gebuffeld in de bossen bij Nijverdal.

De verwachtingen  voor de Ultimate Workout

Een ‘Ultimate – buffalo – in – the – making’ met spierpijn dus! In mijn vorige blogpost had ik al aangegeven dat de Ultimate workouts gratis zijn voor iedereen die zich via de website hebben ingeschreven voor de Ultimate Buffalo. De Ultimate workout is een gratis groepstraining, waar je wordt klaargestoomd voor het échte werk op 18 juni. Ook gaf ik in deze blog aan dat ik verwachtte dat de workout behoorlijk pittig zou worden. En…klopt deze verwachting?

JA! Sterker nog, het was pittiger dan ik in eerste instantie verwacht had! Ik had wel verwacht dat we de bossen en heuvels in Nijverdal zouden trotseren en dat het een combi zou worden van hardlopen en krachtoefeningen, maar ik dacht dat er gestart zou worden op een iets lager pitje. Hier zat ik dus goed naast! Niets rustig inkomen met hardlopen, maar meteen 7,5 km in de benen. De afstand die mijn teamleden en ik ook gaan lopen bij de Ultimate Buffalo.

de-eerste-ultimate-workout-healthylivinglisan
Tijd om te knallen bij de Ultimate workout!

Grenzen verleggen bij de Ultimate workouts

De Ultimate workout was dus pittiger dan ik verwacht had, maar nu weet ik wel waar de lat ligt en kan ik mij beter voorbereiden op de Ultimate Buffalo. Ook moet ik eerlijk zeggen dat ik twee uur lang ontzettend genoten heb van deze groepstraining. Benieuwd hoe deze workout er uit zag?

Om 10:00 uur kwamen wij aan in Nijverdal en waren we klaar voor de eerste Ultimate workout, mede mogelijk gemaakt door Fitwinkel Hengelo en All it takes personal training. Eén van de trainers, Ido, legde ons uit dat we in totaal 7,5 km gingen lopen met wat kleine oefeningen tussendoor. Halverwege de tijd gingen we dan ongeveer 30 minuten lang 10 oefeningen op eigen lichaamsgewicht doen, waarbij je zelf mocht kiezen van welke oefening je 10 herhalingen deed, van welke 20 tot een oefening die je 100 keer doet.

Ik keek mijn teamgenote een beetje verschrikt aan. ‘7,5 km? Hardlopen? Ik mag blij zijn als ik dat 3 km volhou op dit moment. En dan bedoel ik dit ook nog zonder oefeningen tussendoor!’ Sorry! Ik ben niet echt een hardloopfan. Gelukkig was het interval lopen en kon ik het beter volhouden. Maar het wordt wel steeds zwaarder naarmate je meer oefeningen tussendoor doet en ook de hoogteverschillen spelen mee met de vermoeidheid in de benen. Na het halfuurtje krachtoefeningen kon ik het ook amper opbrengen om nog te gaan hardlopen en lag het snelwandelen meer voor de hand!

De krachtoefeningen op lichaamsgewicht waren veel meer mijn ding! Hier hou ik onwijs van en ik vind het een heerlijk gevoel om met deze oefeningen bezig te zijn. Het gevoel dat de spieren zwaarder worden, de verzuring, en daar dan doorheen knallen en het gewoon voor elkaar boksen! Onderstaande 10 oefeningen stonden op de planning, waarbij je bij elke oefening moest kiezen of je deze bijvoorbeeld 10 keer, 20 keer, 30 keer of uiteindelijk 100 keer ging doen.

  1. Walking lunges (90x)
  2. Squats (100x)
  3. Push up variaties (20x)
  4. Jumping Lunges (60x)
  5. 20 m sprint (30x)
  6. Burpees (10x)
  7. Tug jumps (50x)
  8. Bear crawl (40x)
  9. Mountain climbers (70x)
  10. Skate jumps (80x)

De oefeningen zijn heel leuk om te doen, maar het totale plaatje is best zwaar! Je moet namelijk van tevoren voor jezelf goed gaan nadenken wat je een makkelijke oefening vindt, die je bijvoorbeeld wel 100 keer kan doen of een lastige, waar je minder herhalingen voor wil doen! Ook ga je nadenken in welke volgorde je de oefeningen gaat doen. Begin je bij 10 keer en dan oplopend naar 100 of begin je met 100 herhalingen en eindig je met de 10 herhalingen voor een oefening? Zelf ben ik begonnen met burpees en push ups –  mijn laagste herhalingen – om vervolgens de rest van hoog naar laag te pakken.

De kracht van herhaling!

Hoe zwaar het ook is, de Ultimate workout is voor mij zeker voor herhaling vatbaar. Het is namelijk een hele goede voorbereiding op het event. Niet alleen door het trainen in een groep in een uitdagende omgeving, maar ook de begeleiding van professionals. Zij hebben verstand van wat je te wachten staat en geven je tips om je verder te helpen en te laten groeien in je kunnen! Dit is natuurlijk heel erg belangrijk voor je mindset, maar ook voor de fysieke voorbereiding op het event. Opgeven is namelijk geen optie tijdens deze workouts en dat is maar goed ook!

Daarnaast heb ik er ook echt van genoten. Het was heerlijk om te lopen, of snelwandelen, door de prachtige natuur en hier ook krachtoefeningen in te doen. Ik ben echt ontzettend trots op mijn teamgenote en mijzelf dat we dit gewoon geflikt hebben en wat een heerlijk gevoel om nu de spierpijn al te voelen. We hebben hard gewerkt! Ik ga dan ook zeker proberen om zoveel mogelijk Ultimate workouts bij te wonen, want een goede voorbereiding is het halve werk!

Hoe nu verder met de voorbereiding?

Ik ga de voorbereiding naar het event toe heel iets aanpassen! De Ultimate workouts staan sowieso op de planning de komende maanden, dus dit is een fijn vooruitzicht. Ook de bodypump en tennis blijven natuurlijk op de planning staan. Wel ga ik na de wintersport een hardlooprondje inplannen met oefeningen op lichaamsgewicht! Dit kan zowel in de sportschool als lekker in de buitenlucht. Ik vond het heel leuk om te doen namelijk en de combinatie hierbij staat mij wel aan.

Wil je ook meedoen met de Ultimate workouts? De volgende staat gepland op 12 februari a.s. in Weerselo en hier zal Body Kicks voor de professionele begeleiding zorgen! Zelf kan ik er niet bij zijn, maar ik verzeker je dat je met een zelfvoldaan en trots gevoel weer naar huis gaat. Dus heb je je ingeschreven voor de Ultimate Buffalo en wil je je goed voorbereiden? Schrijf je dan in voor de gratis Ultimate workouts op info@ultimatebuffalo.nl

laura-en-ik-ultimate-workout-healthylivinglisan
Trotse teamgenootjes na de workout

Een reactie op “De eerste Ultimate workout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s