Een dagje sauna & beauty bij de Thermen in Nijmegen.

Dagje sauna & beauty bij de Thermen Nijmegen - Healthylivinglisan

Ontspanning is heel belangrijk voor lichaam en geest en eens in de zoveel tijd hebben we nét iets meer nodig! Ontspanning vind je natuurlijk in heel veel dingen, maar een dagje wellness & beauty is ook hartstikke lekker en een keer wat anders. Op het moment dat ik bij een sauna & beauty binnenstap besluit ik mij helemaal over te geven aan de rust om mij heen, de warmte van de sauna cabines en de arrangementen die geboden worden! Dit is iets wat ik mij op dat moment ook gun. Na een dagje zweten in de cabines, stoom afblazen in de buitenlucht onder genot van een hapje eten en drinken en het dompelen in het dompelbad voel ik mij dan ook helemaal zen en uitgerust. Waar merk ik dat aan? Ik als slechte slaper, kan ineens overal in slaap dommelen en de woorden ‘nadenken’ en ‘piekeren’ komen ook even niet in mijn woordenboek voor.

Vorige week was ik bij een fantastische sauna & beautycomplex, namelijk de Thermen in Nijmegen. Dit is een middelgrote, maar ruime, sauna & beautycomplex en heeft prachtige Oosterse tintjes binnen en zowel binnen als buiten voldoende ruimte om te zitten, liggen en helemaal tot rust te komen! Ik kan vol overtuiging zeggen dat dit mijn favoriete complex is waar ik tot nu toe ben geweest en hieronder zal ik jullie uitleggen waarom.

een dagje sauna & beauty - Healthylivinglisan

Sauna & Beauty de Thermen Nijmegen

 • Niet te druk: Ik ben absoluut geen fan van te drukke sauna’s. Dat als je het zwembad in wil je je voelt als een sardientje in een bakje. Ik kom hier voor mijn rust! Gelukkig is dit bij de Thermen Nijmegen niet het geval. Hoewel hier best veel mensen zijn heb je dit gevoel niet, omdat het erg groot is en er voldoende plekken zijn om te zitten en liggen.
 • Fijne sfeer: Een fijne sfeer en een “warm welkom” is voor mij heel erg van belang bij dit soort dagjes uit. Ontspanning komt bij mij ook voort uit de omgeving waar ik op dat moment ben. De Thermen Nijmegen is super knus en leuk aangekleed met veel Oosterse sferen. Overal waar je langsloopt zie je weer iets nieuws en het past allemaal bij elkaar.
 • Lekker naakt: De Thermen Nijmegen is een traditionele sauna en badkleding dagen hebben ze hier dan ook niet. Is misschien even gek als je normaal altijd wel op een badkleding dag gaat, maar na 5 minuutjes is het helemaal niet gek meer.
 • Zes sauna’s: Binnen dit complex zijn 6 sauna’s aanwezig van verschillende temperaturen. Voor ieder wat wils dus. Zo kun je bijvoorbeeld genieten in de Eucalyptus sauna, Lichttherapie-sauna, Infrarood cabine en de 100 graden sauna.
 • Meer dan alleen sauna’s: Naast de diversiteit in sauna’s kun je ook genieten in de kruidentempel, verschillende baden, opgietingen, gezichtsbehandelingen, pedicure & manicure, Hammambeleving, Rhassoulsessie (reinigingsritueel met 100% biologische klei), massages en genieten van lekker eten en drinken. Meer informatie over alle faciliteiten vinden jullie hier.
 • Kies jou arrangement: Diverse arrangementen worden aangeboden. Denk hierbij aan een luncharrangement (deze heb ik gekozen en is mij heel goed bevallen), high tea arrangement, duizend en één nacht arrangement, mid-week arrangement en all-inclusive arrangement. Ook kun je je eigen arrangement samenstellen door middel van het invullen van vier verplichte blokken.
 • Goed bereikbaar: Niet geheel onbelangrijk! De bereikbaarheid van een plek als dit met zowel de auto als het openbaar vervoer. En dit is voor beide opties een dikke plus. Ik was met het openbaar vervoer vanuit Enschede. Vanuit het centraal station kun je een bus pakken (zie website voor meer informatie) en dan ben je binnen 20 minuten op plek van bestemming.
 • Leuk om te krijgen en om te geven! Ben je zelf nog op zoek naar een leuk cadeau voor jezelf of ben je bijna jarig en weet je niet wat je moet vragen? Verwen jezelf dan eens met een heerlijk dagje sauna & beauty! Maar natuurlijk ook heel leuk om te geven aan één van je beste vrienden of iemand die je een dagje ontspanning gunt. Ik heb een vriendin van mij hier mee naartoe genomen als verjaardagscadeautje en ze vond het heerlijk.

De Thermen Nijmegen is een absolute aanrader als je op zoek bent naar een dagje ontspanning en tot rust komen. Dit vind je hier zeker. Beter nog, je hoeft er eigenlijk helemaal niet naar te zoeken. Geef je aan de omgeving en de faciliteiten over en dan weet ik zeker dat je net zo geniet en ontspant als ik heb gedaan. Ik kom hier zeker nog een keer terug, want het is een fantastische plek en een oase van rust.

Ben jij hier al eens geweest? Of heb je zelf een leuke sauna & beauty tip? Dan hoor ik het graag! Ervaringen uitwisselen vind ik namelijk super leuk!

Liefs,

Lisan

Blog-7-stress-quote


Een reactie op “Een dagje sauna & beauty bij de Thermen in Nijmegen.

 1. Wat een leuk verhaal en wat heb je het goed beschreven hoe een dagje sauna je kan opladen! Ik kom zelf ook regelmatig bij de thermen Nijmegen en kan mij helmaal vinden in wat jij beschrijft. De rust die er hangt, de gezelligheid en gastvrijheid die er is. De leuke aankleding en het warme gevoel wat je krijgt als je daar rondloopt. Het is een niet al te grote sauna maar toch veel ruimte voor rust en ontspanning, wat komt door de oosterse sferen die er hangt en misschien ook wel een beetje kneuterig. Ik kom er graag e geniet altijd van de sauna’s en de heerlijke baden die ze hebben. Al met al een top sauna om heerlijk tot jezelf te komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s