Citytrip: Wat neem ik mee met alleen handbagage?

IMG_20170419_210646_386

De vakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat ik in ieder geval weer zin heb om een paar dagen weg te gaan! Begin mei is het zover en ga ik een paar daagjes naar Dublin. Super veel zin in, want een citytrip hoeft tegenwoordig helemaal niet meer zo duur te zijn. Een hotel kun je vaak voor een mooie aanbieding op een vergelijkingssite boeken en de vliegtickets zijn tegenwoordig een koopje. Maar daar staat dan vaak wel tegenover dat je alleen handbagage mee mag nemen. 10 kilo! Creatief inpakken en focus op de échte essentials is dan van belang. Maar wat neem je dan mee? Wat neem ik mee?

In deze blog vinden jullie een inpaklijst voor een Citytrip naar een stad als Dublin in het lenteseizoen. Ook zal ik jullie aangeven wat ik zeker mee neem in mijn koffer en geef ik tot slot nog een paar “inpaktips”, zodat je die extra koffer thuis kunt laten!

Wat mag niet ontbreken in mijn handbagage?

Er zijn een paar dingen die absoluut niet mogen ontbreken in mijn handbagage. En dit zijn voornamelijk de dingen, die ik nodig heb om letterlijk de stap over de grens te zetten en verder te komen in een andere stad. Lees hieronder mijn 5 échte essentials:

  1. Paspoort + vliegtickets + adresgegevens: Dit mag zeker niet ontbreken of vergeten worden. Zonder paspoort kom ik nergens en de geprinte gegevens vind ik erg belangrijk om bij de hand te hebben. Dat gedoe om anders alles op de telefoon te vinden. Noem het ouderwets…ik noem het voorbereid op reis gaan!
  2. Creditcard + bankpas: Een portemonnee met alles erop en eraan is niet super belangrijk, maar deze twee pasjes mogen niet ontbreken in mijn handbagage/tasje.
  3. Lenzen: Ik weet dat ik dit waarschijnlijk ook ergens in een willekeurige apotheek of iets dergelijks kan kopen, maar toch waag ik deze gok niet in het buitenland. Ik laat mijn lenzen speciaal aanmeten door de opticien en vind het dan ook belangrijk om deze mee te nemen op reis.
  4. Telefoon + oplader: Ik wil bereikbaar zijn, maar ook zelf mensen kunnen bereiken als dit nodig is. Of bijvoorbeeld snel wat opzoeken.
  5. Reisboekje over de stad: Ik ben écht een nerd als het om reizen gaat! Lekker de hele dag als een typische toerist met een reisboekje de stad door. Bij alles wat ik bezoek lezen wat er in het boekje staat en informatie opschrijven. Ja! Zo’n boekje over de stad verslind ik helemaal.

Valt het jullie op dat ik niets met kleding en toiletspullen in het lijstje heb staan? Dit is voor mij namelijk vervangbaar! Ik kan dit (mocht het nodig zijn) allemaal bij de winkels in de stad kopen en is voor mij dus geen eerste prio.

Benieuwd wat ik verder meeneem? Hieronder vinden jullie mijn inpaklijst voor Dublin voor 4 dagen! Deze kan ook gebruikt worden voor steden met vergelijkbaar weer in het lenteseizoen.

Citytrip - Wat neem ik mee met alleen handbagage inpaklijst - Healthylivinglisan

Of download hier de PDF: Citytrip inpaklijst handbagage

Nog een paar bruikbare en creatieve Citytrip inpaktips!

  • Travel light! Deze term wordt veel geroepen binnen de backpackerswereld, maar is ook zeker bij citytrips van belang, waarbij je alleen reist met handbagage. Neem dus alleen de échte basics en belangrijke dingen mee. Mocht je tóch over het aantal kilo’s heengaan, denk dan eens na over wat je ook kan kopen op plaats van bestemming.
  • Pak in op de weersverwachtingen. De lente in Barcelona zal er heel anders uitzien dan bijvoorbeeld in Dublin. Voor mijn citytrip naar Dublin neem ik dus een extra trui en vestje mee en die korte broeken en slippers? Die laat ik lekker thuis!
  • Overleg wie wat meeneemt. Ga je samen op reis? Veel toilettas essentials kun je prima delen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan shampoo, tandpasta, lenzenvloeistof, deodorant, etc. Dit scheelt ruimte en gewicht!
  • Koop toilettas essentials in vliegtuigformaat. Tegenwoordig kun je bij de Kruidvat, Etos, etc. kleine shampoo, deodorant, dagcrème en bijvoorbeeld tandpasta flesjes/tubes halen. Deze zijn ideaal om mee te nemen tijdens een citytrip en bij vertrek kun je deze dan weggooien of achterlaten. Scheelt een hoop gesjouw met zware en grote flessen, en hierdoor hou je niet alleen meer ruimte over in je kleine koffertje maar sleep je ook minder gewicht mee.
  • Trek de zware kleding aan in het vliegtuig! Op bovenstaande inpaklijst staat alle kleding die ik meeneem voor 3 à 4 dagen. Een deel van deze kleding trek ik natuurlijk aan voor vertrek. Ik trek altijd de zwaardere kleding aan als ik maar weinig gewicht mee kan nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je jas, trui en zwaarste paar schoenen. Dit kan zo al ruim 1,5 kilo schelen in je handbagage. Je moet er soms wat voor over hebben, maar hierdoor kun jij misschien wel die extra paar schoenen of nog een paar hippe shirtjes meenemen.

Iedereen die op vakantie gaat of op Citytrip wil ik een fantastische tijd wensen! Hopelijk hebben jullie wat aan mijn inpaklijst en inpaktips. En vergeet niet. Travel light! En neem een koffertje vol fantastische herinneringen en mooie momenten mee terug.

Liefs,

Lisan

healthylivinglisan(2)

 


2 reacties op ‘Citytrip: Wat neem ik mee met alleen handbagage?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s