Wat eten we vandaag ideeën #6

Wat eten we vandaag wortelsoep met coburgerham - Healthylivinglisan

Weer een maand voorbij, waarbij ik weer veel heb kunnen koken in mijn prachtige keukentje! Een maand waarbij ik mij meerdere malen per week heb afgevraagd ‘Wat eten we vandaag’? Mocht jij hier nou ook over nadenken, dan heb ik weer een paar heerlijke maaltijdideeën voor je op een rij gezet. En het mooiste is dat ik ze al voor je heb getest!

Wat eten we vandaag ideeën – ga goed van start in de morgen!

Een goed ontbijt is van belang om je spijsvertering en verbranding in gang te zetten. En met een lange dag voor de boeg zijn deze ontbijtjes heerlijk om je dag mee te beginnen.

  1. Oerbrood met carpaccio, half gedroogde tomaten, olijven, parmezaanse kaas, rucola en basilicum. Lekker met zoete pepertjes tapenade of truffel mayonaise.
  2. Volkorenbrood met kruidenkaas, radijs, cherrytomaten en komkommer.
  3. Paprika met ei en paprika pesto. Recept voor dit heerlijke gerecht vind je hier!

Wat eten we vandaag ideeën – gezonde tussendoortjes is gezond genieten!

Gezonde tussendoortjes is gezond genieten! In plaats van paaseitjes, chips en andere ongezonde dingen heb ik veel fruit in huis gehaald en maakte ik gezondere muffins.

  1. Schaaltje bosvruchten! Mooie kleuren en lekker fruit is heerlijk als tussendoortje op de lentedagen.
  2. Smoothie van bevroren mango en ananas en amandelmelk met een beetje kokos.
  3. Muffins van dadels, amandelmeel en cacao met bosvruchten.

Wat eten we vandaag ideeën – Vanavond staat er een feestmaal op tafel!

De avondmaaltijd ideeën zijn er maar liefst negen deze maand! Ik kon niet kiezen, omdat het allemaal heerlijke gerechten waren, dus dan kan ik ze net zo goed allemaal delen. Laat je verrassen door deze negen recepten en tover heerlijke gerechten op tafel voor je familie, partner, vrienden of gewoon voor jezelf!

  1. Bloemkoolpizza met verse tomaat, basilicum en ui! Heel makkelijk om te maken en het recept staat online. Maak deze bloemkoolpizza nu zelf!
  2. Kleurrijke vegetarische couscous! Ga eens een keer op de vegetarische tour en maak deze lekkere gezonde couscous klaar. Recept kun je hier vinden.
  3. Couscous salade met 200 gram groenten en ei. Dit was eigenlijk een leftover maaltijd voor mij. Aan het eind van de week kijk ik nog wat ik in de koelkast heb en dat tover ik zo op tafel.
  4. Gevulde aubergine met couscous. Heerlijk met chorizo, spinazie, wortel, courgette, cherry tomaten, parmezaanse kaas en basilicum.
  5. Pasta verdi met rode pesto, chorizo, mini champignons, spinazie, tomaat, mozzarella, rucola en parmezaanse kaas.
  1.  Vegetarische burger van Vivera op een pompoenbroodje met sla, tomaat, komkommer en burgersaus.
  2. Vegetarisch gevulde corn wraps boordevol groenten! Hiermee tover je een heerlijke gezonde maaltijd op tafel voor je geliefden. Benieuwd naar het recept? Je leest het hier.
  3. Zalm met tuinerwtenpuree en linzen! Een keer wat anders, ook voor mij. Ik heb de tuinerwtenpuree zelf gemaakt en dit is totaal niet lastig. Het internet staat vol met goede recepten hiervoor. En de kleur knalt er ook nog eens uit.
  4. Wortelsoep (te koop bij de Jumbo) met coburgerham, edamame bonen, pijnboompitten en basilicum.

Wil je meer ideeën bekijken? Kijk dan rustig rond op mijn website of zoek in het zoekveld op het woord “ideeën” of “wat eten we vandaag“.

Ik hoop dat jullie weer wat inspiratie hebben opgedaan om weer lekker die keuken in te gaan en de sterren van de hemel te koken. Heb je een maaltijd idee of recept van mij gekookt? Deel je foto en tag mij, want dit vind ik natuurlijk super leuk om te doen!

Eet smakelijk allemaal!

Liefs,

Lisan (Healthylivinglisan)

 


Plaats een reactie